Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-04-25

Lakjon jól a Hegyvidéken!

Lakjon jól a Hegyvidéken!

Ha szeretne egy jót enni a Hegyvidéken, akkor nem fog csalódni. Tárt ajtókkal, ízletes ételekkel, és remek italokkal várják önt az éttermek. Egy biztos: ezekben a vendéglőkben nem áll fel korgó gyomorral az asztaltól!

Most három étterem tavaszi étlapjáról választottunk egy-egy új fogást:

Előétel:
Grillezett Manouri sajt salsa verdes rukkolával, Kalamata olivabogyóval
 
Normakert Vendéglő

Van Budapesten egy síház, ahol mosollyal terítik az asztalt, és kedvességgel fűszerezik az ételeket. Van Budapesten egy síház, mely nem akar többnek látszani, mint ami: meghitt hangulatú randevúk helyszíne, csendes búvóhely, igazi menedék a hétköznapi rohanásból.
Otthonosan kialakított termeiben, a cserépkályha hangulatos melegében barátságosan fér meg a megfáradt túrázó, a búvóhelyre vágyó szerelmespár, a várostól messze menekülő bohém, és az örökké túlórázó üzletember. Házias ételei nagymama konyhájának ízeit idézik, míg borkínálatuk nagypapa pincéjébe enged bebocsájtást. De a már jól ismert és megszokott fogások mellett gondoltak azokra is, akik nem elégszenek meg egy tál bablevessel vagy egy óriás bécsi szelettel. Tájegységek hagyományos ételei, vegetáriánusok kedvencei éppúgy szerepelnek állandó és hetente változó kínálatukban, mint ahogy az ünnepek elmaradhatatlan specialitásai is.

Főétel:
Nyársra tűzött tokhal, zöldséges rizzsel, és savanyított tavaszi zöldségekkel

Larus Étterem

A Larus Étterem a budai Hegyvidék legszínesebb gasztronómiai központja, egy forgalmas, mégis természet közeli, nyugodt helyen, a MOM Kulturális Központ mellett. Nyáron kényelmes terasz, télen tágas belső tér várja a vendégeket, zavartalan kilátással a Gesztenyés kertre.
A Larus étterem, Várvizi Péter Chef által összeállított étlapján mindenki számára megérthető ízek, ismert és felfedezésre váró ételek találhatók, követve a természet időbeosztását. A francia és magyar konyha alapjaiból táplálkozva, követik a legfontosabb gasztronómiai irányokat, alkalmazzák az újdonságokat, a Larus csapatának felfogásában. A felhalmozott, és a folyamatosan elsajátított gasztronómiai tudást, a különböző nemzetek konyhájának ételeit megjelenítő rendszeres, kötetlen eseményekkel közvetítik minden nyitott ember felé. 

A Larus Étterem 2017-ben is 13 pontot, azaz egy "sapkát" kapott a mai gasztronómiát meghatározó, Gault&Millau étteremkalauzban.

Desszert:
Hideg Túrógombóc Pisztácia Köntösben , Házi Lekvárral

 
Vagon Étterem
 

A XII. és az I. kerület találkozásánál, Buda szívében, a Vérmezőn található a Vagon Étterem, egy a maga nemében páratlan kialakítású étterem és söröző, mely 1993-óta télen-nyáron várja régi és új vendégeit, a házias magyaros mellett nemzetközi ételeivel, figyelmes kiszolgálással, valamint semmihez nem hasonlítható hangulatával. Az étterem egy egyedi gyűjtésű, közel félszáz darabos vasúti relikviagyűjteménnyel is rendelkezik, amelyről minden asztalon elhelyezett katalógus informálja a vendégeket.
 

Ajánló
Ajánló
Kezdjük 2021-et cukormentes tortákkal!

Kezdjük 2021-et cukormentes tortákkal!

Az újévi fogadalmak különösen akkor sikeresek, ha új szokásaink nem járnak túl sok...

Ünnepi segítség a konyhában

Ünnepi segítség a konyhában

Az idei évben a vendéglátóhelyeknek újra kellett gondolni, szervezni a működésüket....

Klasszikus karácsonyi kedvencek

Klasszikus karácsonyi kedvencek

Létezik-e annál jobb érzés, mint amikor a karácsonyi hangulatban elővesszük és...