Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-12-08

Ünnepi segítség a konyhában

Ünnepi segítség a konyhában

Az idei évben a vendéglátóhelyeknek újra kellett gondolni, szervezni a működésüket. Mivel az év nagy részében a zárt éttermi fogyasztás nem volt lehetséges, így a több helyen eddig is működő házhozszállításra, illetve elviteli lehetőségre került a nagyobb hangsúly.


Szétnéztünk, hogy az ünnepi időszakban mivel várnak minket a Hegyvidék kártya-elfogadóhelyek!
 
Először lássuk a karácsonyi édességeket:

AUGUSZT PAVILON CUKRÁSZDA

Karácsonyi termékeik, mint például a csokoládés narancsív, vagy a diabetikus bejgli, megtalálhatók a webshopban, ahol akár házhozszállítással is meg lehet rendelni a finomságokat! Sőt, a cukrászdinasztia történetét bemutató könyvet is meg tudjuk vásárolni, amit aztán akár ajándékba adhatunk.

EBER DESSZERT

Ki olvasta már a névadóról szóló versikét?
„Fortyan a lé, felcsap a gőz, olvad az íz, készül a máz,
Pasaréttől Normafáig édes illatfelhő cikáz.” 

A karácsonyi rendelésnél sem fogunk csalódni, mert a megszokott szeletdesszertekből kérhetünk elviteles válogatás boxot, rendelhetünk egész tortát vagy pedig az aszalt gyümülcsös diós és mákos házi készítésű bejglik közül vihetünk haza egy csipet Eber desszertet Zugliget fűszerrel.

MAJOR CUKRÁSZDA

A Major cuki változatlan nyitvatartással várja vendégeit, a finomságokat elvitelre és kiszállítással értékesítik. A klasszikus zserbó és bejgli mellett cukormentes, gluténmentes és paleo édességek is kaphatók.

SZAMOS CUKRÁSZDA

A Szamos szaloncukrokat már senkinek nem kell bemutatni, hiszen nemcsak finomak, hanem a feldíszített fenyőfán is jól mutatnak! Ráadásul, ha otthon saját kezűleg szeretnénk elkészíteni a recepteket, akkor a Böszörményi úti Szamos Kamrában megtaláljuk a hozzávalókat, és a díszítéshez a dekorációs elemeket is.

Ha esetleg a teljes karácsonyi menüt szeretnétek megrendelni, akkor arra is van lehetőség az alábbi Hegyvidék kártya elfogadóhelyeken:

BAJAI HALÁSZCSÁRDA

Halászlé több fajta is van, de abban egyetérthetünk, hogy karácsonykor sokkal több asztalon megtalálható ez a finom hazai fogás. A bajai változatát honnan máshonnan rendelhetnénk meg, mint a Bajai Halászcsárdából?!

Választhatunk házhozszállítást vagy elmehetünk érte személyesen is.

GYUGYI’S BISTRO

A bisztró ünnepi menüjében a klasszikus fogások mellett például pankómorzsában sült harcsaszeleteket is szerepel, szarvasgombás csicsókasalátával. A rendeléseket december 19-ig lehet leadni.

HEGYVIDÉKI ÍZLELŐ

A családias étterem a karácsonyi időszakban is megpróbál minden igényt kielégíteni, így akár a teljes menüsor is megrendelhető náluk.

A halászlét három változatban, a töltött káposztát pedig húsos és vegetáriánus változatban is lehet kérni, de szerepel a menüben székelykáposzta és konfitált kacsacomb is körettel.

A mákosguba tortával pedig zárhatjuk az ünnepi étkezést.

LARUS ÉTTEREM

A korábbi évekhez hasonlóan az étterem karácsonyi választéka konyhakész, illetve melegítést igénylő állapotban, csomagolva vehető át, amelyhez kartondobozt, papír termékeket és komposztálható PLA „műanyagokat” használnak.

A menüt az ünnepi szokások figyelembevételével állították össze, így törekedve a szezonális alapanyagok használatára, valamint lehetőség van bejglit és egész tortát is rendelni!

Idén újdonság a rendelhető Food Box, amely segítségével meglepheti családtagjait, barátait, üzleti partnereit vagy akár munkatársait is!

Mindegyik box tartalmaz egy előételt, egy főételt, valamint egy desszertet, így az összesen 11 féle összeállításból, ami olyan bőséges kínálatot vonultat fel, hogy szinte lehetetlen csak néhányat kiemelni közülük, bárki tud magának valót találni.
 

Ajánló
Ajánló
Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Ahogy hűvösödik az idő, úgy értékelődik fel a káposzta szerepe a táplálkozásunkban, hiszen ez az...

Levesek a nagyvilágban

Levesek a nagyvilágban

A magyarok magukat levesevő nemzetnek tartják, ezért nézzünk szét egy kicsit a világban, hogy hol...

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Az emberek többsége hajlamos halogatni a dolgokat, hiszen még csak október van, hol van még az év...