Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-12-18

Új év, új élet – Sport a Hegyvidéken

Új év, új élet – Sport a Hegyvidéken

Miután december 31-én éjfélt ütött az óra, és barátai társaságában egy pohár pezsgővel koccintott az új esztendőre, megfogadta, hogy vége a tunyaságnak és sportos életet kezd? Segítünk az önhöz leginkább illő mozgásforma kiválasztásában, és azzal is megkönnyítjük a dolgát, hogy ehhez a kerületből sem kell kimozdulnia. 

Futóklub az elszántaknak

Ősszel vehették birtokukba a sport szerelmesei a Gesztenyés kertben lévő futókört, ahol kedd esténként 18.30-kor kezdődnek a futóklub edzései. Így nem kell magányosan róni a köröket, az Aktív Hegyvidék program keretében remek edzőtársakkal mozoghatunk együtt a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. jóvoltából.

Ez azért is különleges lehetőség, mert a Városmajorban és a Normafán nagy sikerrel működő futóklubok a téli időszakban szünetet tartanak. Nem kell megijednünk, ha még csak most kezdjük el a futást, hiszen a kezdőket is várják, minden edzésen két különböző erősségű csapatot alakítanak ki, amelyekhez aztán ki-ki saját szintjének megfelelően csatlakozhat.

Lesznek aztán alkalmanként hosszabb távok is, amikor a klub tagjai elfutnak a Citadelláig, a Dunához vagy a budai Várhoz. A MOM Sport jóvoltából a futók, amennyiben a kerületben laknak, az edzés után ingyen használhatják a sportközpont uszodáját. Akik más kerületből érkeznek, kedvezményes áron úszhatnak és szaunázhatnak a tréning után. Ha kedvet kapott a programhoz, ne feledje: gyülekező kedd esténként hat órától a MOM Sport recepciójánál, ahol a belépésre jogosító karórák is átvehetők.
 
Gerincjóga a testtudat fejlesztéséhez

Manapság rendkívül divatos mozgásforma a jóga, a hozzá nem értőknek azonban fogalmuk sincs, melyik típussal érdemes először megismerkedniük, majd hogyan haladjanak tovább a „jógaösvényen”. Nos, a Muditayoga Stúdióban természetesen mindegyik órát ajánlják mindenkinek, mivel a jóga a tapasztalás útján élhető meg, de segítségképpen azt javasolják, hogy a kezdők a gerincjógával próbálkozzanak először. Ez ugyanis ötvözi a tradicionális jógairányzatok ászanáit a modern anatómiai és mozgásterápiás ismeretekkel, így hozva létre egy mindenki számára biztonságosan gyakorolható óratípust.

A hatha jóga kitartott ászanáit a gyógytornaalapú aktív gyakorlatokkal váltogatva hatnak az egész szervezetre, különös tekintettel a tartásért felelős izmokra. A gerincjóga hatására javul a testtartás, csökkennek a mozgásszervi panaszok, mérséklődik a hát- és a derékfájás, nő az ízületek mozgékonysága, erősödnek és nyúlnak az izmok, javul a testtudat.

Az ászanák gyakorlása szinte csodát tesz: javul a keringés, az emésztés, harmonizálódik a hormonháztartás, enyhülnek a menstruáció fájdalmas tünetei, megelőzhetők a gerincbetegségek. Tehát ha ülőmunkát végez, vagy egész nap állnia kell, ha gyakran fáj a nyaka, válla, ha szeretne a dinamikusabb jógairányzatokkal megismerkedni, de még nem érzi magát rá fizikailag felkészültnek, ott a helye a gerincjógán!
 
Szánkózás az életélvezőknek

Ha szereti a téli sportokat, és felnőttkorára sem veszett ki önből a játékos kedv, meg kell tapasztalnia a minőségi szánkózás élményét.

A megfelelően havas időjárás esetén, a High Tech Sportok Bázisa a Normafáról indulva szervez szánkózást és szánkótúrákat, amelyekhez a vállalkozó kedvűek a hóval fedett tájon bármikor csatlakozhatnak.

Ha pedig már unja a siklást a kerületben, Mátrafüreden szánkótúrákat is szerveznek a 7 km hosszú erdei sípályán, amelyek 9, 11 és 13 órától indulnak. A program ideje 1,5 óra, a résztvevőket minden esetben túravezető kíséri, aki a szánkózás rejtelmeibe is beavatja az érdeklődőket. Ne aggódjon, a túra izgalmas, de biztonságos is, hiszen a szánkózáshoz teljes védőfelszerelést biztosítanak a résztvevők számára.

Ajánló
Ajánló
Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a...

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált...

Adventi meglepetés: készítsünk masszázsolajat!

Adventi meglepetés: készítsünk masszázsolajat!

A hétköznapok rohanásában hajlamosak vagyunk megfeledkezni párunkról, és arról, hogy...