Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-02-01

Kalandok a világűrben – Mesék a Tejúton túlról

Kalandok a világűrben – Mesék a Tejúton túlról

A barátság nagyon fontos dolog minden gyermek életében. Szomorú, ha éppen a legjobb barátunkkal veszünk össze. E csodálatos mese két kis hősével éppen ez történt, utána pedig egyből a távoli világűrben találták magukat. Berg Judit és Strausz Tünde izgalmas történetét február 3-án a MOM Kulturális Központban nézhetik meg. 

A mai világban, a rengeteg televíziós csatorna és az internet korában nagyon nehéz színvonalas és megbízható, értékeket közvetítő szórakozást találni gyermekeinknek. Szerencsére itthon is akadnak olyan tehetséges ifjú és idősebb szerzők, akik a szívükön viselik a gyerekek szórakoztatását. Most egy olyan előadást ajánlunk a Hegylakó Magazin olvasóinak, amelyre nyugodtan elmehetnek gyermekeik vagy unokáik társaságában. 

Mulatságos és tanulságos kalandok várják azokat az ifjú utazókat és felfedezőket, akik beülnek a népszerű kulturális központ kupolája alá, hogy elkísérjék egy nagyszerű mese két ifjú hősét a csillagok közé. Tücsök és Bojti nagyon jó barátok. Többnyire remekül kijönnek egymással. Egy nap azonban igencsak összekülönböznek. A vita egy kerékpár miatt robban ki. Szó szót követ, és a kisfiú meg a kislány egyre dühösebb lesz. Ekkor persze még nem tudják, hogy életük legnagyobb kalandja vár rájuk. A bábszínházban ugyanis semmi sem lehetetlen. Itt valóra válnak a gyermeki fantázia legnagyobb csodái, és semmi sem szab határt a képzelőerő szabad szárnyalásának.

A bicikli ugyanis váratlanul a magasba emelkedik, és hihetetlen nagy sebességgel elindul a csillagok felé. Tücsök és Bojti váratlanul egy elhagyott, különös titkokkal teli bolygón találja magát. Vajon mi lesz velük?  
 
Lenyűgöző és barátságos

Tücsök és Bojti kalandjait Berg Judit álmodta meg. Nem véletlen, hogy olyan nagyszerűen beszéli a gyermekek nyelvét, hiszen három kislány és egy kisfiú anyukája. Míg a régi költőknek a múzsa csókjára volt szükségük az íráshoz, addig Juditot a gyermekei ihlették meg. Nekik mesélve ébredt rá arra, hogy nehezen tudna elképzelni magának ennél érdekesebb és boldogítóbb foglalkozást.
Az anyai szeretet persze beszivárog a történetekbe. Ez az oka annak, hogy annyira kedvesek, és nem csupán lekötik a kicsik képzelőerejét, de örömmel és jókedvvel is eltölti őket.

A szerző imád utazni, remekül beszél angolul és spanyolul, korábban pedig lektorként és fordítóként is dolgozott. Amikor nem meséket ír odaadó és lelkes rajongóinak, akkor a kultúrával kapcsolatban készít újságcikkeket.

Nem áll távol tőle a színház világa sem. Már általános iskolás korában is írt darabokat az iskolai színjátszó szakkörnek. Az ELTE Bölcsész Karán pedig a magyar és angol szakos tanári diplomája mellett drámatanári végzettséget is szerzett, ami nagyon jól jött, amikor a saját meséit kellett színpadra állítani. Gyakran találkozhatunk vele a könyvhéten, ahol a könyveit dedikálja. Történetei egy részét a könyvesboltokban vásárolhatjuk meg, például a Ruminit, A cipelő cicákat, A két kis dinót vagy A lengemeséket. Más történeteit viszont erre a linkre kattintva ingyen letölthetjük az internetről: http://www.bergjudit.hu/mesek/mesek.html
 
Út a színpadra

A mesék a Tejúton túlról eredetileg könyvformában jelent meg 2007-ben. A kis olvasóknak nagyon tetszett, ahogy az iskolás Bojti és az óvodás Tücsök a játszótérről átkerül Homokországba, Növényországba, Árnyékországba és Vasországba. Izgalmas kalandjaik pedig ma már a színpadon is megtekinthetők.

A szerző könyveit Strausz Tünde írta át színpadra. A gyerekek a MOM Kulturális Központban is lenyűgözve figyelhetik, ahogy a szereplők végigjárják a bátrak útját. Együtt találkozhatnak a szomorú kőemberrel, a fűszermanókkal és a Bumfordokkal. Jókedvűen szurkolhatnak a két főszereplőnek, akik végül elindulnak hazafelé, hiszen otthon az anyukájuk várja őket. El sem lehet képzelni annál értékesebb jutalmat, mint amikor a fáradt gyerekek újra átléphetik a szülői ház kapuját és nagy kalandjaikról beszámolhatnak szerető szüleiknek. 
 
Jegyinformáció:
Jegyárak: gyerekjegy: 500 Ft, kísérőjegy: 300 Ft
 
Jegyek kaphatók a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában.

Ajánló
Ajánló
Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a...

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált...

Adventi meglepetés: készítsünk masszázsolajat!

Adventi meglepetés: készítsünk masszázsolajat!

A hétköznapok rohanásában hajlamosak vagyunk megfeledkezni párunkról, és arról, hogy...