Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-11-15

Köszönjük, Magyarország! – Ingyenes programok a Barabás Villában

Köszönjük, Magyarország! – Ingyenes programok a Barabás Villában

A pandémia nemcsak az emberek egészségére, hanem sokak megélhetésére is rossz hatással volt. Ez alól az előadóművészek sem jelentettek kivételt, és bár a művészeti élet dolgozói az elmúlt időszakban is kivették részüket a lakosság lelki egyensúlyának „karbantartásából”, így is sok független művész vesztette el a munkáját. 
 
A Köszönjük, Magyarország! program célja, hogy a pandémiás időszak elmúltával a hivatásos előadóművészek továbbra is aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek. Továbbá, hogy a program keretében megvalósuló produkciók által az újrainduló kulturális élet országszerte gyarapodhasson, a közönség pedig a tehetséges fiatal előadóművészekkel, illetve az ország neves előadóival egyaránt találkozhasson.

Ezen program részeként novemberben több előadásnak is részesei lehetünk a Barabás Villában:

Koós-Hutás Áron–Horváth Márk Duo

(A nagy sikerű, újraindított hang.villa koncertek továbbra is a fiatal zenészek számára nyújtanak lehetőséget.)
 
„Koncertjeinket a jó hangulat, a dinamikus előadásmód és a zenei sokszínűség jellemzi. Repertoárunk főleg latin jazz és django-jazz stílusú örökzöldekből áll, emellett előszeretettel dolgozunk fel mai popslágereket, valamint saját számainkkal is színesítjük műsorukat. Célunk, hogy a közönség bármely generációból is való, átérezze és megszeresse a jazz műfaját. A jól átgondolt repertoár és a közvetlen emberi jelenlét miatt előadásaink kortól függetlenek. A helyszín jellegéhez idomulva is alakítunk a repertoáron.”
 

E-Mancik Színházi Manufaktúra

A Verslábak neccharisnyában című előadást kortárs költőnők verseinek összeállításával hoztuk létre 2015-ben, az E-Mancik Színházi Manufaktúrával, amely egy négy színésznőből álló társulat. Olyan műveket válogattunk össze, amelyek bemutatják a női lét különböző életszakaszainak kérdéseit.

A szerzők között szerepel többek között Tóth Krisztina, Rakovszky Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes, Nemes Nagy Ágnes, Rab Zsuzsa. A költeményeken keresztül beszélünk kamaszkori bizonytalanságokról, szerelmekről, anyaságról, öregedésről és halálról. 

„Törekedtünk rá, hogy a versek közérthetők, szórakoztatók legyenek a közönség számára és bátran mondhatjuk, hogy törekvéseinket siker koronázta, mert immár hat éve játsszuk az előadást, és rengeteg kedvező visszajelzést kaptunk. Budapesten az RS9 Színházban jelenleg a Verslábak van műsoron, de megfordultunk a Debreceni Csokonai Színházban, a győri Menház Színpadon, a Bánkitó Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek völgyében és a XII. Kárpát-medencei női szümpozionon.”
 

Tomasz Máté Milán - cselló

(A nagy sikerű, újraindított hang.villa koncertek továbbra is a fiatal zenészek számára nyújtanak lehetőséget.)
 
Töltsünk együtt egy meghitt estét a karácsony előtti várakozásban! 
 
„Szeptemberben szereztem meg csellóművész-diplomámat. Véleményem szerint a koncertek egy pályakezdő művész életében elengedhetetlenek.

Emellett szeretném a hangszeremet minél több réteg felé közvetíteni, illetve a repertoáromat különböző zeneszerzők műveivel frissíteni.”


A felsorolt, Köszönjük, Magyarország! program keretében megvalósult előadásokra, a mindenkori járványügyi előírások betartása mellett, a belépés díjtalan!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...