Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-05-02

Tavaszi varázslat - májusi programok a családnak és a gyerekeknek

Tavaszi varázslat - májusi programok a családnak és a gyerekeknek

Májusban nem csupán az idő szép, de ilyenkor emlékezünk meg az édesanyákról is. A kerületi kulturális intézményeknek színvonalas anyák napi programokkal várják az egész családot. A hónap során pedig rengeteg érdekességgel, táncházzal, bábszínházi előadásokkal és színdarabokkal kedveskednek a kisebb és a nagyobb gyerekeknek. 

Május 5-én a MOM Kulturális Központban nagyszabású anyák napi programsorozatra kerül sor Ezer család énekel címmel, mégpedig a Ringató és a FICSAK szervezésében. Sokéves gyönyörű hagyomány, hogy a családok együtt énekelve ünneplik meg az édesanyákat. Fellép az Oscar-díjas SoulAir Kamarakórus, Bognár Szilvia, Balássy Betty és Varga Feri. Délután egy órakor pedig egy egészen meglepő anyák napi flashmob bukkan fel a Gesztenyés kertben. A gyerekeket egész délelőtt LEGO játékszoba, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, gyermekfogászati szűrés, könyv- és játékvásár, valamint kézműves foglalkozások várják. Az első ezer család ráadásul ajándékcsomagot is kap!
 
A Csörsz utcai kulturális központban 9-én a Babakoncerttel folytatódik a legkisebbeknek szánt programok sorozata. A szervezők nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek a lehető leghamarabb megismerkedjenek a muzsika csodálatos világával. Ennek számos előnye van. A zenei tehetséget érdemes már egész korán fejleszteni. Minél hamarabb fedezzük fel, annál jobbak az ifjú muzsikuspalánták esélyei. Fiatalkori képzésükkel elérhető, hogy harmonikusan fejlődjön a két agyféltekéjük. A babákat és a szüleiket is várják erre a foglalkozásra.
 
Táncház és barátkozás

Másnap délután hatkor táncház fogadja a népi hagyományok iránt érdeklődő kicsiket. Sokan rendszeresen visszajárnak a Zurgó Dió gyermekfoglalkozásaira, hogy újra és újra találkozhassanak Soós Rékával és a Zurgó Együttessel. A foglalkozásokon dalokat, hagyományos gyermekjátékokat és gyönyörű táncokat tanulhatnak az érdeklődők.

12-én Legyél a Cimboránk! című műsorával a Cimbora Együttes várja a gyerekeket. A lemezbemutató interaktív vers- és mesekoncerten mai magyar költők írásaiból válogatnak. 
Az együttes tíz éve alakult Korhecz Imola vezetésével. Az interaktív verskoncerten a gyerekek segítenek a muzsikusoknak megkeresni elveszett cimborájukat, majd közös játék, tánc, éneklés és versmondás következik. Másnap a MOM kultba látogatók egy gyönyörű klasszikus mesét nézhetnek meg, mert Domi bábszínháza hagyományos bábokkal mutatja be Piroska és a farkas történetét. 
 
Varázslat és szép mesék

Május 6-án, vagyis Anyák napján  varázslatos módon a szeretet és a gyerekek birodalmává változik a Barabás Villa. Diákat vetítve Dömök Edina mesél a gyerekeknek. A kicsiket rengeteg izgalmas játék és közös kincskeresés várja. Az izgalmas feladványok megfejtéséhez szabad az anyukák és a többi családtag segítségét is igénybe venni!
 
A Jókai Klubban május 4-én Tóth Krisztina mutatja be legújabb mesekönyvét, a Zseblámpás meséket. Akik szerették a 2017-ben megjelent Felhőmeséket, azoknak nagyon fog tetszeni például a Titkos hóember története, és megtudhatják, hogyan sikerült átvészelni a forró nyarat. A metróalagútban százlábúval találkozhatunk, és olyan komoly dolgokra is fény derül, hogy mire készül a csizmaevő. Ellátogathatunk a lámpaegér otthonába, és az éjszaka sötétjében bekukkanthatunk az óvodába.

Május 17-én megtekinthetjük a Kezeslábas Társulat előadását. A Babaszínház színpadán bemutatott Játszótér című darab arra invitálja az ifjú nézőket, hogy együtt fedezzék fel az utcákat, a pocsolyákat és a csodák titokzatos földjét, a csodálatos játszóteret. A kis érdeklődők feltalálóként varázslatos dolgokat művelhetnek, és még zebrahátra is felpattanhatnak. Az élőzenés, vidám, verses játékot Honti György, Jászai Mari-díjas színész rendezi. Nagyszerű alkalmat nyújt arra, hogy a legkisebbek is megismerhessék a színház, a bábok és a zene világát.
 
Legyünk nagyon aktívak

Jó szívvel ajánlhatjuk a Jókai Klub májusi gyerekfoglalkozásait. A Budapest Musical- és Tánciskola kezdő és haladó csoportokban várja azokat a kisiskolásokat, akik táncolni és énekelni szeretnének. A képzésnek része a színjátszási és a beszédtechnikai oktatás is. A foglalkozásokat vezető Finta Gábor koreográfus, táncművész és táncpedagógus munkáját kiváló táncpedagógusok segítik.

A kicsit idősebbeknek szól keddenként a Fit Teen program komplex, táncos edzésterve, valamint péntekenként a Rock and Magic Se akrobatikus rock and roll tanfolyama.

Ha valaki szeretné, hogy a gyermeke már két-három éves korában belevágjon az idegen nyelvek elsajátításába, annak csütörtök délelőtt érdemes benéznie Endrei Judithoz. A foglalkozáson korai fejlesztés és óvodások számára összeállított angol oktatás várja a kicsiket.

A klasszikus dolgok szerelmesei sem csalódnak. Hétfőn és szerdán Kiss Stefánia balettművész klasszikus balett foglalkozásain kezdők és haladók is gyakorolhatnak, mégpedig már óvodáskortól kezdve.

A Klub kínálatában ezen felül Csiri-biri mozgásfejlesztő torna, ju-jitsu, művészi torna, holland tanterv szerint működő óvodai foglalkozások, a Szivárvány Táncszínház, valamint Zumba fitnesz is várja az érdeklődőket.

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...