Menü
Szabadidő

 2018-12-14

A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti összejövetelen, vagy lakóhelyünktől távolabb, többedmagunkkal búcsúztatjuk az óévet. Szerencsére számos lehetőségünk van arra, hogy méltóképpen köszöntsük az új esztendőt, akár a Hegyvidéken, akár messzebbre utazva szeretnénk ünnepelni. 

Miért is ne kezdjük kultúrával?

Az igényes szórakozás és az új lendületet kapott kávéházi cigányzene műfajának kedvelői bemelegíthetnek szilveszter estére a Budapest Bárral. Ehhez nem kell messzire menniük, elég, ha ellátogatnak a Momkult színháztermébe, ahol december 31-én délután háromkor, majd este hét órakor is fellép a Budapest Bár.

A Farkas Róbert alapította és vezette zenei formáció missziója, hogy életben tartva újítsa meg a régi hagyományokat. Nem véletlen hát, hogy a zenekar a megalakulása óta ismert és kedvelt dalokat értelmez újra cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve.

Az együttes létrehozott új zenei irányzatának, a gypsy lounge-nak köszönhetően az előadások során különböző korok, kultúrák és generációk találkoznak, régi dallamok élednek újjá, és válnak a fiatalok kultúrájának részévé is. A zenén keresztül a zenekar ez alkalommal is számos műfajba, kultúrába kalauzolja el a rendezvényre ellátogatókat.  

Kultúra után jöhet a gasztró

A kulturális után jöhet a kulináris élvezet, ha néhány lépéssel átmegyünk a Larus Étterembe. Ez a hely ugyanis kiváló választás lehet mindazok számára, akik egy kellemes, négyfogásos, év végi ünnepi vacsora elköltésére vágynak nyugodt környezetben, kilátással a Gesztenyés kertre, "nyitottan az ízekre, nyitottan a világra". Az étterem hangulata a szilveszteri rendezvény laza-elegáns „dress code”-jában is tükröződik, és az év utolsó napján már 19:30-tól várják a vendégeket. A belépő tartalmazza a vacsorát, az éjféli fogásokat és egy pohár pezsgőt éjfélkor.

Az idelátogatók az estét az olaszok buborékos italával, a méltán egyre népszerűbb proseccóval, és a mellé kínált, fűszeres ráktempura wasabi krémmel, az osztriga savanyított salottahagymával vagy a kacsamájhabbal töltött tartlet portóis meggyel indíthatják. Ezt követi a marhaesszencia kocsonya dijoni mustáros puy lencsével. Összefut a nyál az ember szájában már attól is, ha elolvassa az étlapon a hideg előétel, a kacsamáj terrine ánizsos birsalmakrémmel és mézeskalács fagylalttal, majd az ezt követő meleg előétel, a malacpofával töltött ravioli parmezánszósszal és málnaecetes salottahagymával nevét az étlapon.

Az éjféli menü is magért beszél. A korhelyleves mellé ki-ki ízlésének megfelelően választhatja ki a számára legmegfelelőbbet a kenyérben sült füstölt csülök, friss tormával és francia csemeguborkával, a lencsefőzelék saját töltött virslivel, a töltött marosszéki káposzta, friss kenyérrel, vagy a sólet füstölt kacsamellel elnevezésű fogások közül. A Larusban a vacsora és az éjféli pezsgő mellé a zenéről Dj LSound gondoskodik.  

Akinek megtetszett az ajánló, az ne habozzon a foglalással, hiszen a szilveszteri jegyek csak elővételben, valamint csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, és a helyek foglalása a jegyvásárlás sorrendjében történik!

Kilépve a Hegyvidékről

Ha úgy döntünk, hogy az óévet máshol szeretnénk elbúcsúztatni, akkor érdemes kimozdulni a kerületből, és akár kicsit messzebbre utazni, például Harkányba, a négycsillagos Dráva Hotel Thermal Resortba. A december 29-január 2. között, minimum három éjszakás tartózkodást feltételező ajánlat ugyanis remek alkalmat nyújt egy romantikus, vagy éppen bulizós kiruccanásra. A csomag tartalma magért beszél: a szállás classic és superior szobában, erkélyes lakosztályban, vagy amerikai konyhás nappalival, saját nagyméretű pihenőterasszal felszerelt apartmanban történhet.

Szintén a kínálatban szerepel a bőséges svédasztalos reggeli és vacsora, valamint az aprósüteményes, forralt boros téli vendégváró, amely december 29-én délután fogadja a kikapcsolódásra vágyókat a szálloda lobby bárjában. Az év végi napok felhőtlen pihenéséről nemcsak a kényelmes szállodai elhelyezés gondoskodik, hanem a kapcsolódó programok is. Így a konferenciateremben még december 29-én részesei lehetünk Somogyi András óévzáró stand up show-jának. Már másnap elkezdhetjük az év búcsúztatást a Vivat Bacchus előadásának köszönhetően. 

A diszkóparti és az örökzöld élőzene szerelmeseit december 31-én két helyszínen is várják, hogy aztán a sztárvendég Hevesi Tamással 2019 nyitóbuliján hajnali negyed egykor együtt köszöntsék az új évet.

Ajánló