Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-08-14

Vendégváró teraszok a Hegyvidéken – 1. rész

Vendégváró teraszok a Hegyvidéken – 1. rész

Mi a jó a nyárban? Például, hogy kinn, a szabadban ehetünk-ihatunk. Akár otthonunkban, ahol a kertben vagy az erkélyen tálalhatjuk fel családtagjainknak a finom fogásokat, akár egy étterem kerthelyiségében vagy teraszán, ahol isteni ínyencségekkel kényeztetnek minket. 


Az otthoni teraszon elfogyasztható könnyű nyári fogásokkal egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk, ha viszont nincs teraszunk, akkor mozduljunk ki egy kicsit, hisz remek program ellátogatni valamelyik közeli helyre. Azonban, bár enyhültek az intézkedések, nem árt továbbra sem óvatosnak lenni a társas érintkezésekkel, így ebben a jó időben kapóra jönnek a környékünkön található teraszos vendéglátóhelyek. Lássuk, hol mivel várnak minket a Hegyvidék kártya-elfogadóhelyek!
 
Először azt nézzük meg, hogy hová mehetünk, ha csak kávéra vagy desszertre vágyunk:

AUGUSZT PAVILON CUKRÁSZDA

A neves cukrászcsaládról már többször írtunk a Hegylakó Magazinban, így széles körű édesség- és fagylaltkínálatukat nem kell külön bemutatni. A Sasadi út tetején az árnyas kerthelyiség szerdától vasárnapig, 10.00–18.00 óráig várja a vendégeket.

EBER DESSZERT

A libegő közelsége miatt akár kirándulás előtt vagy utána is érdemes megpihenni a gyönyörűen felújított Lóvasút épületében és teraszán működő desszertező-kávézóba.

A kutyabarát hely gazdag választékot kínál klasszikus süteményekből, friss kenyerekből és pogácsából, emellett croissant, kávé, tea és egészséges italok is kaphatók.

ERZSÉBET KILÁTÓ KÁVÉZÓ

Ha már a kirándulunk, akkor a János-hegy tetejére felérve, a csodálatos panoráma mellett, a kávézó teraszán kipihenhetjük magunkat egy hideg ital, kávé vagy akár jégkrém társaságában.

Nyitvatartása, a Libegő menetrendjéhez alkalmazkodva augusztusban:
Csütörtökön és pénteken 10:00 - 17:00-ig, szombaton és vasárnap 10:00 - 18:00-ig.

„Magasan” a legjobb hely!

MILIŐ CAFE&BISTRO

A Hegyvidéki Kulturális Szalon földszintjén működő helynek különleges a terasza, hiszen a normál asztalok mellett akár a lépcsőkön ülve is elfogyaszthatjuk a kiválasztott ételt-italt. Legyen szó reggeliről, délutáni kávéról vagy esténként a sör, bor és üdítő̋ mellé is kérhető snacktálakról.

NUANCE LUNCH&BAR

A Barabás Villa csodás kertjére néző teraszon ülve csak úgy repül az idő, főleg, hogy ha igazi francia croissant-t eszünk vagy házi limonádét iszunk.

A mostani időszakban csütörtöktől vasárnapig már reggel 9-től várják a vendégeket, így a villában rendezett programok előtt is be tudunk ülni, egy kávéra vagy italra, de akár ebédelhetünk is. Hétvégenként pedig késői villásreggelit fogyaszthatunk. 

RÉTESKERT

A rétesezőnek nincs kifejezetten terasza, azonban az ott megvásárolt sütiket akár egy padra leülve is el tudjuk fogyasztani a Normafánál. Az állandóan kapható 12 különböző rétes mellett, amelyek közt gyümölcsös, káposztás és különböző kevert ízek vannak, két időszakosan kapható különlegesség, sajtos és gesztenyés is vár minket. A finomságok elfogyasztása után ügyeljünk rá, hogy a szemetet a megfelelő helyre dobjuk ki!

SZAMOS CUKRÁSZDA

A patinás nevű cukrászda kerületünkben több helyen is megtalálható, amelyek közül a Böszörményi úti egységnél terasz, a Szépkilátás cukrászdánál pedig hangulatos kerthelyiség várja a vendégeket.

Választékukban a desszertek és az igazi kávéházi sütemények mellett a híres Szamos marcipán, fagylalt, kávé és üdítő is található.

Ajánló
Ajánló
Pácoljunk! – A porhanyós hús titka

Pácoljunk! – A porhanyós hús titka

Szerencsére szeptemberben hiába van a naptár szerint már ősz, az időjárás sokszor kedvez...

Színes egészség: piros, sárga, zöld – Terítéken az alma

Színes egészség: piros, sárga, zöld – Terítéken az alma

Egyszerű, de nagyszerű – bár a sokféle kínálat miatt az alma talán leszorult a...

Wokkal jobb! Mi a titka?

Wokkal jobb! Mi a titka?

A sok száz évvel ezelőtt feltalált wok, vagyis a kínaiak fémedénye ma is az ázsiai konyha...