Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-08-31

Izgalmas előadók, gyönyörű zenék szeptemberben a Lóvasúton

Izgalmas előadók, gyönyörű zenék szeptemberben a Lóvasúton

Szeptemberben izgalmas rendezvények, különleges koncertek egész sorával várják a zenebarátokat Budapest egyik legkülönlegesebb kulturális és rendezvényközpontjában, a Lóvasúton. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával színpadra áll az Eszter & The Band, Boggie, Petruska, JaMese, Muzsik és Volkova, valamint a fúziós zenei világot feltáró Guessous Mesi.

 
A régóta várt zene programok sora szeptember 7-én kezdődik. A Zugligeti úti helyszínen Kárász Eszter és vadonatúj zenekara, az Eszter & The Band lepi meg izgalmas feldolgozásaival a világslágerek rajongóit. Természetesen meghallgathatjuk a saját dalaikat is. Igazi különlegesség, ahogy a világzene különféle irányzatai egybeolvadnak a rock & rollal, a balkáni ritmusokkal vagy éppen a szvinggel.

Kárász Eszterrel korábban már több alkalommal találkozhattunk a hegyvidéki kulturális intézményekben. Édith Piafnak francia sanzonokkal állított emléket, míg az Eszter-lánc mesezenekarral szerte az országban jó néhány helyszínen szerzett vidám perceket a legkisebbeknek. A hazai komoly- és könnyűzenei élet több ismert személyisége is fellép vele. A fülbemászó dallamok mellett érdemes odafigyelni a zenék szövegére is, mivel Eszter örömmel dolgozza fel mindennapjaink legfontosabb kérdéseit. 

Szeptember 16-án egy olyan énekes-dalszerző áll színpadra, aki igazi különlegesség a magyar zenei életben. Csemer Boglárka, vagyis Boggie nevét 2010 után ismerte meg a hazai közönség.

Azon kevés előadóművészünk közé tartozik, aki nem csupán sikerrel lép fel külföldön, de olyan nagy hatást gyakorolt a nemzetközi közönségre, hogy a dalait külföldi előadók is feldolgozzák, játsszák. Ráadásul Boggie előkelő helyre került az amerikai Billboard sikerlistáján, amivel nem sok hazai zenész büszkélkedhet. További különlegessége, hogy az angolszász zenei élet mellett otthonosan mozog a francia könnyűzenében is.

Dalait magyarul, franciául és angolul írja. 2015-ben ő képviselte Magyarországot Bécsben, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Rajongói tudják, hogy Boggie hangjában egyszerre érhető tetten a gyermeki tisztaság, a nőies érzékenység és egy határozott előadóművész céltudatossága. A koncertek során jól érződik, hogy a színpadon állók nem csupán zenésztársak, de jó barátok is. Figyelemre méltó, ahogy ötvözik a különböző stílusokat. A Lóvasúton remekül szórakoznak majd a francia sanzonok, a jazz, a világzene, sőt a klasszikusok rajongói is. 
 
Érzelmes és erőteljes

Szeptember 20-án a klasszikus rock energiáját és a kortárs zeneművészet életerejét egységbe forrasztó dalszerző szerepel a Peronon. Petruska András A Dal 2016 során robbant be a magyar könnyűzenei életbe. Persze már korábban is több koncerten lehetett találkozni vele, hiszen ő volt a Quimby egyszemélyes előzenekara. Sajátos stílusa, különleges hangja azonnal elnyerte a közönség tetszését. Azon kortárs zenészek közé tartozik, akiknél komoly üzenetet hordoz a dalok szövege.

Feltárulhat előttünk az Y generáció gondolkodásmódja, megérthetjük, hogyan látják a világot a mai huszon- és harmincévesek. Három nagylemezén magyarul és angolul is énekel. A Lóvasúton akusztikus gitárral a kezében lép fel, és olyan utazásra hívja a nézőket, amely során átengedhetjük magunkat a bennünk élő érzelmeknek. 

Két nappal később, szeptember 22-én Molnár Emese és együttese, a JaMese lép színpadra. A csapat neve egy angol–magyar mozaikszó: a mese azokra a történetekre és gondolatokra utal, amelyeket a koncertjeik során megosztanak a közönségükkel. A Jamban benne van a szabad, kreatív, kötöttségek nélküli együttmuzsikálás lehetősége. Az együttes elnevezése utal az énekesnőre is, hiszen Molnár Emese az, aki egységbe foglalja a hangokat. 

Emese hosszú utat tett meg, míg eljutott a koncerttermekbe. Vidéki lányként sokáig álmodozni sem mert arról, hogy a Tisza partjáról, egy kisvárosból eljuthat a könnyűzene élvonalába. Az első fontos lépést a fonóban az édesanyjától kapta. Gyönyörű meséket hallgathatott, amelyeket később a dalaiban is feldolgozott. A mesékhez a pályafutása során hűséges maradt. Nemrég Szabó T. Anna verseit dolgozták fel zenés adventi kalendáriumként. A járvány ezt a csapatot sem kímélte, ám a JaMese remekül kihasználta a karantén időszakát, átköltöztek az internetre, és a világhálón keresztül tartottak énekes workshopokat. Őszi koncertjükön jazz-, nép-, etno- és popzenével lepik meg a közönséget. 
 
Új világok igézetében

Szeptember 24-én egy dalszerző testvérpár, Muzsik és Volkova, vagyis Farkas Krisztina és Farkas János mutatja be izgalmas, új, ugyanakkor szókimondó zenei világát. Amikor egy évtizeddel ezelőtt elindultak a siker felé vezető úton, nem tudhatták, hogy a közönség hogyan reagál majd kísérletező dalaikra. Nagyon szép eredményeket értek el.

A hazai zenerajongók felfigyeltek arra, hogy milyen magas színvonalon dolgozták fel és vitték tovább Cseh Tamás és Dinnyés József örökségét. A záhonyi származású testvérpár magyar és orosz népzenét, polbeatet és greengrasst játszik.

Az utolsó szeptemberi NKA-koncert sztárja, Guessous Mesi egy fúziós univerzumba hívja el a zenebarátokat. Kultúrák egymást gazdagító ötvözete vár ránk, ahol magyar, török és arab zenészek adják elő a népzene, a klasszikus muzsika, a könnyűzene és a jazz összeolvadásából létrejövő dalaikat.

A Junior Príma Díjas magyar–marokkói dalszerző szívén viseli a hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek sorsát. Az ő lelki erejüket, életbölcsességüket tekinti példának, és pozitív kisugárzásukat igyekszik átvenni a dalaiba. Emellett fontosnak tartja a különféle kultúrák kapcsolódását, az éneklést pedig olyan hídnak tekinti, amivel közelebb hozhatja egymáshoz a világ népeit. A 28-ai koncert különlegessége, hogy itt mutatja be új nagylemezét, az Átváltozás – Sorsok & Dalokat.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...