Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-05-06

Mit tegyünk, ha gyakran beteg a gyermekünk?

Mit tegyünk, ha gyakran beteg a gyermekünk?

A legodaadóbb szülő türelmét is próbára teszi, ha a gyermeke betegség miatt szinte folyamatosan hiányzik az iskolából. Sok mindenre odafigyelhetünk, hogy a gyerek egészséges legyen, és érdemes a Vitahelp komplex gyermek szűrővizsgálatára is bejelentkezni, amelynek segítségével számos probléma mérhető és felszámolható.

Talán azt gondoltuk, hogy a kicsi bölcsis és óvodás időszaka alatt szinte az összes gyermekbetegségen átesett, és ezzel túl is vagyunk a nehezén… Aztán rájövünk, hogy az iskola új kihívásokat jelent az egészségmegőrzés terén is. Már szeptemberben veszélynek van kitéve gyermekünk, amikor a kortársak a nyári szünet elmúltával nemcsak az élményeiket osztják meg egymással, hanem a kórokozókat is. Ugyanígy minden szünet, a téli és tavaszi is potenciális veszélyforrás, az influenzajárvány idejéről nem is beszélve. Gondoljuk végig, mit tehetünk annak érdekében, hogy gyermekünk egészségét megóvjuk és elkerüljük az otthoni betegeskedést. A megelőzés legfőbb pillérei a következők: 
 
Pihentető és elegendő alvás

Egy amerikai alváskutató szervezet, a National Sleep Foundation szakembereinek vizsgálatai alapján megfogalmazott egy ajánlást, amely szerint 9-11 óra alvásra van szüksége egy általános iskolásnak, egy óvodásnak pedig ennél is többre, 10-13 órára. Tehát ha este 8 és 9 óra között lefektetjük a gyermeket, akkor reggel frissen, pihenten és kiegyensúlyozottan kezdheti a napot. Így a betegségekkel szemben is ellenállóbb lehet.

Aktív életmód

A kulcs a rendszeresség és az intenzitás. A heti 2-3 alkalommal végzett sporttevékenység megfelelő kiegészítése lehet a testnevelésóráknak. A sportág kiválasztásánál érdemes kikérni a testnevelő vagy más sportszakember véleményét. Ők a gyermek alkati adottságait és habitusát figyelembe véve tudnak ajánlani megfelelőt a mozgásformák közül. Fontos a családdal együtt végzett aktivitás is, lehet az egy kirándulás, lovas program vagy éppen egy közös foci, barlangászás, esetleg biciklizés. Jó példa lehet a gyerkőc előtt, ha a szülők is gondot fordítanak a rendszeres mozgásra.

Megfelelő táplálkozás

Az energiaszükségletet befolyásolja a gyermek kora, neme, tápláltsági állapota, fizikai aktivitása, valamint életmódja. De annyi bizonyos, hogy gyermekünk étrendje mind az öt csoportból kell, hogy tartalmazzon élelmiszereket: kenyér és cereáliák, gyümölcs- és zöldségfélék, húsok és alternatívák, tej és tejtermékek, zsiradékok. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy az összes tápanyaghoz hozzájuttattuk. Sok múlik a mennyiségen és a minőségen is. 

Segítség a szakemberektől

Ha tanácstalanok vagyunk, nyugodtan forduljunk szakemberekhez. A Vitahelp Egészségközpontban a komplex gyermek-szűrővizsgálat segít utánajárni a bajnak. A vizsgálat 6–14 éves korig javasolt.

Segítségével mérhetők az immunrendszeri zavarok, a gyakori fertőzések okai, az allergiák és bőrpanaszok háttere, a hiperaktivitás és a figyelemzavar, a krónikus betegségek, a fiatalkori túlsúly okai, az emésztőrendszeri és felszívódási panaszok. A mérések eredményeként a szakemberek személyre szabott terápiát javasolnak.

A teljesen fájdalommentes gyerek szűrővizsgálat elemei:

Biofeedback

Amikor egy szerv vagy szervrendszer megbetegszik, megváltozik az elektromágneses tevékenysége: az egészséges és fiziológiailag normális rezgésszámokon kívül olyan kóros hullámokat kezd kibocsátani, amelyek nemcsak az adott szerv, hanem az egész szervezet működését gyengítik. A vizsgálattal mód nyílik a szervezetben kialakult, minimális, alig észlelhető eltérések kimutatására, amelyek a későbbi, súlyosabb elváltozások előjelei, esetleg kiinduló okai lehetnek. Segítségével feltérképezhetők a szervezettel kapcsolatban álló környezeti allergének, toxikus anyagok, környezeti ártalmak hatásai, valamint a szervezet aktuális vitamin-, ásványianyag- és aminosav-ellátottsága.
 
Electro Intersticiális Scan (EIS) – A sejt közötti tér vizsgálata

A módszer egyedülálló módon ad információt a sejten kívüli és sejten belüli terek állapotáról, illetve az azokban zajló élettani folyamatokról. A műszer lehetővé teszi, hogy egy háromperces eljárással képet kapjanak a szervezet aktuális állapotáról.

Információt nyújt például a szív, a vesék, a tüdő, a máj, a hasnyálmirigy, az emésztés, az agy vagy akár az idegrendszer funkcionális állapotáról. Áttekintést nyerhetnek a hormonszintekről, az oxidatív stresszről, a vérgázértékekről, a szervezet sav-bázis egyensúlyáról, valamint az esetleges rizikófaktorokról.
 
Klasszikus belgyógyászat

A személyes és családi anamnézis felvétele után részletes belgyógyászati vizsgálat, illetve státusz felvétele következik. Belgyógyász szakorvos által kielemzik, kiértékelik az egyes vizsgálatokat, illetve az integrált medicina alkalmazásával összefoglalják a terápiás javaslatokat.
 
Non-invazív véranalízis

A készülék a megszokott (vizelet, vérkép) laboratóriumi paramétereken messze túlmutató vizsgálati spektrumot ölel fel, ráadásul az alapparaméterek mellett azok értelmezését és a tényleges élettani folyamatok megértését segítő eredményekkel is szolgál. Hőmérsékletméréses módszerrel élő vért vizsgálnak, a test biológiailag aktív pontjaira helyezett elektródák segítségével. A vizsgálat többek között a máj- és emésztőenzimeket, a különböző szervek vérellátását, néhány hormon szintjét, a vér alakos elemeit, vérgázparamétereket, vesefunkciókat, tüdő- és keringési mutatókat nézi.
 
Pulzusdiagnosztika

A vizsgálat 300 EKG-leütés alatt a bioritmus (idegrendszer) általános állapotát méri, képet kaphatunk a szervezet biológiai életkoráról, a napi aktuális energiaszintről, az energiatermelésről és -felhasználásról, a folyadékháztartásról, az emésztés-felszívódás arányáról, az alvás minőségéről, a stressz-szintről, illetve a szervezet stresszadaptációs képességéről.

A vegetatív ritmus szabályozása hatással van például az emésztés hatékonyságára, működéséra, de alapvetően meghatározza minden szervrendszer működésének ritmusát, valamint összehangolja azok működését. A módszer nagyon jól használható a mindennapokban akár aktuális kihívások, élethelyzetek gyors elemzésére, illetve arra, hogy lássuk, ezek a hatások mennyire befolyásolják saját belső ritmusunkat.

Egy esetleges sportsérülés utáni rehabilitációs időszakban is hasznos lehet, amikor fizioterápiás, korrekciós vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak, hiszen folyamatában lehet követni annak hatását.

Ajánló
Ajánló
A szappan, ami túlmutat a tisztításon

A szappan, ami túlmutat a tisztításon

A szappanok ma újra reneszánszukat élik, a folyékony kiszerelésű változatok mellett ismét...

Hogyan gyógyít a talpreflexológia?

Hogyan gyógyít a talpreflexológia?

A talpon rengeteg idegvégződés található, amelyek kapcsolatban állnak az egész...

A rugalmas ízületek titka

A rugalmas ízületek titka

Ahhoz, hogy az egészségünket minél tovább megőrizzük, időről időre érdemes...