Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-12-02

Az érzelmek hullámhosszán – Mario Biondi koncertje

Az érzelmek hullámhosszán – Mario Biondi koncertje

A szicíliai születésű énekest az egész világon jól ismerik, rajongói az olasz Barry White-nak becézik. Nem csoda, mert előadásmódja sokban hasonlít az egyszerre mély, de lágy hangú soullegenda előadásmódjára.


A zenerajongók 2006-ban felkapták a fejüket, amikor a rádióból felzendült Mario Biondi slágere, a This Is What You Are. A dal az interneten is nagy sikert aratott. A szám első változatát Mario Biondi jóval korábban írta, ám később átdolgozta, hogy 2006-ban felkerülhessen a bemutatkozó albumára. Azóta többször is visszatér e dalhoz, amelynek számtalan változata terjedt szét a világhálón. Ezt a dalt is meghallgathatjuk december 14-én a MOM Kulturális Központban.
 
Cataniából a világhírbe

Mario Biondi az idén ünnepelte ötvenedik születésnapját. Művészcsaládból származik, és valósággal beleszületett a muzsikálásba, hiszen már az apja, Giuseppe Ranno is népszerű énekesnek számított Olaszországban. Tizenkét éves korára tapasztalt énekesnek tartották, mert a kisfiú gregoriánkórusok tagjaként lépett fel templomokban és a szicíliai kisvárosok főterein. Apja segítette, hogy sok helyre eljusson, így több különféle zenei irányzattal ismerkedhetett meg egészen fiatal korában.

Élete egyik legfontosabb döntését akkor hozta, amikor elhatározta, hogy tökéletesen megtanul angolul. Az új nyelv megnyitotta előtte a nagyvilágot. Ráadásul huszonévesen egyre több lemezkiadó hangstúdiójában dolgozhatott, mivel Olaszországban nagy kereset volt az angolul jól tudó és szép hangú háttérénekesek iránt. Mario Biondi büszke arra, hogy Ray Charlesszal is együtt dolgozhatott. Stúdióénekesként sok tapasztalatot szerzett. Sokat koncertezett a helyi sztárokkal, például Franco Califanóval vagy Rosario Fiorellóval.
 
Sokoldalú személyiség

A szülőföldjén ma már ő számít a legnépszerűbb soul- és R&B-énekesnek. Baritonjával a kritikusokat ugyanúgy lenyűgözte, mint az előadótermeket megtöltő hallgatóságot. Állítólag festőművész dédapjától örökölte a nyitottságát és az érdeklődését.

Mario Biondi otthonosan mozog a kortárs zene jó néhány területén. Írt már jazzt, funkyt, popzenét, Brazíliában pedig népszerű slágereket is. A zenebarátok jól ismerik a Leon Ware, Chaka Khan, Al Jarreau és James Taylor közreműködésével készített lemezeit. Soul- és R&B-zenés albumai népszerűek e műfajok kedvelői között. 

Koncertfelvételeit tartalmazó dupla lemeze, az I Love You More Live 2007-ben, a Yes, You (Live) 2010-ben, a Due dupla CD-je 2011-ben jelent meg. 2015-ös Beyond albumának legismertebb slágere a Love Is A Temple volt. A híres brit DJ-nek, Norman Jaynek köszönhetően először az angolok ismerték meg Európában, a dalait ugyanis a BBC is játszotta. Rengeteg fesztiválon vett részt, például Sanremóban, ahol a legismertebb olasz művészek társaságában léphetett fel.
 
Rajzfilmek és jótékonyság

2008-ban új feladatot kapott. Walt Disney rajzfilmjeinek slágereit énekelhette el olaszul. A járvány idején bekapcsolódott a vírus elleni küzdelembe. Tavaly áprilisban kiadott egy jótékonysági kislemezt, amelynek bevételeit a pandémia által leginkább érintett idős, magányos és beteg emberek javára ajánlotta fel.

Bár az elmúlt évben nem léphetett fel olyan sokszor, mint szeretett volna, fáradhatatlanul dolgozott tovább. Az idén januárban jelent meg Dare című albuma, amelynek az anyagát Messinában, élő koncerten mutatta be.

Nem csak a hangját, a pályafutását is összevetik Berry White-éval. Az amerikai soul-énekes nem volt olyan szerencsés, mint Mario Bionti. Los Angeles egyik leghírhedtebb városrészében nőtt fel, és azért döntött a zene és a becsületes élet mellett, mert 16 éves korában rövid időre börtönbe került. Mario Biondi hálával gondol a családjára, szüleire, akik támogatása révén sokkal jobb körülmények között indulhatott el pályáján, mint Berry White.

Az énekessel december 14-én találkozhatunk a MOM Kulturális Központban.
 
Jegyinformációk:

Jegyek kaphatók a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...