Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-04-10

Jókedvű, bolondos április - Gyerek- és ifjúságiprogram ajánló

Jókedvű, bolondos április - Gyerek- és ifjúságiprogram ajánló

Kerületünkben színvonalas kulturális intézmények sora várja a gyerekeket és a családokat. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb táncházakat, bábszínházi előadásokat, klubfoglalkozásokat, színdarabokat és egyéb szabadidős kulturális lehetőségeket, amelyeket áprilisban ajánlunk Önöknek. 

Mese és muzsika a MOM Kulturális Központban

Az óvodások és az iskolások számára is nagyon fontos, hogy megismerjék az ősi bölcsességeket, a mind a mai napig megőrzött szép meséinket. Erre szerencsére most tavasszal is sok lehetőség adódik itt, a Hegyvidéken. Április 7-én Domi bábszínháza várja a meseszerető közönséget, amikor egy klasszikus történetet, Piroska és a farkas meséjét adja elő a nagyszerű bábművész. Ajánljuk mindazoknak, akik már jól ismerik az erdei útra induló kislány kalandos történetét, és azoknak a kicsiknek is, akik most hallanak először róla.  Ugyanezen a napon tehetséges fiatal zenészek állnak színpadra. A Hegyvidéki Solti György Zenekar közreműködésével a Solti György Zeneiskola diákjai adnak elő Vivaldi, Bach, von Dittersdorf és Orbán György műveket. Vezényel Bolyky Zoltán. 

8-án Balázs János vezeti el a gyerekeket a hangszerek világába. A Liszt Ferenc- és Junior Príma-díjas művész egy koncert keretében tárja fel a csodálatos hangzások titkait.

10-én az Egri Babszem Jankó Gyermekszínház lesz a MOM Kulturális Központ vendége. Az égig érő paszuly című előadásban egy apró fiúcska varázsos történetével ismerkedhetünk meg. Nagyszerű művészek garantálják az izgalmas szórakozást.

A bőség zavarával küszködve, ugyanezen a napon találkozhatunk három tündérleánnyal és a „gazból gyütt” boszorkánnyal, amikor is a kis királyfira vár a nagy feladat, hogy kiszabadítsa A három ágú tölgyfa tündérét. 
 
13-án a kicsiket várja 18 órakor Soós Réka és a Zurgó együttes a Zurgó Dió gyermektáncházban. 17-én a Snétberger Központ diákjai tartanak évzáró koncertet. Ezt az előadást nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak és a felnőtt zenerajongóknak is jó szívvel ajánlhatjuk. Az iskola tanulói közül nagyon sokan híres konzervatóriumokban és neves zenei egyetemeken folytatják tanulmányaikat.

18-án rengeteg gyerek és fiatal perdül táncra, mert a MOM Kulturális Központban kezdődik a híres XXII. Hegyvidéki néptánc találkozó. Kerületünkben gyűlnek össze azok a fiatalok, akik tanáraikkal együtt nagyon fontosnak tartják a magyar népi kultúrát és a népzenét. Találkozhatunk a kerületi és a budapesti népdalverseny helyezettjeivel is.

22-én ismét bábszínházba mehetünk. Domi hagyományos bábuk segítségével egy újabb klasszikus mesét ad elő. Most majd kiderül, hogyan lett barát a kis leopárd és a kis zsiráf. 
 
Régi és új hagyományok

A természetvédelem aktuális és minden nemzedék életét meghatározó dolog. Szülőbolygónkból csak egy van, ezért is nagyon fontos, hogy megóvjuk. A Barabás-villában a Föld napja alkalmából 22-én Öko-bábszínház és Öko-mesekuckó várja a kicsiket. 11 órakor kiderül, mi történik Mimóval és Chipettel, amikor eljutnak a nagyvárosba. A két barátságos és jókedvű kis teremtést elkíséri Ficak kutya is a felfedezőútra. Az ifjú nézők jól ismert nehézségekkel találkozhatnak.

Mit csináljunk, ha kilyukad a zoknink? Szomorkodjunk, ha azt vesszük észre, hogy eltörik a kedvenc teáskannánk? A vidám előadás során a mese hősei remek tanácsokat adnak az ilyen nehézségek elhárítására, miközben megmutatják a gyerekeknek, miért annyira fontos a környezetvédelem. A környezettudatos nagyvárosi élet lehetőségeit bemutató előadást az egész családnak, a döntéseket otthon meghozó felnőtteknek is ajánljuk.
 
Mozgás és egészség a Jókai Klubban

Az intézményben egész héten várják a gyerekeket és a fiatalokat. Finta Gábor koreográfus, táncművész és táncpedagógus tartja hétfőn, csütörtökön és pénteken a Budapest Musical- és Tánciskolát.

Kedden délután 16 órakor a Fit-Teen programon szól a jó zene. A komplex táncos egészségprogram a zumba, a jóga és a balett különleges ötvözetével várja a fiatalokat. Németh Krisztina és Barta Sylvia odafigyel arra, hogy a résztvevők elsajátíthassák a helyes testtartás titkait, a lányok pedig megismerkedhessenek a természetes nőies mozgás alapjaival. Pénteken akrobatikus rock and roll foglalkozás van Fekete Kinga szakedző vezetésével. A Csiri-biri torna negyvenöt perces éneklő, mondókázó irányított foglalkozással várja a legkisebbeket. Orszáczky Ildikó óráira év közben bármikor be lehet csatlakozni.

Szerdán a ju-jitsu önvédelem módszereibe vezet be minket Derkényi László. A sokoldalú és változatos önvédelmi irányzat ismerete a hölgyek számára is hasznos. Szerda este nekik tartanak különleges foglalkozásokat Lady Force címmel.

A Jókai Klubban ezenfelül klasszikus balett, művészi torna, showtánc és hip-hop-oktatás, valamint kifejezetten gyerekeknek tartott zumba fitness is szerepel a programban. Április 20-án Ambrus Ákos magánénekes, az Opera Nagykövete folytatja előadássorozatát. A mai korsó, régi kút… foglalkozás magával ragadó módon vezeti be a gyerekeket a zenés színház világába.

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...