Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-03-28

A változatosság gyönyörködtet, próbáljon ki új mozgásformákat!

A változatosság gyönyörködtet, próbáljon ki új mozgásformákat!

Tavasszal aktívabbak vagyunk: szívesen sportolunk többet, mint a kuckózós téli időszakban. Ilyenkor talán nyitottabbá is válunk új, még meg nem tapasztalt dolgokra. Nézzük, milyen lehetőségeink vannak a kerületben új mozgásformák kipróbálására.

Sportoljon együtt a család!

Ha egyszerre akarja megoldani a család minden tagjának napi edzését, keressék fel együtt a MOM Sportközpontot. A Sportközpont változatos sportolási lehetőséget biztosít azonos időben, akár 7-8 helyszínen is, a központ területén belül.  


Az igényes környezet adott: a Mom Sport Budapest első és mai napig egyetlen 5 csillagos uszodája. A medencék vizét UV-lámpával előtisztítják, és az antibakterizált vízhez kevesebb, mint a fele mennyiségű klórt adagolnak, mint a hagyományos uszodák. Mosolygós oktatók irányításával kicsiknek-nagyoknak egyaránt élmény az úszás elsajátítása. A vizes sportok mellett táncolni, balettozni, jógázni, kézilabdázni, floorballozni és focizni is lehet. Hétköznaponként változatos sportolási lehetőségeket kínálnak a létesítmény egész területén, valamint a komplexumban található Fitness & More órái is roppant népszerűek. A MOM Sport kertjében tavasztól népszerű a streetgym, ahol korosztálytól függetlenül bárki végezhet saját testsúlyos gyakorlatokat, miközben a mellette található gumipadlóval védett játszótéren a kicsik is tiszta és biztonságos körülmények között játszhatnak.
 
Kíméletes és hatásos
 
Ha izom- és ízületi panaszai vannak, netán reumatikus fájdalmak gyötrik, érdemes kipróbálnia a Geoway infrabringát! Az infrabringa 24 darab 150 wattos infralámpával van felszerelve, melynél az infarvörös fény rövid-, közép- és hosszúhullámú sugárzását is alkalmazzák a lehető legjobb hatás elérése érdekében. Az infravörös fény biztonságos és az UV-fénnyel ellentétben nincs káros hatása. Aki fogyni szeretne, netán csak szinten tartani az elért testsúlyt vagy alakot, annak is tökéletes megoldás az infrabringa. Az ülés beállításánál kifejezetten ügyeltek arra, hogy – más hasonló eszközökkel ellentétben - a lábfej tekerés közben ne legyen magasan, mert a túl magas lábtartás nehézséget okozna a szívnek, így nem lenne megfelelő a vérkeringés. Hivatásos sportolóknak tökéletes edzés kiegészítés, de hobbisportolóknak is jól kombinálható egyéb mozgásformákkal. A személyre szabott edzés mindössze 30 percig tart, ez idő alatt a biciklibe szerelt ventilátor, és a bicikli ellenállásának erőssége is állítható. Mindeközben a kellemes meleg fény fiatalossá varázsolja a bőrt, növelve annak feszességét. A bringa jó általános fizikai közérzetet eredményez, rendszeres alkalmazása esetén pedig az éjszakai alvás is pihentetőbb lesz.

Testnek és léleknek

Ha a népszerű jógát szeretné kipróbálni, érdemes elmennie a Muditayoga Stúdióba. A gerincjóga ötvözi a több ezer éves hatha jóga gyakorlatait, valamint a mai modern anatómia és gerincterápia ismereteit. A jóga ászanák (testhelyzetek) anatómiailag tökéletes tartások, melyek képesek kiegyensúlyozni az izomrendszert, támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizálják a hormon háztartást, a keringést, és a testben zajló energetikai folyamatokat is.
A testedzés mellett spirituális fejlődésre is lehetőség kínálkozik, ugyanitt az asthanga vinyásza jógaórákon. Ez a jógaforma, ha helyesen művelik, fokozatosan bevezeti gyakorlóját saját maga újra felfedezésébe, fizikai, mentális és spirituális szinten egyaránt. A helyes légzés, a testtartások és a tekintetirány gyakorlása révén irányítást nyerhetünk az érzékek felett, segítségével mélyen tudatossá válhatunk önmagunkban. 
 
 

Ajánló
Ajánló
A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti...

Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a...

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált...