Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-05-12

A Hegyvidék főutcája – gyerekprogramok májusban

A Hegyvidék főutcája – gyerekprogramok májusban

A XII. kerületben lakók úgy érezhetik magukat, mintha egy nagyvároson belüli kisvárosban élnének, hiszen szinte minden, a napi életvitelhez szükséges dolog megtalálható a Hegyvidéken. Akkor sem kell messzire mennünk, ha szórakozásra vágyunk, májusban és júniusban pedig a gyerekek kerülnek a középpontba.


Az elmúlt két évben kialakult helyzet miatt a gyerekek élettere is erősen korlátozott volt, a járványhelyzet miatti korlátozások megakadályozták a kicsik számára a világ felfedezésének számító másokkal közös játékot, a saját korosztályukkal való együttlétet. 

Most végre újra lehetőség van a korábban olyan népszerű, és a hegyvidéki kulturális intézményeknek köszönhetően sokszínű közösségi rendezvényeken való részvételre. A májusi és júniusi hétvégék gyermekeknek, családoknak szóló rendezvényei Mesés kalandozás a Hegyvidék főutcáján elnevezéssel várják a kerületi lakosokat.

Helyszínek és időpontok

Május 7-én még csak a Margaréta játszótéren várta program a gyerekeket, de ebben a hónapban további három napon, 14-én szombaton, 21-én szombaton és 22-én vasárnap lesz lehetőség részt venni a programokon. A rendezvény helyszíne ezeken a napokon a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti tér lesz.

Sokszínű programkínálat

A május 14-i szombaton két program egész délelőtt, 10-től 13 óráig folyamatosan várja a gyerekeket. Az egyik a Virgonckodó játszópark, ahol a népi ügyességi és logikai játékok mellett mesés, színes, vidám óriás játékok várják a kíváncsi kicsiket és a nagyobbakat is. A másik folyamatos program a Csicsergő kézműves foglalkozás és táncház, ahol Márton Piroska néptáncos, óvodapedagógus és Kovács Annamária népi játszóházvezető, kézműves útmutatása mellett vehetünk részt a foglalkozásokon.

Délelőtt 10-kor kezdődik a Kalimpa színház mesekoncertje Királylány cipője címmel, amiből azt tudhatjuk meg, hogy vajon miért is hizlal otthon egy üvegben bolhákat a hóbortos királykisasszony. 11.30-tól a Bergengóc Zenegóc együttes segítségével egy óriási mesekönyvben lapozgathatunk, ahol megjelennek és dalra is fakadnak kedvenc mesehőseink. Találkozhatunk többek közt Pom Pommal, Kíváncsi Fáncsival, a Nagy Ho-ho-horgásszal és Micimackóval is.

A következő májusi hétvégén a szórakoztató programok mellett teret kap a környezet védelmének fontossága is. Május 21-én 10–14 óra között a Felelős Gasztrohős Egyesület várja az érdeklődőket a Margaréta játszótéren, ahol a több szempontból is fontos fűszernövények és a beporzást végző méhecskék kapcsolatáról beszélgethetünk, miközben elültethetjük és haza is vihetjük a virágokat, növényeket. Ugyanebben az időszakban a Szalon előtti téren a Zenebatyu Zengő Élményprogram várja a gyerekeket, ahol 11 és 15 óra között saját ökohangszer készítésére is lehetőségük lesz.

Szintén ezen a napon délelőtt két színpadi program várja a látogatókat. 10 órától Danny, akivel a Barabás villában már többször találkozhattak a gyerekek, mesél a fán lakó gyerekekről, 11.30-tól pedig az Aranykapu zenekar magyar néphagyományból merítkező zenei előadását láthatják. 

Egész nap elérhető lesz a gondosan válogatott alapanyagokból, mesterséges színezéktől és aromáktól mentes, igazi kézműves fagylaltot árusító Tündérgombóc fagyiskocsi kínálata is.

Vasárnap, azaz május 22-én az egész délelőttös programok közt szerepel csillámtetoválás készítése, és a gyerekek fantáziája segítségével, környezetbarát alapanyagokból lufiállatkákat is hajtogathatunk, valamint a Csicsergő kézműves foglalkozás és táncház várja újra a család apraját-nagyját.

Ezen a napon is lesz koncert és meseelőadás, 10 órától a Zabszalma együttes országjáró lemezbemutatójának egyik állomása lesz a Szalon előtti tér, ahol a hattagú zenekar játékos módszerekkel kelti fel a gyerekek érdeklődését a zene csodálatos világa iránt. 11.30-tól ismét a Kalimpa színház hoz el nekünk meg egy történetet, mégpedig Benedek Elek meséje nyomán az Égig érő fa bábszereplőinek kalandjai elevenednek meg a színpadon.

Jó szórakozást kívánunk a májusi programokhoz, a júniusi hétvégékről pedig egy következő cikkben olvashatnak majd.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...