Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-07-24

Augusztus a Hegyvidéken – kulturális programajánló

Augusztus a Hegyvidéken – kulturális programajánló

A színvonalas kikapcsolódásra vágyó kerületi polgárok szerencsés helyzetben vannak. A nagyváros és az árnyas erdők határán elterülő környékünk lehetővé teszi, hogy egyformán élvezhessük a természet szépségeit, és a nálunk működő kulturális létesítmények páratlanul bő kínálatát. Augusztusban is remek programok várják az egész családot, a kicsiket ugyanúgy, mint a nagyokat.

Beköszöntött a nyár harmadik hónapja. Ilyenkor az általános iskolások még el sem tudják képzelni, hogy újra felhangzik a csengő hangja, ám gimnazista gyermekeink egyre aggódóbb pillantásokat vetnek a naptárra, és tekintetükben látszik, szeretnék a lehető legváltozatosabb, emlékezetes programokkal kitölteni az utolsó nyári heteket. Ezzel nem csak ők vannak így.
A felnőttek is kihasználják a nagyszerű időjárást, hiszen nem véletlen, hogy ilyenkor megtelik a szabadtéri színpadok nézőtere, sokáig nyitva tartanak az éttermek és cukrászdák kerthelyiségei is. A legérdekesebb augusztusi programokból állítottunk össze önöknek egy kisebb bokrétát.
 
MOM Kulturális Központ

Kertmozi
Ha valaki szeret kellemes, nyári estéken beülni egy jó kis kertmoziba, akkor arra felhőtlen kikapcsolódás várhat augusztusban, minden szerdán 21 órakor a MOM Kulturális Központ belső kertjében. 

Fontos tudni, hogy a vetítésekre regisztrálni kell a momkult.jegy.hu internetes oldalon, mert a népszerű sikerfilmeket olyan sokan akarják megnézni, hogy gyorsan elfogy minden hely. 
Augusztus 8-án a Florence – A tökéleten hang című amerikai-angol vígjátékot tekinthetjük meg. Főszerepben Meryl Streep és Hugh Grant. 13-án egy magyar ismeretterjesztő filmben, a Vad Kunságban ismerhetjük meg a puszta rejtett életét. 18-án Keira Knightley és Ralph Fiennes vár ránk a kertben A hercegnő című filmmel. 25-én borzongás és félelem fogadja a horror rajongókat. Nicole Kidman a Más világ című filmben próbálja megőrizni otthona félelmetes titkait. A hónap utolsó vetítésén Jack Nicholsonnal és Diane Keatonnal találkozhatunk. A Minden végzet nehéz egy szívhez szóló, romantikus vígjáték.
 
Zenei programok

Természetesen remek programok várnak a szép zene kedvelőire is. Augusztus 2-án Hangácsi Márton, a Veszprémi Utcazene Fesztivál díjazottja tart előadást. Másnap a Klassz kertben a Pesti Tangózenekar vonultatja fel a világ legkedveltebb tangóslágereit a műfaj virágkorától kezdve a nagy klasszikusokon át a megreformált tangó táncolható számaiig. Az együttes az argentin tangózenekarok klasszikus felállásában lép színpadra. 
9-én Szalai Éva Mozart, Brahms és Gershwin lenyűgöző dallamaival várja mindazokat, akik szeretnék átélni, milyen lehetett, amikor a polgári családokban és nemesi szalonokban összeült az úri közönség meghallgatni egy kis házi muzsikát. A fiatal zongoraművész mellett Tóth Endre zenetörténész is a hangszer elé ül.

16-án fellép a Twenties Acoustic együttes. 17-én a Bencze Alma kvartett játszik, de nemcsak a jazz kedvelőinek, hanem a jól megkomponált dallamos és magával ragadó zene minden rajongójának.
23-án érdemes 18 órakor benézni a Kertbe, ha szeretné kipróbálni, miért annyira klassz egy Nia Jam. Augusztus 25-én a Jazz Kertben a Joe Fritz Band lép fel. Másnap a Klassz lépcsőn Bábel Klára hárfaművész tart szabadtéri koncertet.
 


Grafikaterápia



Augusztus 30-tól tekinthetjük meg Fazekas Anna grafikáit. Szíj Kamilla és Mészáros Márta tanítványa tollal és csőtollal varázsolja tele a papírt és a vásznat. Minden ember számára fontos ellentétpárokat ragad meg. A kiállítás során feltárulnak előttünk az egészség-betegség, a boldogság-szomorúság, a pozitív és a negatív titkai. Fazekas Anna képeit érdemes először egészen közelről, majd utána kicsit távolabbról megtekinteni.
 


Barabás Villa

Azok sem fognak csalódni, akik a népszerű városmajori rendezvényhelyszínre látogatnak el augusztusban. A filmklub továbbra is a párkapcsolatok legfontosabb kérdéseit megvizsgáló alkotásokkal várja az érdeklődőket. 10-én a Szerelemre hangszerelve című amerikai filmet vetítik Keira Knightley főszereplésével. Augusztus 6-tól szeptember 3-ig Indonézia egzotikus világába látogathatunk el három magyar művész, Balogh László, Ur Eleonóra és Bárdos Yvette kiállításán. 22-én francia és magyar kamarazene csendül fel a kertben. Fellép Bíró Zsófia, Zétényi Tamás és Razvaljajeva Anasztázia. 
 
Jó szórakozást kívánunk minden programhoz!

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...