Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-09-02

Változatos őszi programok a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban

Változatos őszi programok a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban

Kerületünkben, a Csörsz utcában működik a főváros egyik legkorszerűbb uszodája és strandja. A nemzeti védjeggyel értékelt központban a testedzési lehetőségek mellett rendszeresen izgalmas rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Az őszi programban állásbörze, lakáskiállítás, ásványbörze, valamint a szervdonációs és transzplantációs Európa- és világnaphoz kapcsolódó érdekességek szerepelnek.


Nem véletlen a MOM Sport Uszoda és Sportközpont népszerűsége. A hegyvidékiek büszkék lehetnek arra, hogy a szomszédságban működő intézmény korszerűbb a hagyományos uszodáknál.

Nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek sportoltatására és az egészségesebb életszemléletére nevelésére. Szeptemberben ismét beindult a csoportos oktatás.

Négyhetes ciklusokban várják a legkisebbeket. Akik ide járnak, nem csupán magabiztos úszástudásra tehetnek szert, de további sikersportágakban is számítanak rájuk, például a vízilabdában, a versenyúszásban, az öttusában, a szinkronúszásban és a triatlonban.
 
Ahol a kereslet és a kínálat találkozik

A felnőttek számára lehet érdekes a szeptember 9-én megrendezendő Budapesti Állásbörze. Ha valaki őszi újrakezdésre vágyik, és szeretné új területen, munkahelyen bizonyítani a rátermettségét, annak érdemes regisztrálás után ellátogatnia ide. A szervezőket az a cél vezérli, hogy lehetőséget nyújtsanak az állást kínáló vállalkozások és a munkát keresők találkozására.

Fiatalokra ugyanúgy számítanak, mint az idősebbekre. Az érdeklődők rengeteg felkínált pozíció közül válogathatnak. Értékes lehetőségek várják a diplomás, szakképzett, tapasztalt szakembereket, mint a pályakezdőket vagy a végzettség nélkülieket.

A foglalkozások, a stúdióbeszélgetések, a tematikus előadások ingyenesek. Az állást keresők elsősorban olyan munkáltatókkal fognak találkozni, akik több pozícióra is új kollégákat keresnek és sok állásajánlattal érkeztek. Az önálló standokon lehetőség lesz első kézből információhoz jutni, emellett megismerhetjük a munkapiac aktuális irányzatait, és a hatékony álláskeresési technikákat is.
 
Merjünk szépet álmodni!

Sok fiatal életében a felnőtté válás küszöbét azt jelenti, amikor végre beköltözhet saját otthonába. Álmaink lakását vagy családi házát azonban nem egyszerű megtalálni. Aki úgy érzi, hogy szüksége lenne a szakemberek tanácsára, és alaposabban meg akarja ismerni a lakásközvetítő hálózatok, a biztosítók, a különféle szolgáltatók vagy éppen a bankok és a lakás-takarékpénztárak tevékenységét, annak szeptember 24–26. között érdemes eljönnie a MOM Sport Uszoda és Sportközpontba, a Lakás Kiállításra.

Itt nemcsak az idei esztendő új projektjeiről és fejlesztéseiről kaphat felvilágosítást, de akkor is jó helyen kopogtat, ha álmai új otthonát egy használt lakásban szeretné kialakítani. A kiállítás érdekessége, hogy célirányos programokat találhatnak azok is, akik nem konkrét lakásvásárlási szándékkal érkeznek, hanem csupán később, hosszabb távon szeretnének ezzel a kérdéssel foglalkozni.

A szakemberek felvilágosítással szolgálnak az ingatlanok eladásával, vásárlásával kapcsolatban is. Megtudhatjuk, miként hasznosíthatjuk meglévő lakásunkat, és bizonyára sokan örömmel hallják az előnytelen hitelek kiváltását felvázoló útmutatást is.
 
Minden, ami csillog

Bár a régi közmondás szerint nem minden arany, ami fénylik, október 2-án és 3-án rengeteg értékes és szépen csillogó drágakő, féldrágakő, ékszerek, csiszolt ásványok, sok millió éves fosszíliák várják a Lelkes Ásványbörzén a gyerekeket és a felnőtteket.

Földtani kutatóintézetek, nemzeti parkok ugyanúgy bemutatkoznak, mint az egyetemek és a múzeumok tudományos munkatársai. Ha valaki szeretné megvásárolni az ősi idők emlékét őrző csigákat, kagylókat, kézműves alkotásokat, hobbiművészek és profi mesterek műveit, az itt óriási választékban találhat ilyesmit.

Az ásványbörzék főszervezője, Lelkes András a Magyar Állami Földtani Intézetben sajátította el a geológia- és a drágakőtudomány mesterfogásait. Immár több mint egy évtizede szervez izgalmas kiállításokat. Nagy hangsúlyt helyez a hazai ásványok megjelenítésére és a földtudományok népszerűsítésére.

Az előadók meghökkentő kísérletekkel, izgalmas tudományos bemutatókkal és meglepetésekkel teli földtudományos játékokkal várják a felnőtteket és a gyerekeket. A rendezvények igazi slágere a drágakő-meghatározás. Az érdeklődők megvizsgáltathatják a saját kincseiket. Az sem fog csalódni, aki szeretné kipróbálni, milyen az aranyásók élete, ugyanis erre is lehetősége nyílik. Ami a szitájában ekkor megcsillan, az akár arany is lehet.
 
Tiszteletadás és szolidaritás

Október 2-án egy fontos rendezvényre kerül sor, együttműködve a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú szervezettel. A MOM Sport Uszoda és Sportközpont tizedik esztendeje biztosít lehetőséget arra, hogy fejet hajthassunk a donorok és a családtagjaik előtt, illetve kifejezésre juttathassuk a szervátültetésre várók iránti szolidaritásunkat.

A szervdonációs és transzplantációs Európa- és világnap egy sportos rendezvény. Találkozhatunk a szervátültetés területén dolgozó szakemberekkel, orvosokkal, ápolókkal, szervátültetett sportolókkal, olimpikonokkal, valamint egykori válogatott labdarúgókkal, az MLSZ SE játékosaival is. A rendezvény fővédnökeként az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, dr. Matusovits Andrea adja át a díjakat. A sportesemény háziasszonya dr. Csisztu Zsuzsa lesz.

A szervezők fontosnak tartják azt, hogy a hazai sportélet sztárjainak hadrendbe állításával felhívják a nyilvánosság figyelmét a magyar szervdonáció és transzplantáció eredményeire, hiszen ezáltal évről évre rengeteg ember életét menthetik meg.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...