Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-06-28

Válassza a tiszta tüdőt!

Válassza a tiszta tüdőt!

Amikor egészségesek vagyunk, teljesen természetesnek vesszük szerveink tökéletes működését. Pedig érdemes prevenciós céllal is segítenünk a testünknek abban, hogy még jobban szolgáljon minket, hogy sokáig egészségesek maradhassunk, és aktív öregkort élhessünk meg. Nézzük, hogyan támogat ebben minket a Vitahelp programja!

Ismét bizonyságot nyert, hogy milyen lényeges a napi mozgás: a hosszú órákat az asztalnál vagy a tévé előtt ülőknek naponta több mint 30 percet kell testedzéssel tölteniük egészségük megőrzése érdekében – állapította meg egy ausztrál kutatás. A Sydney-i Egyetem tanulmánya szerint a napi több mint hat órát ülve töltő és testmozgást nem végző emberek hajlamosabbak arra, hogy szív- és érrendszeri betegségben haljanak meg, mint azok, akik egy órát edzenek naponta.
 
A Journal of the American College of Cardiology című folyóiratban megjelent tanulmány 150 ezer 45 évesnél idősebb ember egészségi állapotát figyelte meg kilenc éven át. Az átlagdolgozók naponta több mint hat órát töltenek ülve, a kutatók ezért a „sokat ülők” kategóriájába sorolták őket. A sok ülést pedig olyan egészségügyi problémákkal hozták összefüggésbe, mint a rák, az elhízás, a szívbetegség, a cukorbetegség és a depresszió.

A kutatás szerint a napi négy órát vagy annál kevesebbet ülők esetében a gyakori felállás csökkentette a kardiovaszkuláris kockázatot, az ennél többet ülőknél azonban nem sok hatása volt.

Azoknál a hat óránál többet ülőknél azonban, akik napi 20-40 percet töltöttek nem túl megerőltető testmozgással, például sétával vagy lépcsőzéssel, jelentősen csökkent az egészségügyi kockázat.

A napi több mint nyolc órát ülőknél, akik nem végeztek testmozgást, 107 százalékkal magasabb volt a szív- és érrendszeri halálozás kockázata, mint azoknál, akik legalább egyórányi testmozgást végeztek, és kevesebb mint négy órát ültek.
 
Kétórányi erdei sétával ér fel

A tüdő fontos kiválasztószervünk, felelős a légzés működéséért. A be- és kilégzés a testet egy egész életen át életben tartja. A modern kor alapvető problémája, hogy szinte minden tevékenységet ülve végzünk, így légzésünk erősen gyengül, ami az oxigénellátás és a sejtek oxigéntartalmának csökkenéséhez vezet.

A csökkent oxigénellátásra vezethető vissza számos megbetegedés:

a szív-, a keringési és az immunrendszer károsodása,

a teljesítőképesség visszaesése,

az oxigénhiány csökkenti a sejtanyagcsere hatékonyságát: hipoxia (oxigénhiány) alakul ki, amely a szervezet elsavasodásához vezet.
 
Szervezetünknek sok friss levegőre, azaz oxigénre van szüksége ahhoz, hogy fittek és egészségesek maradjunk. Aki betegség, gyengeség vagy korlátozott mozgásképesség miatt ritkán jut ki a friss levegőre, az anyagcseréjének, a vérképének és az általános közérzetének javításához ideális segítőtársra talál a

Ricana oxigénfejlesztő gömb által nyújtott terápiában, amelynek egyszeri használata kétórányi erdei sétával ér fel tüdőnk számára.

Függetlenül attól, hogy otthon tartózkodunk, az irodában dolgozunk vagy éppen utazunk, a Ricana oxigénfejlesztő gömb segítségével bármikor tiszta, elemi oxigént lélegezhetünk be, hiszen:

erősíti az immunrendszert,

vitalitással tölt fel,

elűzi a fáradtságot,

növeli a koncentrációs képességet,

természetes szépséget varázsol az arcunkra,

jótékonyan hat lehangoltság és depresszió esetén.
 
Segítség a dohányzásról való leszokásban is

A Tiszta tüdő program másik fontos szegmense a dohányzásról való leszoktatás. A legtöbb ember tudja, hogy a dohányzás káros, és nemcsak a súlyos betegségek kockázatát növeli, hanem ráncosodással és a fogak elszíneződésével is együtt jár.

A dohányzás hozzájárulhat a stressz fokozódásához az emberi szervezetben, oka lehet az inzulinrezisztanciának, a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. A dohányzás által gyengül az immunrendszerünk, ami végül vírusos és bakteriális fertőzésekhez, allergiához, idő előtti öregedéshez és krónikus megbetegedésekhez vezet.

Szerencsére ma már egyre fontosabbá válik a dohányzásról leszoktató technikák fejlesztése. A Vitahelp Egészségközpont szakemberei is hatékony segítséget tudnak ebben nyújtani terápiáikkal, növényi antioxidáns-tartalmú étrend-kiegészítőkkel támogatva a kezelést.

Ajánló
Ajánló
Hogyan gyógyít a talpreflexológia?

Hogyan gyógyít a talpreflexológia?

A talpon rengeteg idegvégződés található, amelyek kapcsolatban állnak az egész...

A rugalmas ízületek titka

A rugalmas ízületek titka

Ahhoz, hogy az egészségünket minél tovább megőrizzük, időről időre érdemes...

Jobban jár, ha reumatológushoz fordul!

Jobban jár, ha reumatológushoz fordul!

Az ülő, mozgásszegény életmód miatt kialakuló bajok már fiatalkorban jelentkezhetnek,...