Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-02-16

Top3 hazai síterep

Top3 hazai síterep

Az idei tél elkényeztetett bennünket: annak, aki a síelés szerelmese, felesleges több száz kilométert utaznia a havas hegyek kedvéért, itthon is hódolhat kedvenc szenvedélyének. Bemutatunk három, az egész család számára kiváló hazai sípályát, válassza ki közülük a legmegfelelőbbet.  

Dobogókő

Síterep adatok
Magasság: 522 - 700 m      
Szintkülönbség:178 m
Sípályák hossza : 2.2 km     
Liftek száma: 1
Pályák: kék pálya: 1 km, piros pálya:1 km, fekete pálya: 200 m
Budapest: 40 km, 50 perc
Felnőtt napijegy ár: 4000 Ft
Gyerek napijegy ár: 3000 Ft

A Budapestről érkezőknek csak 40 km-t kell autózniuk ahhoz, hogy élvezhessék ezeket a felvonóval ellátott, kezelt sípályákat. A síközpontban jelenleg két pálya és egy tányéros felvonó várja a síelni vágyókat, akiknek még síkölcsönzésre- és oktatásra is van módjuk a Magyarország 1923 óta üzemelő első sípályájánál.

Miért ajánljuk családoknak is?
Mindenki a sítudásának megfelelő pályát választhatja, és a pályáról - a balesetveszély miatt - kitiltott szánkósok számára külön lejtő van kijelölve, a Dobogókő első parkolója melletti erdőben. Emellett kiránduló és sífutó útvonalak is várják az érdeklődőket. Gyakorlatilag gyalogosan bármelyik irányból gyönyörű turistautakon közelíthető meg a Dunakanyar legmagasabb pontja. Ráadásul a sípálya közeléből indul egy manapság nem igazán karbantartott, hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig.


Bánkúti sí-és szánkópálya

Síterep adatok
Magasság: 800 - 970 m   
Szintkülönbség:170 m
Sípályák hossza: 3 km     
Liftek száma: 9
Pályák: könnyű pálya: 1.5 km, közepes pálya: 500 m, nehéz pálya: 1 km
Budapest: 214 km, 2 óra 37 perc
Felnőtt napijegy ár: 4500 Ft
Gyerek napijegy ár: 3200 Ft

Ugyan nincs túl közel Budapesthez a Bánkúti sí-és szánkópálya, mégis megéri útra kelni érte. Magyarország legnagyobb síterepe ugyanis hazánk legnagyobb átlagmagasságú hegységében, a Bükkben található. A Miskolctól kb. 25 kilométerre fekvő hely a hegység központjában helyezkedik el. A pályarendszer 8 különböző pályájából áll. A terep tetejére való feljutást négy húzó, négy tolókaros sífelvonó biztosítja, míg a hótaposó gépek és az éjszakai világítás az akár esti síelési lehetőségeket is lehetővé teszik. Bánkúton szintén lehetőség van - megfelelő hóviszonyok esetén - sífutásra is. A 3,5 és 8 km hosszúságú sífutópályák a csalánosi parkolóból indulnak és ide is érnek vissza.

Miért ajánljuk családoknak is?
A téli magyar sport fellegvárának számító síközpontban kicsik és nagyok 6 különböző nehézségű lesikló pályájából és 2 könnyű tanulópályájából választhatják ki a kedvüknek, tudásuknak leginkább megfelelőt. A kellemes kikapcsolódásáról a profin felszerelt és karbantartott pályák gondoskodnak. Ugyanakkor a legkisebbek elzárt pályán, ingyenes bébilift segítségével sajátíthatják el a síelés alapjait. Azok számára pedig, aki a szánkózást részesítik előnyben, egy elkülönített szánkópálya áll rendelkezésre, külön felvonóval!
Visegrád, Nagyvillám sí- és szánkópálya

Síterep adatok
Magasság: 240 - 370 m  
Szintkülönbség:130 m
Sípályák hossza: 1.7 km  
Liftek száma: 8
Pályák: kék pálya: 1.2 km, közepes pálya: 500 m
Budapest: 42 km, 53 perc
Felnőtt napijegy ár: 4900 Ft
Gyerek napijegy ár: 4400 Ft

Budapestről alig egy órányi utazással már el is érhető a kristálytiszta levegőjű Nagyvillám sí- és szánkópálya, mely hazánk egyik legszebb fekvésű síterepe. A visegrádi lejtőről gyönyörű kilátás nyílik a Fellegvárra és a Dunára. Mivel a füves pályát minden évben gondosan előkészítik a síszezonra, már kevés hó mennyiség esetén is jól sízhető. A pálya, enyhe lejtése miatt, a síelést tanulók kedvence, ám a síelni tudók is szeretik, mert elég széles a gyakorláshoz.

Miért ajánljuk családoknak is?
A sípályák mellett üzemel itt snowtubing (hófánk) pálya, valamint sí- és snowboard iskola is, de a pályák mellett szánkózó területek is találhatók, melyek természetes hó esetén remek szórakozási lehetőséget biztosítanak nem csak a gyermekek, de a szülők számára is.

Kapcsolódó HEGYVIDÉK kártyás ajánlatok:
https://hegyvidekkartya.hu/elfogadohely/thulebox-thule-centrum-tetocsomagtartok/

Ajánló
Ajánló
A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti...

Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a...

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált...