Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-08-29

A bársonyos sima bőr titka

A bársonyos sima bőr titka

Jó időben, amikor fedetlen karokkal, lábakkal könnyű ruhákban járunk, különösen fontos, hogy tökéletesen sima, selymes legyen a bőrünk. De milyen szőrtelenítési módszert válasszunk, hogy a kívánt eredmény kapjuk?

Minden kornak megvan a maga szépségideálja. Manapság alapvető elvárás, hogy a szőrzetünket ne hagyjuk zabolátlanul nőni, a sima bőr a nőknél az alapvető igényesség jele. Sőt, egyre többen vannak a férfiak között is, akik nemcsak az arcukat, hanem a testüket is szeretik kevésbé szőrösnek látni. Többféle módszer közül választhatunk, ha biztosra szeretnénk menni.
 
Borotvára fel!

Akár a nők, akár a férfiak számára kifejlesztett változatot nézzük, nagyon fontos, hogy minimum három, de inkább öt pengéje legyen a választott darabnak. A krémezőcsíkkal ellátott borotvák azért jók, mert ezek a párnácskák puhítják a szőrszálakat és hidratálnak is. Így kevésbé irritálják az érzékeny területeket és tartósabb lesz az eredmény. Ha nincs az eszközön krémezőcsík, akkor is felejtsük el a szappant vagy a tusfürdőt borotválkozásnál, inkább egy borotválkozógélt válasszunk, ami ápolja és védi a bőrt, ezáltal kíméletesebbé teszi a procedúrát.

Ha eldobható borotvát használunk, ne vessük be néhány alkalomnál többször, mert az életlen penge növeli az esélyét a benőtt szőrszálaknak és a különféle gyulladásoknak. Az eszköz tisztán tartásáról se feledkezzünk meg, mert a bőrünkön keletkező mikrosérülések is bajt okozhatnak, ha nem figyelünk eléggé.
 
Kenjük a krémet!

A szőrtelenítő krém speciális összetételénél fogva feloldja a szőrszálakat, így azok leválnak a bőr felszínéről. A krémet egy spatula segítségével vihetjük fel a leghatékonyabban a szőrtelenítendő területre, majd ha lejárt a hatóidő, bő vízzel lemoshatjuk. Ha nagyon érzékeny a bőrünk, vagy intim területen szeretnénk használni, válasszunk speciális, érzékeny bőrre vagy ilyen testtájakra kifejlesztett változatot. Arról se feledkezzünk meg, hogy utána olyan testápolóval kenjük be a bőrünket, amely szőrtelenítés után ajánlott, tehát nyugtató összetevőket tartalmaz.
 
Gyantázzunk bátran!

Akár a hideg, akár a meleg gyanta mellett tesszük le a voksunkat, a gyantacsíkot úgy húzzuk le, hogy közben a tépés irányával ellentétesen a bőrt a másik kezünkkel feszítsük meg. Ez abban segít, hogy könnyebben megszabadulhassunk a gyantacsíktól, és a finom ellenállásnak köszönhetően kevésbé kínozzuk a bőrünket. A hideg gyanta azért előnyösebb, mert kevésbé hosszú szőrszálakkal is belevághatunk a műveletbe, és nem igényel annyi előkészületet. A meleg változat viszont mélyebbről tépi ki a szőrt. Ez fájdalmasabb, de tartósabb eredményt hoz.
 
Epiláljuk simára!

Az epilátorokat sokan nem kedvelik, hiszen ez a szőrtelenítési módszer nem a legkellemesebb elfoglaltság, a készülék ugyanis egyenként tépi ki a szőrszálakat. Jó hír azoknak, akik idegenkednek az epilálástól, hogy a legmodernebb darabokat már több olyan kiegészítővel látták el, amelyek abban segítenek, hogy az eljárás minél fájdalommentesebb legyen, például masszírozófejekkel teszik elviselhetőbbé a feladatot. Sőt, akár zuhanyozás közben is használhatjuk őket. A legjobb, ha előtte veszünk egy nyugtató, levendulás fürdőt, hiszen a víz felpuhítja a szőrszálakat.
 
Nézzük a jövőt!

Egyre többen igyekeznek örökre levenni a vállukról a szőrtelenítés időről időre felbukkanó terhét, és vállalkoznak végleges lézeres szőrtelenítésre. A Bársony Klinika szakemberei azt vallják, hogy pácienseik rengeteg időt, energiát és hosszú távon pénzt takarítanak meg ezzel a módszerrel. Többé nem okoz problémát a szőrnövekedés, nincsenek benőtt szőrszálak és begyulladt szőrtüszők. Lézerrel finoman és nyomtalanul eltüntetik a nem kívánatos szőrszálakat bármely testrészről. Nőknél elsősorban az arc (a bajusz, az áll), a bikinivonal, a hónalj, a teljes láb és a kar területei, míg a férfiaknál a váll, a hát, a has és a kézfej szőrtelenítése gyakori.

A végleges szőrtelenítés sikerének záloga a speciálisan erre kifejlesztett lézertechnológia és a szakértő, tapasztalt kezek. A tudomány mai állása szerint a szőrtelenítésre legalkalmasabb lézertechnológiát, az Alexandrite lézerberendezéseket használják.

Ez a készülék szkennerrel (felületkövetővel) rendelkezik, ezért rendkívüli precizitásával és gyorsaságával kiemelkedik a lézerkészülékek közül. 

Mindenki számára egyéni kezelési tervet készít a bőrgyógyász szakorvos, hogy a legkevesebb kezeléssel a legjobb eredményt érjék el. Ehhez figyelembe veszik az egyéni adottságokat és igényeket, a bőr és a szőr színét, erősségét, minőségét.
 
Miért érdemes ezt a módszert kipróbálni?

- Végleges eredményt hoz: a lézerrel kezelt szőrtüsző bizonyítottan nem termel többé szőrszálat
- Fájdalom nélküli, egyszerű megoldás
- Gyors és hatékony
- Kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szövetek nem sérülnek
- Nőknek és férfiaknak egyaránt hatásos
- Kényelmes, többé nem kell a folyamatosan növekedő szőrszálakkal foglalkozni

Ajánló
Ajánló
Korosztályra bontott tanácsok az egészséges szívért

Korosztályra bontott tanácsok az egészséges szívért

Bár úgy gondolhatjuk, hogy a szív- és érrendszeri betegségek csak az idősebbeket...

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell - online mozgásórák karanténban

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell - online mozgásórák karanténban

Bár a napjainkat nagyban meghatározza most a kijárási korlátozás, változatlanul fontos,...

Gyorsabb szöveti regeneráció flossingterápiával

Gyorsabb szöveti regeneráció flossingterápiával

A flossingterápia egy újfajta eljárás, amely ízületi és izombántalmak hatékony és gyors...