Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-05-05

Catwalk concert – izgalmas kulturális, művészeti és gasztronómiai élmény

Catwalk concert – izgalmas kulturális, művészeti és gasztronómiai élmény

A június 1. és 8. között a Városmajori Szabadtéri Színpadon megrendezendő Szabadtéri Színházak Találkozója előadásai közt egy különleges produkciót is láthatunk, amely egyszerre szeretne kulturális és gasztronómiai élményt nyújtani a nézőknek.


A Dalok a kamrából című gasztrokoncert borkóstolóval társulva olyan témákat dolgoz fel mind zeneileg, mind vizuálisan, amelyek a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkhoz kötődnek.

Mi is az a catwalk concert?

A koncepciót 2015-ben Halas Dóra és Nagy Fruzsina alkotta meg, az előadó-művészetnek egy még ismeretlen összművészeti határterületét megálmodva, ami a kórusszínház, az extrém divatbemutató és a koncert metszetében kereshető. 

A produkcióban lényegében mindegyik felsorolt műfaj elemei megtalálhatók, amikor egy kifutó alakú színpadon modellként a Soharóza kórus tagjai vonultatják fel az absztrakt, mesélő jelmezeket, természetesen énekelve, amit zenei és a látványelemek tesznek különlegesebbé. Az előadóművész-páros korábbi két, a Trafóban bemutatott egész estés előadása – Tabu Kollekció (2016), Az Ügy (2018) – után a Dalok a Kamrából produkciót a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatják be június 5-én, vasárnap, két előadásban 19 és 21 órai kezdettel.

Különleges összetevők

Az előadás zenei részét Halas Dóra neve fémjelzi, aki Bartha Márk elektronikus zeneszerző segítségével a feldolgozott témákhoz gyűjtött sokszínű, különböző stílusú dalanyagot, amelyet a Soharóza kórus tagjai szólaltatnak meg. A Zeneakadémián doktorált Halas Dóra Lantos Rezső-díjas karnagy a kórus zenei vezetője és motorja, aki doktori disszertációjának témájából, a kórusimprovizációból kiindulva igyekszik összerakni a kollektív módszertanát és feltárni a közös alkotás, zenélés lehetőségeit. Alkalmazott zenészként ő is részt vesz színházi produkciókban.

A 2008-ban Halas Dóra vezetésével alapított Soharóza kísérleti énekegyüttesként határozza meg magát. A hangokkal, különböző zenékkel és zajokkal, az emberi testtel és a térrel játszva hoznak létre rendhagyó, műfajilag besorolhatatlan előadásokat. A kórustagok nemcsak előadóművészként, hanem társalkotóként is részt vesznek a projektek létrehozásában, amelyek a speciális hangképzés, a kórusimprovizáció vagy a mozgással egybekötött éneklés miatt időnként egészen extrém jelleget öltenek.

A kifutón megjelenő különleges jelmezek Nagy Fruzsina jelmeztervező keze munkáját dicsérik, aki a hagyományos, illetve rendhagyó anyagok és technikák ötvözésével saját életet ad nekik. A Budapesten és Londonban is tanult, munkálkodott tervező meghatározó kézjegye az éneklő modellek által viselt darabok humorában és különleges mivoltában jelenik meg.

Extra hozzávaló

A Dalok a Kamrából előadás a leírtakon felül egy Mautner Zsófi gasztroblogger konzulensi közreműködésével létrejött borkóstolóval is párosul. A produkció zeneileg és vizuálisan olyan témákat dolgoz fel, amelyek a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkhoz kötődnek.

A Soharóza kórus a gasztrokoncerten körbejárja a sütési-főzési szokások átalakulását a nagymama módszerektől az aktuális hipszter trendekig, a takeaway-kultúrát és a karantén-lét sok más elemét.
 
Bartos Dániel, Elek Judit Sára, Göttinger Klára, Nagy Zsófia, Simon Júlia, Sipos András, Szalontai Bálint, Tamási Borbála, Zámolyi Eszter, Karosi Roland, Eckhardt Fanni, Botka Dóra, Majkut Sarolta, Nagy Kata, Asbóth Szaffi, Somogyi László, Bogdán Tamás, Biksz Judit, Al-Farman Petra mellett fontos szerep jut a sommelier Fejérvári Gergőnek is.
 
A Dalok a Kamrából a Catwalk Concert Productions és a Városmajori Szabadtéri Színpad első közös produkciója.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...