Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-10-07

Használjuk ki az Aktív Hegyvidék programjait!

Használjuk ki az Aktív Hegyvidék programjait!

Bár a hűvös őszi napokon egyre nehezebb rávennünk magunkat a sportolásra, az Aktív Hegyvidék kerületi lakosok számára ingyenes, sokféle, kinti és benti mozgásformájából kedvünkre válogathatunk. Ne legyünk restek, keressük meg a leginkább hozzánk illő sportot!


Aki igazán aktív, az a hét minden napjára találhat sportolási lehetőséget az Aktív Hegyvidék kínálatában. Jelenleg tízféle sportágat próbálhatunk ki ingyen, a futástól a jógán át a CrossFitig. A hozzáértő sportszakemberek hetente közel 400 kerületi lakost mozgatnak meg a különböző pályákon, termekben. Nézzük, melyik mozgásformát hol, mikor gyakorolhatjuk, és az miért jó a testünknek, lelkünknek!
 
Funkcionális edzés 

A CrossFit az Egyesült Államokból származó, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fitneszirányzat, amely gimnasztikai, súlyemelő, erőemelő és komplex mozgásformákat tartalmaz. A funkcionális edzés nemcsak a fizikai kondíciónkat formálja, hanem mentálisan is erőssé tesz minket.
Időpontok: hétfő 17.00–18.15, szerda 17.00–18.15
Helyszín: 1122 Budapest, Városmajor u. 71., a műfüves labdarúgópályáknál
 
Nia mamáknak és babáknak

A Nia egy táncalapú mozgás, amelynek a vezérelve az öröm. Beindítja a test öngyógyító folyamatait, miközben a gondolkodó elménket teljesen kikapcsolja. A módszert kilenc mozgásformából gyúrták össze egy sajátos, keleti filozófiával átitatott, nyugatias stílusú tánccá. Ezzel az órával a szervezők a kisgyerekes anyukáknak igyekeznek kedvezni, akik hordozóval szeretnének a babájukkal táncolni.
Időpont: csütörtök 10.00–11.00
Helyszín: 1123 Budapest, Csörsz utca 14–16., MOMSport balett-terem
 
Zumba

A Zumba egy latin táncokon és életérzésen alapuló fitneszprogram. Egyesíti a latin és nemzetközi táncmozdulatokat, a táncon keresztül dinamikus, izgalmas élménnyé teszi az edzést. Egy zumbaóra hatékony kardió- és izomerősítő. Az óra igazi partihangulatban telik, amely félelemtől mentes környezetet kínál az edzést újonnan kezdők, a táncban kevésbé jártasak számára és mindazoknak, akik korábban haboztak csoportos órákon részt venni.
Időpontok: hétfő 18.30–19.30, szerda 17.00–18.00
Helyszín: 1122 Budapest, Városmajor u. 29., tornaterem
 
Jóga

A jóga szanszkrit eredetű szó, azt jelenti: összekötés, egyesülés. A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. A jóga minden korosztály számára alkalmas, nem igényel akrobatikus képességeket, és sporthoz nem szokottaknak is lehetővé teszi a gyakorlást. A gyakorlatok közben nemcsak erősebbé, hajlékonyabbá válunk, hanem megtanuljuk a helyes légzést is, amely megtisztítja a testet, növeli a tüdőkapacitást és nyugtatja az idegrendszert.

Integral yoga
Időpont: szerda 19.45–20.45
Helyszín: 1122 Budapest, Városmajor u. 29.

Muditayoga
Időpontok: kedd 17.30–19.00, csütörtök 17.30–19.00
Helyszín: 1123 Budapest, Győri út 2/B
 
Asztalitenisz 

Az asztalitenisz nemcsak szórakoztató időtöltés és izgalmas sport, hanem több jótékony hatása van fizikai, mentális és lelki értelemben egyaránt. A pingpong javítja a rugalmasságot, az erőt, a gyorsaságot, az állóképességet és a vérkeringést.

Időpontok: hétfő: 18.00–19.00, szombat: 9.00–10.00
Helyszín: 1122 Budapest, Városmajor u. 29., tornaterem
 
Futás

A futás az egyik leghatásosabb mozgásforma, amely semmilyen extra felszerelést nem igényel, csak egy jó futócipőt. Nem kötött életkorhoz, és nagyon sokféle edzettségi szinten is élvezetes lehet. Rendszeres futás hatására nemcsak az aerob állóképesség nő, hanem több anyagcsere-, légzőszervi, kiválasztórendszeri, hormonális és idegrendszeri változás is bekövetkezik. Az agy endorfin hormont szabadít fel, amely boldogságérzetet vált ki.

Városmajori futóklub
Időpont: kedd 18.30–19.30, gyülekező: 18.15
Helyszín: Városmajori Futópálya Rajt

Normafa futóklub
Időpont: csütörtök 18.30–19.30, gyülekező: 18.15
Helyszín: Normafa
 
Úszás 

Az úszás az edzőteremben végzett testmozgásnál 12-szer hatásosabb, hiszen megmozgatja a test összes belső izmát, emellett fejleszti az állóképességet és növeli a mozgékonyságot. Ez az egyetlen sport, amely légzésszabályozásra kényszerít – emiatt a légzőszervrendszer is fejlődik. Az úszás fejleszti és gyorsítja az anyagcserét, a szív- és érrendszer működését képes kedvezően befolyásolni, ennek következtében javul a szövetek és a sejtek oxigénellátása.
Időpont: vasárnap: 11.00–15.00
Helyszín: Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszoda (Városmajor utca 29.)
 
Túrázás

A túrázás karbantartja az egész testet, méghozzá anélkül, hogy túl nagy terhet róna az ízületeinkre. Ha olyan útvonalakat is a repertoárunkba illesztünk, amelyeken nagyobb szintkülönbséget kell teljesíteni, felpörgethetjük a fogyásunkat, arról nem is beszélve, hogy a vérnyomásunkat és a koleszterinszintünket is csökkenthetjük, amely hosszabb távon mérsékeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és a stroke kialakulásának kockázatát. A túrázás boldoggá tesz: a természet közelsége segít, hogy az ember megtalálja a lelki békéjét.

Következő túra időpontja: október 16.

Helyszín: Visegrádi-hegység
Találkozó: 7.45, Batthyány tér, HÉV-szerelvénynél, jegyet Pomázig kell venni.
Indulás: 7. 58-kor Szentendre, Pomáztól autóbusz
Útvonal: Kétbükkfa-nyereg – Dobogókő – Szakó-nyereg – Téry úton Dömösre – Prépostság.
Táv – szint: 14 km + 200 m – 350 m. Érkezés: 17 óra körül Budapestre.
Költség: 1500 Ft
 
Aerobik 

Az aerobik kalóriaégetésre az egyik legjobb edzésforma, mert az egész testet alaposan átmozgatja. Fejleszthető vele az állóképesség, növelhető a szervezet ellenállása. Sok más monoton sporttal szemben az aerobik egy vidám edzésforma, amely a lélekre is jó hatással van. Csökkenti a stresszt, levezeti a feszültséget, megelőzhető vele a depresszió.
Időpontok: hétfő 18.00–19.00, csütörtök 17.00–18.00 
Helyszín: hétfőn a MOMBeach füves területén, csütörtökön a Városmajor utca 29. belső udvarán
 
Mozgás Egyeteme

A Mozgás Egyeteme elnevezésű program azzal a céllal indult, hogy minél több emberrel megszerettesse a sportos életmódot, benne az aerobikot, valamint a fitneszt. Az órákat tartó edzők nem egyetlen mozgásformát, hanem magát a testedzést szeretnék népszerűsíteni, ezért minden alkalommal más aerobik- és fitneszstílust mutatnak be.
Időpont: kedd 19.00–20.00 
Helyszín: Testnevelési Egyetem, Barakk épület (1123 Budapest, Alkotás utca 44.)

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...