Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-11-14

Mosolygó múzsák – kulturális rendezvények Hegyvidéken

Mosolygó múzsák – kulturális rendezvények Hegyvidéken

Az irodalom és a költészet múzsája novemberben is ránevet a 12. kerületre. A nálunk működő kulturális intézményekben most is számos izgalmas irodalmi rendezvényre kerül sor. A bőség zavarával küszködve összefoglaltuk a legérdekesebbeket. Nem fognak csalódni sem a kicsik, sem a nagyok, mert mindenki talál majd valami neki valót.

MOM Kult

A novemberi irodalmi programok sorából kiemelhetjük a Bon Bon Színház előadását. 18-án két kiváló színész és egy lenyűgöző mesélő áll ki a színpadra, akik elsősorban a gyerekeknek mutatják meg a színház csodálatos világát. Kiváló alkalom arra, hogy a legkisebbek is közelebb kerüljenek Thália otthonához és a színjátszáshoz.
Ugyanezen a napon igencsak érdekes, humoros könyvbemutatón vehetnek részt azok, akik elmennek a hatalmas népszerűségnek örvendő, közismert szerzőpáros Liptai Claudia és Pataki Ádám könyve alapján készült vicces, színpadi sütőshow-ra. A finom ételeken túl az előadás olyan fontos témákat érint, mint a szerelem, a szenvedély, a barátság és a boldogság.

November 21-én visszatér a népszerű Lyukasóra Klub. Az interaktív irodalmi esten költők, színészek és irodalmárok kísérnek el minket a költészet világába. Aki beül hozzájuk, az remekül fog szórakozni, és csodálatos művészekkel ismerkedhet meg.
 

A Jelenkor Kiadónál tavaly jelent meg Nemes-Nagy Ágnes verseinek mindeddig legátfogóbb kiadása. A kötet száz korábban kiadatlan verset is elénk tár. November 22-én a Szél fúj be a szavak között című irodalmi este középpontjában a nagyszerű költőnő munkássága és élete áll. Az est moderátora Ferencz György költő. Ezt a programot jó szívvel ajánlhatjuk mindazoknak, akik szeretik a szép, lelkünket is megszólító verseket.

Mese és borzongás a Barabás Villában

A Városmajor út 44. alatt működő kulturális intézmény november hónapban is sokszínű műsorokkal várja az érdeklődőket.

A Villa kínálatának egyik állandó érdekessége a fiatal tehetségeket bemutató hang.villa koncertsorozat és a Képfestők csapatának rendszeresen visszatérő rendezvényei, amelyeken kiváló művészek segítségével mi magunk is megpróbálhatunk klasszikus képeket vászonra vinni. Novemberben Klimt munkássága áll a foglalkozások középpontjában.
 
19-én elszabadulhatunk a hideg, borús időből. Ellátogathatunk a messzi Afrikába, mivel délelőtt tizenegy órakor Danny mesél a Szalakóta hercegnőről. Kwamé, az afrikai fiú a sors akaratából eljut egy titokzatos kis kunyhóba, ahol lenyűgözve hallgathatja a ragyogó tollú, csodaszép hangú madár elbűvölő énekét.

24-én este kilenckor hátborzongató irodalmi hullámvasútra ülhetünk, mert az egykori borospincében, sejtelmes gyertyafényben ekkor veszi kezdetét a Horror Felolvashow. A belépés díjtalan, ám a félelmetes témák miatt csakis tizennyolc évesnél idősebbek vehetnek részt rajta.
 
Hegyvidéki Kulturális Szalon

A népszerű Böszörményi úti kulturális központban is sokszínű, színvonalas műsorral várják az érdeklődőket. 17-én a kortárs műhelyben egészen különleges foglalkozáson vehetünk részt. Megtudhatjuk, hogyan lesz „firkálásból” alkotás. A résztvevőknek csupán egy vázlatfüzetre és ceruzákra lesz szükségük. 

November 20-án Konta Fanni, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium egykori tanára zenetörténeti utazásra invitálja a látogatókat. Előadásából mindent megtudhatunk a híres zeneszerző, Mahler és Alma kapcsolatáról. Két nappal később megismerhetünk egy egészen különleges könyvet. Szép Ilona bemutatja Deepak Chopra Nyugalmas alvás című munkáját, ami segíthet az álmatlanság leküzdésében.

Másnap, azaz 23-án a divattörténeti előadássorozatban Nagy Katalin a 15-16. századi magyar viseletekről mesél.

Hétfőn, november 27-én a kulisszák mögé lesve közelebbről is megismerhetjük a hazai színművészet egyik jelentős alakját. Garas Dezsőről Szebényi Ágnes színháztörténész és múzeumpedagógus tart előadást. Aznap délután részt vehetünk a Biblia olvasási fél órán is. A foglalkozást Benedek Zsuzsanna történelem szakos tanár vezeti.

29-én feltárulnak a magyar nyelv ősi titkai. Kovácsné Szilvási Éva játékos feladatokkal teli anyanyelvi felfedező műhelyt tart felnőtteknek. Ugyanezen a napon Szabó Péter a Kifestő című programban saját zenéjével erdélyi költők verseit adja elő.

November utolsó irodalmi jellegű rendezvényére is 29-én, szerdán délután 5-kor kerül sor. Dr. Kollega Tarsoly István történész a reformáció levéltári dokumentumait, igazi kincseket tár elénk.

Jó szórakozás kívánunk novemberben is!

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...