Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-01-16

Tanuljunk tortát sütni!

Tanuljunk tortát sütni!

Régi vágya volt, hogy profi cukrász módjára süssön tortát? Itt az ideje, hogy az álomból valóság legyen, és megtanulja azokat a fogásokat, amelyek segítségével mestereket megszégyenítő módon készít majd süteményeket. Hol találna ehhez értőbb tanítókat, mint az Auguszt Cukrászda tanfolyamain? 

Bár a sütés-főzést sokan csak lélekölő házimunkának tekintik, az avatottak tudják, hogy ennél sokkal többről van szó. Nemcsak azért, mert finom falatokkal táplálhatjuk az ételek által szeretteinket, hanem mert mi magunk is élvezhetjük a pillanat szépségét, a tudatos jelenlétet, miközben krémeket kavarunk, recepteket böngészünk. Nem kell messzire, a világ zajától távolra vonulnunk ahhoz, hogy érezzük a flow-t, elég, ha kimegyünk a konyhába és megragadjuk a fakanalat. Ha pedig nem egyedül szeretnénk sütni, közösségi élményt is varázsolhatunk saját kísérletezésünkből, például egy cukrásztanfolyamra beiratkozva. Utána még ügyesebben, fortélyokkal felszerelkezve folytathatjuk saját tevékenységünket.
 
Legyünk kreatívak!

Az édességkészítés nem pusztán a megfelelő arányban kiválasztott hozzávalók összekeveréséről szól, hanem sokkal több ennél. Kreatív folyamat, amelynek során a cukrász egy kicsit mindig saját magából is ad: minden egyes új ízvilág, egy-egy különleges fűszerkombináció tükrözi elkészítőjének lelki világát, belső kreatív fantáziáját, vagy éppen aznapi hangulatát. Az ötletek mindenkinél más-más impulzusok hatására születnek, ettől lesz egyedi az eredmény is. Ahhoz azonban, hogy szárnyalni tudjunk, megfelelő forrásból érdemes elsajátítani a tudást.
 
A képzésről

Az Auguszt Cukrászda kurzusait Auguszt-Arató Auguszta tartja, hétfőn és kedden, délutánonként 16-20 óra között, az Auguszt Pavilonban.

1. A felnőtt  képzések 1 alkalmasak, 4 óra időtartamúak.

2. Minden alkalommal 2 féle süteményt készíthetünk (például  Dobos-tortát és Rákóczi-túróst, vagy Eszterházy-tortát és almás pitét).

3. Mindenki saját kezűleg sütheti meg a tortáját és süteményét, tehát tényleg megtanulja elkészíteni a finomságokat.

4. A képzés nem csak profiknak ajánlható. Ne rettenjen vissza attól, ha még gyakorlatlan:  a kezdőktől a haladókig bárki jöhet, de gyakorlott háziasszonyoknak is tudtak már újat mutatni a kurzuson. 

5. A képzések kis létszámúak, 6-8 fő, ami személyreszabott tanítást garantál.

6. Az elkészített süteményeket természetesen haza lehet vinni.

7. A kurzus résztvevői közben is kóstolnak, elemeznek, garantált, hogy senki sem fog üres hassal hazamenni. 

8. A recepteket mindenki kézhez kapja és hazaviheti. 

9. A képzés remek program és kellemes, közösségi időtöltés!
 
Miért érdemes jelentkezni?

A képzés egyedülálló abban a tekintetben, hogy tényleg mindenki maga készíti a saját tortáját.

Itt megtanulhatunk úgy sütni, hogy minden alkalommal sikerüljön, amit készítünk.

Elsajátítjuk az összetevők minőségének fontosságát, ízük és szerepük szerint.

Részt veszünk minden egyes lépésben, hogy magunk is megtapasztaljuk, mi hogyan működik/terül/kenődik/verődik.

Tippeket, trükköket és ötleteket kapunk, fortélyokat leshetünk el, aminek segítségével otthon is profiként süthetünk.

Végül álljon itt kedvcsinálónak az Auguszt-csokitorta receptje:
 
Hozzávalók: 

A csokis tésztához: 17 dkg tojásfehérje (kb. 6 db L-es tojás), 10 dkg cukor,11 dkg tojássárgája (kb. 5 db L-es tojás), 5 dkg cukor, 13 dkg liszt, 5 dkg kakaópor (holland)
A francia csokikrémhez: 20 dkg csokoládé, 10 dkg tejszín (habtejszín, min. 30%-os, állati eredetű), 3 dkg vaj (80%-os zsírtartalmú)
 
Elkészítés: 

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a 10 dkg cukorral. A tojássárgáját is habosra verjük az 5 dkg cukorral. 

2. A sárgáját óvatosan előlazítjuk egy kis fehérjével, majd az egészet összekeverjük, és végül a lisztet és a kakaóport is apránként hozzáadjuk. 

3. A masszát egy 16 cm-es tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben 2 ütemben megsütjük: először 170 fokon 10-15 percig, majd 150 fokon 20-25 percig. 

4. A francia csokikrémhez a tejszínt felmelegítjük 85 fokra, levesszük a tűzhelyről, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt, hozzáadjuk a vajat is, és kihűtjük. 

5. Végül a tortát 3 lapba vágjuk, és betöltjük a csokikrémmel. A tetejét és a szélét is bevonjuk a csokoládéval, és egy spatulával szépen eloszlatjuk a torta felületén. Ízlés szerint díszítjük.

Ajánló
Ajánló
Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Ahogy hűvösödik az idő, úgy értékelődik fel a káposzta szerepe a táplálkozásunkban, hiszen ez az...

Levesek a nagyvilágban

Levesek a nagyvilágban

A magyarok magukat levesevő nemzetnek tartják, ezért nézzünk szét egy kicsit a világban, hogy hol...

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Az emberek többsége hajlamos halogatni a dolgokat, hiszen még csak október van, hol van még az év...