Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-04-10

Tavaszi zsongás - áprilisi programajánló felnőtteknek

Tavaszi zsongás - áprilisi programajánló felnőtteknek

Április hónapra gyakran mondják, hogy szeszélyes. Ha valaki nem szereti a változékony időt, az kellemes kikapcsolódásra, biztos menedékre találhat a Hegyvidék kulturális intézményeiben. Ebben a hónapban is izgalmas rendezvények, előadások és műsorok várják a zene, a színház, a tudomány és az irodalom barátait. 

Jazz és költészet a MOM Kulturális Központban

Április 6-tól egészen különleges kiállítás kezdődött. Roberto Cifarelli nem egyszerűen gyönyörű fényképeket készít, hanem az alkotásai szoros kapcsolatban állnak a zenével, mindenek előtt a jazz-zel. A kiállításnak külön aktualitást ad az idén tavasszal kerületünket is helyszínnek választó Get Closer Jazz Fest, amelynek keretein belül ezen a napon lép színpadra Nicholas Payton, a világhírű trombitás. A jazz rajongói számára igazi csemegét jelent a klasszikus zenei és avatgarde-funk elemeket is felvonultató Afro-Caribbean mixtape. A kiváló zenész is a Get Closer keretén belül vendégeskedik a Hegyvidéken.

Barabás Miklós, a nagyszerű festő ezer szállal kötődik kerületünkhöz. 9-én az ő akvarelljeit bemutató kiállítás várja az érdeklődőket.

11-én a Költészet Napja alkalmából Csukás István felnőtteknek szánt verseit adja elő Bakos Bettika énekesnő és együttese, a Bettika kvintett. A zenészekkel együtt fellép Horváth Kristóf, akit jogosan tartanak a magyar slam poetry nagykövetének.

Ugyancsak a Költészet Napjához kapcsolódik Tóth Kinga író-költő-műfordító intermediális költészeti estje, valamint ezen a napon áll színpadra a Bristoli Egyetem kamarazenekara, hogy klasszikus és korai romantikus zenével örvendeztesse meg a hallgatóságot.
 
Másnap a swing kedvelőinek akar örömet szerezni Vastag Tamás, Kocsis Tibi, Lányi Lala és Gájer Bálint, azzal, hogy a Sinatra Swingtime keretében előadják Frank Sinatra és a korszak legnevesebb művészeinek népszerű dalait. 

Péntek 13. idén áprilisban egészen biztosan szerencsés nap lesz, hiszen a MOM Kult-ban ekkor ad koncertet Charlie. A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett művész újra csodálatos perceket szerez a rajongóinak. 14-én színpadra lép Liptai Claudia és Pataki Ádám. Az édes kettes humoros sütő show-val lepi meg az érdeklődőket. Április 16-án színházi duettet ad elő Rezes Judit és Szabó Győző. A „Loveshake -Az élet összeráz” népszerűségét jól mutatja, hogy erre az előadásra máris elkelt az összes jegy.

19-én a Játékszín és a TG Production ismét színpadra állítja Jean Oiret népszerű komédiáját, melynek címe Kellemes húsvéti ünnepeket. Olyan nagyszerű színészekkel találkozhatunk, mint Szabó Győző, Bata Éva, Grisnik Petra, Kerekes József, Ábel Anita és Baronits Gábor. Másnap Horgas Eszter fuvolaművész és Falusi Mariann énekesnő műfaji korlátok nélkül, szabadon csapongva lenyűgözően komplex előadásban mutatja be két zseniális zeneszerző, Gershwin és Bernstein munkásságát. A további fellépők között ott találjuk Révész Richárdot, Hárs Viktort, Dajka Krisztiánt, Kaszás Pétert, Pusztai Csabát, Szakács Ildikót és Lőwenberg Dánielt.
20-án a húsz éves jubileumát ünneplő Budapest Show Kórus ad elő többszólamú feldolgozásban jól ismert könnyűzenei dalokat.

23-án betekintést nyerhetünk Kárpáti Dódi születésnapi projektjébe. A Quimby trombitása Privátilag Hatvan című előadásán Erik Truffaz lesz az egyik sztárvendég.
 
Barabás Villa
 
22-én ünnepeljük a Föld napját. Denis Hayes 1970-ben indította útra ezt a mozgalmat. A programsorozat egész nap tart a Barabás Villában. 16 órakor földnapi kézműves műhely kezdődik.

24-én a magyar zenei élet egyik emblematikus alakja áll a nézők elé. Bródy János a Get Closer koncertsorozat keretében adja elő mind a mai napig óriási hatású dalait. 
26-án exkluzív produkciót hallhatunk az egyik legikonikusabb magyar dalszerzőtől, Bérczesi Róberttől.
 
Jókai Klub

11-én 14 órakor kezdődik a költészet napi szavalóverseny. A résztvevők és a vendégek találkozhatnak Rák Kati színművésszel és Lukácsházi Győző tubaművésszel, zenei ismeretterjesztővel.

Április 14-én, szombaton a magyarországi ír zene egyik jól ismert képviselője, a Bran együttes tart koncertet és táncházat.

27-én, pénteken Micheller Myrtill és Pintér Tibor duója ígér különleges zenei élményt. Akik már látták korábbi fellépésüket, jól tudják, hogy az énekes-gitáros páros gazdag és improvizatív, különlegességekkel teli élményt ígér.
 
Várkert Bazár

Április 29-ig tart a Vásárhelyi művészélet 1900-1990 kiállítás. A Grand Palais után május 31-ig tekinthetjük meg a Párizsi Szalon-Budapest képeit a Testőrpalotában. Továbbra is mindenkit szeretettel várnak a Várkert Bazár állandó kiállításain, melyek közül most a Csernus Tibor emlékműteremre, az Új világ született és a Mesében, muzsikában rejtezve kiállításokra hívjuk fel olvasóink figyelmét.

11-én Nagy Lászlóról emlékezünk meg, amikor feltesszük a kérdést: ki viszi át a szerelmet? Két nappal később pedig a Trio Midnight, Szakcsi-Lakatos Béla és Tony Lakatos lépnek fel.

24-én a Várkert moziban a „művészet templomai” ismeretterjesztő sorozat rendhagyó részében ritkán látható archív felvételek és szakértői interjúk mutatják be az orosz avantgarde lenyűgöző korszakát.
Másnap, Seres Tamás rendezésében, Hámori Gabriella színművésznő közreműködésével közelebbről is megismerkedhetünk Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplójával. 

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...