Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-08-10

Szilveszter augusztusban! – Izgalmas programok a Budakeszi Vadasparkban

Szilveszter augusztusban! – Izgalmas programok a Budakeszi Vadasparkban

A közel harminchektáros Budakeszi Vadaspark több mint negyven éve várja a felüdülésre várókat. Nemcsak a Magyarországon őshonos vadállatokat és növényeket ismerhetjük itt meg, de évről évre rengeteg izgalmas programmal várják a látogatókat, mindenekelőtt a gyerekeket.

A természetvédelem fontosságáról lehet elméleti felvilágosítást is tartani, ám ennél hatékonyabb, ha az új nemzedékek tagjait elvisszük az erdőbe, hogy a saját szemükkel láthassák a minket körbevevő természet szépségeit. XII. kerületiként szerencsés helyzetben vagyunk, mert a közvetlen szomszédságunkban az idén különösen sok programmal várják a gyerekeket.
 
A vadmacska éve

A szilveszter az év utolsó napja, és normális körülmények között decemberig kell várnunk rá. A természetbarátok azonban augusztusban is találkozhatnak vele. Persze ez a Szilveszter nem egy nap, hanem a Budakeszi Vadasparkban élő gyönyörű vadmacska.

A létesítmény neve mellett a plakátokon vagy az interneten gyakran ott találjuk egy jókedvű mackó képét. Az idén azonban nemcsak a medvék a sztárok, hanem Szilveszter és a barátai. 2021 ugyanis a vadmacska éve. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai programot indítottak a hazánkban élő egyik legveszélyeztetettebb faj megmentése érdekében. A különleges intézkedések élőhelyet biztosítanak ennek a kisragadozónak, és lehetővé teszik, hogy a látogatók még többet tudjanak meg erről a hasznos, de rejtőzködő őshonos állatról. Szilveszter, a vadaspark kandúrja személyesen is részt vesz a tudományos kutatásban.
 
Aktív szórakozás

A parkba érkező gyerekeket rengeteg érdekesség, játszóterek, tanösvények, szakvezetés, ismeretterjesztő rendezvények és tematikus séták várják. A szakosított játszótereken a legkisebbek megismerhetik, mivel foglalkoznak az erdő őrei és rengeteg dolgot megtudhatnak a természetről.

Az öt tanösvény minden korosztály számára izgalmas felfedezéseket tartogat. Iskolai és óvodai csoportokat is örömmel fogadnak a parkban. A szakvezetés belevonja a programba a gyerekeket, és arra ösztönzi őket, hogy bátran tegyék fel a kérdéseiket. Ezek a programok mind interaktívak és élményalapúak, mert az a céljuk, hogy a tudásbővítés mellett a lehető legjobb emlékekkel ajándékozzák meg a gyerekeket. A rendszeres programok során megtekinthetjük a mosómedvéket, a farkasokat, az aranysakálokat, a barna medvéket és a különféle kisragadozókat.

Ezeknek a programoknak a mosómedve és az aranysakál az igazi sztárja. Ők ugyanis játékos kiképzésen vesznek részt, ami során jókat kacaghatnak a gyerekek. Ráadásul így olyan állatokat is megfigyelhetünk, amelyek egyébként rejtőzködnek vagy éjszakai életmódot folytatnak.
 
Igazi különlegességek

Egészen októberig minden hétvégén minket vár az Állati jó bemutató. Egerek, patkányok, görények, nyestek, rókák és borzok szerettetik meg a kis látogatókkal a természetet. Az alkalmazkodás mesterei tőlünk karnyújtásnyira mutatják meg, mennyire ügyesek.

A Hazánk-házunk madarai bemutatónak a szárnyas barátaink a főszereplői. A modern technika kedvelői megtudhatják, miként lehet postagalambokkal helyettesíteni a mobiltelefont. A szereplők egy része régi ismerősünk, míg mások igazi meglepetésvendégek.

Azok sem fognak csalódni, akik odavannak a kutyákért. A saját szemükkel láthatják, milyen tanulékony, fegyelmezett vagy éppen játékos az ember legrégibb barátja. Rengeteg érdekesség kiderül a kutyák történetéről, az őseikről, valamint arról is, miért szeretik annyira a kétlábú gazdáikat.
 
A nagy mosómedve küldetés

A Budakeszi Vadaspark és a CoffeeRUN idén is megszervezik a Fuss, Forest! Jótékonysági Futást. Ez egy terepfutóverseny, ahol kicsik és nagyok, sőt még családok is indulhatnak, hiszen különböző hosszúságú és nehézségű pályákat lehet választani.
 
A sport mellett izgalmas családi programokon is részt vehetnek és megnézhetnek egy mosómedve tréninget is. És, hogy mindez miért is fontos⁉️ A futóversenyre való nevezéssel az új és tágasabb mosómedve-kifutó megépülését támogatják!
Ha szeretne többet megtudni a Budakeszi Vadaspark programjairól, az erdő kapujáról vagy a vadmacska évéről, akkor a park honlapján rengeteg információhoz juthat.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...