Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-11-28

Miért lett fióka a Fióka?

Miért lett fióka a Fióka?

A Városmajor az egyik kedvenc helyem a kerületben, és akár télen, akár nyáron egy kiadós séta után szívesen ülök be a János kórházhoz közelebb eső végében található Fióka étterembe. 

Magát az éttermet szerintem nem kell bemutatnom, hiszen évek óta azonos jó színvonallal várják a vendégeket, legyen szó csak egy kávéról, vagy egy romantikus vacsoráról. A náluk kapható túrógombócért pedig még a pesti oldalról is érkeznek vendégek!

Az étterem „alapja” a századeleji klinkert téglából épült, régen postaként is működött kisház, és nyáron még sosem jártam úgy arra, hogy üres lett volna a terasz. Szerencsére télen is megoldották, hogy bár fedett helyen, mégis a Városmajor fáinak közelében lehessünk a fedett, fűtött télikertben.

Az étteremben rendszeresen bemutatkoznak borászatok is, egész estés borkóstolókon, így a már ismert és megszokott márkák mellett új kedvenceket is szerezhetünk.

Most is egy rendezvény kapcsán írok róluk, hiszen idén ünneplik ötödik születésnapjukat! Ennek apropóján megkérdeztem, hogy mégis honnan jött az étterem neve, és azt kell, hogy mondjam nagyon kedves a sztori. A hely tulajdonosai ugyanis éppen egy padon ültek a Városmajorban, és leendő üzletük nevén gondolkoztak, mikor a közeli fán éhes madárfiókák csicsergését hallották meg. Ez adta az ötletet nekik a Fióka névhez. Érthető az asszociáció, hiszen az éhesen érkező vendégeket is meg kell etetni! laugh

A december 8-án 20 órától tartandó születésnapra szeretettel, egy pohár pezsgővel, néhány finom falattal és persze tortával várnak minden régi ismerőst, valamint azokat is, akik még esetleg nem jártak náluk. A kötetlen hangulatú, beszélgetős, álldogálos estéhez Nóvé Soma szolgáltatja majd a zenét. 

Az eseményhez a facebookon is tudtok csatlakozni, és meg is oszthatjátok a barátaitokkal:
https://www.facebook.com/events/563537817425096/

Boldog születésnapot Fióka!

Ajánló
Ajánló
A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program lesz a...

A „dress code”, és ami mögötte van

A „dress code”, és ami mögötte van

A megfelelő munkahelyi öltözet gyakran kritikus pontja a ruhatárnak. Miért kell bizonyos...

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Tavaly csatlakozott Hegyvidék kártya elfogadóhelyeinkhez a Várkert Bazár, amely az állandó...