Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-08-01

Menjünk együtt a legjobb barátunkkal - miért jók a kutyabarát helyek?

Menjünk együtt a legjobb barátunkkal - miért jók a kutyabarát helyek?

Régóta tudjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Közelsége megnyugtat, biztonságérzetet ad, vagy éppen jókedvvel tölt el minket. Manapság világszerte és hazánkban is egyre több az olyan szálláshely, étterem, bolt, bevásárlóközpont vagy éppen munkahely, ahová magunkkal vihetjük négylábú barátainkat. Nézzük meg, hogy ez miért jó a gazdáknak, a szőrős jószágoknak, de a lehetőséget biztosító vállalatoknak és intézményeknek is. 

A világhálón gyorsan terjedő internetes bölcsesség szerint kétfajta ember létezik: „a kutyások és a szomorúak”. Ennek igazáról mi magunk is könnyedén meggyőződhetünk, ha egy szép nyári reggelen, amikor már ragyog a nap, de még nem sújt le ránk a forróság, sétálni indulunk a Hegyvidéken. Kerületünk utcáin és terein a parkok kijelölt kutyafuttatóiban rengeteg jókedvű arcot láthatunk. Elégedett gazdák viszik sétálni négylábú kedvenceiket – vagy fordítva.

A „kutyások” tényleg nem tűnnek szomorúnak. Bár nem olyan vidámak, mint jókedvűen ugrándozó, önfeledten szaladgáló négylábú barátaik, de látszik rajtuk, hogy élvezik ezeket a reggeli perceket. Miközben a farkukat csóváló ebek érdeklődve megszaglásszák egymást, a gazdáik régi ismerősként üdvözlik a többieket, váltanak pár szót, mielőtt elindulnának hazafelé.
Egészen a közelmúltig azonban akadt valami, ami miatt nem lehetett felhőtlen a kutyatartók boldogsága ilyenkor nyáridőben. A vakáció idején gondot jelenthetett, hogy mi legyen a házikedvenccel, amíg nyaral a család. Nem volt könnyű olyan szállodát vagy éppen kempinget találni, ahol örömmel fogadták volna a „négylábú családtagokat”. Szerencsére a helyzet sokat változott.
 
Mindenkinek jó

Az üzleti életben minden forint számít, és a piaci verseny miatt elengedhetetlen az innováció, az új utak keresése. A marketingesek, a PR-szakemberek felfedezték, hogy a vendéglátásban, például az éttermekben, a kávéházakban komoly forgalomnövelést eredményezhet, ha szakítanak a múlttal, és többé már nem zárják ki a kutyákat.

Talán ön is átélte, hogy milyen szomorú a kávéház előtt kikötött kiskutya, aki kétségbeesetten, hangosan vinnyog, miközben a gazdája bent kávézik. Ez lassan már a múlté. 

A nagyvárosi kutyatulajdonosok közül sokan örömmel járnak olyan áruházakba, boltokba, bevásárlóközpontokba, ahol tárt kapukkal fogadják az ember legjobb barátját. A kutyabarát helyek száma hazánkban is örvendetes módon növekszik. Az éttermek és az üzleteken túl mind több szállodában várják a „kutyás” vendégeket. 

Az a szálláshely minősíthető kutyabarátnak, ahol van legalább két kutyás szoba. Ezekben négylábú kedvencükkel együtt lakhatunk. További fontos szempont, hogy legyen friss víz és itatási lehetőség a szobában, amit gond nélkül meg lehet közelíteni a kutyával.
 
Mivel folyamatosan növekszik az igény a kutyabarát szálláshelyek iránt, az elmúlt években kidolgozták az ilyenek pontos szabályozását. Az egységes minősítő rendszer jó a gazdáknak, mert pontosan tudják, mire számíthatnak, és előnyös a vendéglátóhelyeknek is, mivel egyértelmű, hogy mit kell nyújtaniuk. Ezenfelül a minősített helyek nagyobb forgalomra és érdeklődésre számíthatnak. A kutyabarát létesítmények ráadásul megfelelnek az ÁNTSZ és a Nébih előírásainak is.

Érdemes megkeresni az ilyen helyeket, amikor megtervezzük a vakációnkat, vagy ha felfedező útra indulunk közvetlen környezetünkben. Amikor kutyabarát helyen vásárolunk, egy ilyen étterembe, cukrászdába ülünk be, akkor ezzel egy fontos és hasznos kezdeményezést támogatunk.
 
Kedvező hatások

A kutya nagyon sok emberre jó hatással van. A közelükben jobb lesz a kedvünk, többet mosolygunk. Hűségükkel, önfeledt örömükkel, korlátokat nem ismerő szeretetükkel rengeteg embernek szereznek boldogságot. Jót tesznek a kisgyerekeknek, de a magányos nyugdíjasoknak is, akiknek sajnos nem maradt más társuk. Az egészségügyben is egyre több helyen alkalmaznak „támogató kutyákat”, akik a legnehezebb pillanatokban is ott vannak a betegek, például a műtétre váró gyerekek mellett. Nem csoda, hogy mind több vállalat engedélyezi a kutyás munkavégzést.

Menő dolognak számít, elősegíti a fiatalos, innovatív imázs elterjedését, ha egy vállalat azzal hirdetheti magát, hogy irodáikban örömmel fogadják az alkalmazottak, de az ügyfelek kutyáit is.
Az ilyen helyeken gördülékenyebbek a tárgyalások, és könnyebb megtalálni a közös hangot. A kutyák beengedése pedig négylábú barátainknak is jó, hiszen olyan helyekre is elkísérhetnek minket, ahol korábban zárt ajtókba ütköztek. Jókedvük pedig ránk is átragad, így kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak lehetnek a hétköznapjaink.
 
Kutyabarát helyek
 
A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány a Hegyvidék kártyához kapcsolódó kutyabarát helyet:
Larus Étterem
Normakert Vendéglő
Makk Hetes (kerthelyiség)
Maros kertvendéglő
Majorka Kávézó

Dráva Hotel Thermal Resort ****

MOL Magyarország székház és benzinkutak

Ajánló
Ajánló
A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti...

Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a...

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált...