Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-03-22

Vendégeink a jazz óriásai – világsztárok testközelben

Vendégeink a jazz óriásai – világsztárok testközelben

A jazz különleges, kifinomult zenei irányzat, és sokak szerint az élvezetéhez nem árt a sajátságos stílus, a könnyed lazaság. A nagyvilág jazzrajongói március 24-26. között irigykedve gondolnak a Hegyvidékre, mert a MOM Kulturális Központban a műfaj legkiemelkedőbb tehetségű hazai és külföldi előadói lépnek fel. A 2. Get Closer Budapest Jazz Fesztivál jogosan kerülhet be aranybetűkkel írva a hazai jazz naptárába.

Izgalmas zene, nagyszerű kulturális élmény, világhírű előadók. Pontosan ezzel várja a jazzrajongókat a Hegyvidék. A nagyszabású rendezvény első napján a „Vénemberek földjére” invitálja a zenebarátokat John Scofield, a napjainkban a jazzgitározás meghatározó alakjának számító Grammy-díjas művész. Scofield a rá annyira jellemző humorral a Country For Old Men címet adta legújabb projektjének. Sok évtizedes tapasztalatára támaszkodva, virtuóz és egyedi hangzású módon dzsesszesíti a leghíresebb amerikai country zenészek, például Patti Page, Shania Twain és Hank Williams ismertebb számait. Az idős mester nem csak „vén embereket” hozott magával a XII. kerületbe, a kvartett legifjabb tagja Sullivan Fortner, a fiatal, de nagyon tehetséges New Orleans-i zongorista. Scofield hazai előzenekara, a kiváló In-line is gondoskodik a nagyszerű hangulatról. 
Időpont: 2017.03.24., péntek

New York és Párizs

Másnap a legendás olasz származású francia tangóharmonikás, Richard Galliano és a páratlan pályafutásra visszatekintő Ron Carter lép fel. Hallgatóságukat elrepítik két kedvenc városukba, New Yorkba és Párizsba. A varázslatos kifinomultságáról és eleganciájáról híres duó 27 évvel ezelőtt Párizsban rögzítette első közös albumát, a Panamanhattant. Ron Carter elképesztő zenei pályafutásra tekinthet vissza, eddig több mint 2500 lemez elkészítésében működött közre. Az előzenekarként fellépő Vasvári String Trio előtt korábban B.B. Kinggel, Dexter Gordonnal, Wes Montgomeryvel, Bobby Timmonsszal és Eric Dolphyval játszott együtt.
Időpont: 2017.03.25., szombat


Afrika hangjai

Erik Truffaz, a svájci származású francia trombitás március 26-án, három esztendő után új felállással lép újra a hazai közönség elé. Míg Richard Galliano és Ron Carter egy amerikai és egy európai nagyvárosba csábította a hallgatóságot, addig Truffaz Afrikába hív minket. Megismerhetjük Mali sajátos kultúráját, az ott élő emberek zenei világát. Truffaz egészen páratlan módon a Doni doni vagyis a „Lépésről lépésre” című műsorában az afrikai hagyományokat hozza izgalmas módon összhangba a jazz-zel és a popzenével.  
Rokia Traore igazi sztár otthon, Maliban, míg honfitársa, Oxmo Puccino Franciaországban futott be hip-hop énekesként. A jazz és az instrumentális pop így az ő közreműködésükkel kap egészen egyedi, hátborzongatóan izgalmas és újszerű hangulatot. Előzenekarként a Kárpáti Dódi Privát Project lép színpadra.
Időpont: 2017.03.26., vasárnap

A MOM Kulturális Központban a 2. Get Closer Budapest Jazz Fesztivál így nem csupán a különféle kultúrák találkozásának ad színteret, de három napra az európai jazz fővárosává teszi a Hegyvidéket.

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...