Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-12-01

Családbarát, gyerekbarát, kutyabarát – mi mit jelent, ha szállást keresünk Magyarországon?

Családbarát, gyerekbarát, kutyabarát – mi mit jelent, ha szállást keresünk Magyarországon?

A szálláshelyeket az egész világon elfogadott módszerek szerint kategóriákba sorolják, a szállodák például csillagokat kapnak, a legjobb minősítésű hotel akár hatcsillagos is lehet. Ebben a kategóriában már nagyon magas szintű szolgáltatásokat kell nyújtaniuk a vendégeknek, azonban lehetnek olyan szempontok, amelyek nem minden vendég, hanem például csak a családosok számára fontosak.


A családbarát hotelek kategorizálására nincs nemzetközileg egységesített leírás, azonban Magyarországon, a KidsOasis jóvoltából a szülők előre tájékozódhatnak az egyes szálláshelyekről.

Családbarát alapok

A hotelek csillagokkal jelölt besorolásához hasonlóan, a gyermekbarát szállásokat 3, 4 vagy 5 szélforgóval jelölik, minél több szélforgója van a szállásnak, annál több család-, illetve gyerekbarát szolgáltatás található benne.

Már a három szélforgós minősítés is magában foglalja, hogy az épületek állapota megfelelő, gondozott, ápolt, természetes környezettel, kerttel büszkélkedik, és az évszakokhoz, ünnepekhez kötődő díszítés is található a szálláson belül. Az is alapfeltétel, hogy a szálláshelynek legyen legalább két pótágy elhelyezésére alkalmas szobája, illetve hogy akadálymentesen, értve ezalatt a babakocsival való megközelítést is, el lehet jutni a családi szobákba, szolgáltatási egységekbe.

Kiemelt figyelmet szentelnek a gyermekek biztonságára mind az épületek, mind a szobák teljes területén, amin belül a fürdőszobákban a törülközőtartó gyerekmagasságban helyezkedik el, csecsemőkád, gyermekzsámoly, vécéülőke, szűkítő, bili, csúszásgátló kádba/zuhanyzóba is rendelkezésre áll, valamint teregetési lehetőség van a fürdőszobában vagy a balkonon.

Szélforgós ellátás és szolgáltatások

A másik két fontos terület a családok számára a gyerekeknek is megfelelő étkezés és szórakozás biztosítása, hiszen egy éhes és unatkozó gyerek az egész család pihenését befolyásolhatja. Jó tudni, hogy már a három szélforgós besorolásnál számíthatunk arra, hogy a kisgyermekes családokat először szolgálják ki, játéklehetőséget biztosítanak a várakozási idők áthidalására (gyermekjátszó az étteremben vagy gyerekjátékok), de van gyermekeknek szóló étlap, menü és italok. Az egészen kicsik ellátására pedig mikrohullámú sütő, vagy melegítési szolgáltatás is rendelkezésre áll bébiétel melegítésre.

Számíthatunk arra is, hogy gyerekeket a szálláshelyen vagy közelében homokozóval, hintával, csúszdával, kültéri játékokkal ellátott szabadtéri játszótér várja, igény esetén a szálláshely által szervezett családi program is igénybe vehetők, valamint ingyenes lehetőséget biztosítanak játék- és sporteszközkölcsönzésre (pl. társasjátékok, labdák, görkorcsolya, szánkó, vízi játékok stb., legalább ötféle).

A négy és öt szélforgós minősítés ezeken az alapfeltételeken felül több lehetőséget és szolgáltatást tartalmaz, amelyek leírását részletesen a KidsOasis honlapján lehet megtalálni. Az is fontos, hogy ne csak a gyerekek, de a szülők igényei is ki legyenek elégítve, ezért több helyen számukra is biztosítanak programlehetőségeket, amelyek idejére gyermekfelügyelet igénybe vehető.

Kutyabarát szálláshelyek

A nyaralás vagy pihenés ideje alatt nem egyszerű megoldani az otthon velünk élő kisállatok elhelyezését, ezért jó, hogy egyre több olyan szálláshely van már Magyarországon is, ahová kiskedvenceinket is magunkkal vihetjük.

Mivel ilyen esetekben elsősorban kutyákról van szó, jó hír, hogy a Kutyabarát.hu csapata 2014 óta minden évben megrendezi az Év Kutyabarát helye kampányát, amelynek két kategóriája, a panzió/vendégház és a szálloda is foglalkozik a szálláshelyekkel.

A Kutyabarát.hu elmondása szerint: „A kampány egyik fő célkitűzése, hogy minden októberben kiemelt figyelmet fordítsunk a kutyabarátságra, a hazai kutyabarát szolgáltatások, valamint a felelős kutyatartás népszerűsítésére. Ebben az összes hazai szereplőt megszólítjuk, aktivitásra buzdítjuk, bevonjuk a kutyatartó, állatszerető embereket is. A társadalmi felelősségvállalás jegyében az idén is a Noé Állatotthont és a Kutyabarát.hu Kakitündér nem létezik elnevezésű felelős kutyatartási projektjét támogatja a kampány.”

A honlapon részletes kereső található, amellyel megtalálhatjuk a közelünkben lévő kutyabarát szolgáltatókat, illetve ha szeretnénk, akkor a nyaralásunk, pihenésünk helyének kiválasztásában is segítségünkre lehet.

Család- és kutyabarát is egyben

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Hegyvidék kártya elfogadóhelyek közt is van olyan szálláshely, a DRÁVA HOTEL THERMAL RESORT**** ,  amely nemcsak négycsillagos besorolású szálloda, hanem 2018-ban 4 szélforgós kategóriában a KidsOasis Minősített Családbarát Szálláshelyek címet, az idén pedig a Kutyabarát.hu különdíját nyerte el szálloda kategóriában.

Ráadásul most a Hegyvidék kártya tulajdonosok különleges, 50 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a szálloda szolgáltatásait a 
HEGYVIDEK2021 kuponkóddal:

A kuponkód egyszeri 50 százalék kedvezményt biztosít a Dráva Hotel Thermal Resort**** rack rate – napi portai – áraiból.

A kód egyszeri használatra jogosít, más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható. A kedvezmény a szállodánál való közvetlen foglalás esetén érvényesíthető.

Kérjük, foglalásnál hivatkozzon a HEGYVIDEK2021 promóciós számra!

Foglalható időszak: 2021. december 1.–2022. január 10.
Felhasználható: 2022. március 31.

E-mail: reservation@dravahotel.hu, tel.: +36 72 580 980

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...