Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-05-12

Májusi születésnap – ajándékötletek

Májusi születésnap – ajándékötletek

Május 21. és június 20. között az Ikrek csillagjegyűek ünneplik születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.


Az Ikrek az egyik kettős jegy, és az asztrológiában az elemek közül a levegőhöz sorolják, amelynek megfoghatatlan illékonyságát az emberi tulajdonságok közül a szétszórtsággal, a hangulatingadozással azonosítják. 

Ikrek, az első levegőjegy 

A jegyre jellemző tulajdonság a magas intelligencia, az ötletesség, ugyanakkor gyakran a felhők közt járnak, szétszórtak, a hangulatuk pedig gyorsan változó. Talán éppen emiatt kezelik könnyen a változásokat. Rendkívül jól kommunikálnak, szeretik a társaságot, amelynek gyakran ők a központjai – sok Ikrek jegyűvel találkozhatunk társadalmi vagy művészeti pozíciókban. 

A jegy szülöttei általában rajonganak a kultúráért, az olvasásért, ezért ha kiderítjük a kedvenc írójukat vagy éppen sorozatukat, akkor a Hegyvidéken a 
Líra könyvesboltokban is megtaláljuk a nekik való legújabb kiadványokat. Akkor is érdemes szétnéznünk a választékukban, ha az ünnepelt e-könyv-olvasót használ, a könyvesbolt online felületén azok is elérhetők. 

Ha a megajándékozni kívánt nemcsak olvassa a műveket, hanem maga is szokott írni, akkor sem kell messze mennünk, hogy ehhez alkalmas ajándékot találjunk neki. A kerületben található, Hegyvidék kártyát is elfogadó papír-írószer boltokban szép kidolgozású tollakat és jegyzetfüzeteket találhatunk.

A tavasz hírnökei

Azt mondják, hogy a virág szinte minden alkalomra jó ajándék, így akár vágott, akár évelő cserepes virágot szeretnénk ajándékozni, a tavaszi jó időben a virágüzletekben széles választékot találunk.

Egy korábbi cikkünkben azt is megírtuk, hogy a régi időkben, melyik virág milyen jelentést hordozott, így abban az esetben sem leszünk tanácstalanok, ha éppen "virágnyelven" szeretnénk kifejezni magunkat.

Tortaötletek

Május végén, június elején a termelői piacon vagy a Nekedterem választékában már magyar termesztésű epret is kaphatunk, így egy könnyen elkészíthető epres gyümölcstortával is meglephetjük az ünnepeltet. Ha nincs időnk vagy kedvünk tortát sütni, akkor pedig a környező cukrászdák választékában is találunk szezongyümölccsel készített finomságokat.

Régimódi epres gyümölcstorta

Hozzávalók:

Tésztához: 15 dkg liszt, ugyanannyi porcukor, 3 tojás, 3 evőkanál víz, 1 kiskanál sütőpor, 1 csipet só
Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 5 dl tej, 5 dkg vaj
Díszítéshez: 30 dkg eper
 
Elkészítés:
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat először jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet.
3. A tojásfehérjéket habosra verjük a csipet sóval és óvatosan a cukros tojássárgába forgatjuk.
4. Ebbe a keverékbe szitáljuk a sütőporos lisztet, majd fakanállal összeforgatjuk.
5. Az elkészített tésztát kivajazott gyümölcstorta formába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
6. Sütés után kicsit hagyjuk hűlni, majd győződjünk meg arról, hogy nem ragadt-e le valahol a tészta.
7. Amíg teljesen kihűl a tészta, készítsük el a csomagoláson található leírás szerint a pudingot, annyi különbséggel, hogy a végén, amikor már langyos a kész krém, hozzáadjuk a vajat is.
8. Végül az így elkészített vaníliás krémet simítsuk a tésztára, a tetejét egyenletesen fedjük be a megmosott, lecsepegtetett és feldarabolt eperrel

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk az Ikreknek!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...