Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-11-05

Kikapcsolódás a magyar mediterránon

Kikapcsolódás a magyar mediterránon

Harkány, a Villányi-hegység lábánál található mediterrán klímájú városka, az európai hírű gyógyvíz otthona gyógyfürdőjével, gyógykórházával, színvonalas szállodáival és vendéglátóhelyeivel várja a pihenni, fürdeni vagy gyógyulni vágyókat. 

A napsütötte déli vidéken fekvő harkányi fürdőváros Magyarországon és külföldön is ismert és keresett gyógyüdülőhely. Gyógyvizének kénes összetétele Európában egyedülálló, aminek értékét majd 200 esztendeje fedezték fel és azóta is alkalmazzák. A mediterrán hangulatú szőlőhegyek, a nyugodt kisvárosi idill, valamint az érintetlen természet közelsége Harkányban és környékén az ország legszínesebb turisztikai kínálataként csábít pihenésre, kikapcsolódásra, felfrissülésre.

Idén csatlakozott Hegyvidék kártya elfogadóhely partnerünk, a Dráva Hotel Thermal Resort**** a város központjában, a harkányi Strand-, Gyógyfürdő és Csúszdapark mellett, hatalmas ősfás területen, csendes, zöld környezetben található. A Dráva Hotel a KidsOasis által minősített családbarát szálláshely.
 
Testi-lelki feltöltődés

A 29–33°C hőmérsékletű 160 m2-es vízfelületű fedett élménymedence és a szaunavilág –2 finn szauna, gőzfürdő, sókamra, 2 infraszauna, színterápiás pihenő, élményzuhany – kellemes lehetőséget kínál a kényeztetésre, felfrissülésre. Az edzőterem alkalmas kardioedzésekre. Szolgáltatásaik között megtalálhatók a gyógy- és kényeztető masszázsok és testkezelések. Pécsi városnézés vagy villányi borozás után fantasztikus élményt nyújtanak!

Konferencia

Számtalan konferenciateremmel, széles kínálatú kávészünet-bekészítésekkel és ötletes programcsomagokkal a környék legjobb lehetőségét kínálják 50–500 fő részére.

Gasztronómiai élvezetek

A Dráva Hotel gasztronómiai kínálatának kialakításában a nemzetközi ízek legjava mellett fontos szerepet kap hazánk és a szűkebb tájegység klasszikusainak felvonultatása. A konyha működésének alappillére a helyi termelők kiváló alapanyagainak felhasználása.

Az étteremben a naponta változó büféválaszték mellett akár egy romantikus estét és gyertyafényes vacsorát is elkölthet. A koktélok mellett a ház kitűnő borai is hozzájárulnak a gasztronómiai élményekhez, hiszen Villány közelsége és a borok széles kínálata kihagyhatatlan!

A Dráva Hotel Thermal Resort**** csupán két és fél órára Budapesttől (220 km), a termál- és gyógyvíz központjában található. 88 komfortos, légkondicionált hotelszobával, lakosztállyal, valamint 29 családi apartmannal rendelkezik. A hotel kutyabarát hely, kisállatokkal érkező vendégeket is fogadnak, a kisállat szállásdíj ellenében, a házirend betartása mellett tartózkodhat a hotelben.

A Hegyvidék kártya kedvezmény igénybevételéhez foglalásnál ne felejtse el megemlíteni, és a szállás elfoglalásakor magával vinni kártyáját!

Ajánló
Ajánló
A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti...

Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a...

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált...