Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-05-17

Vakáció! Nyári táborok a MOM Sportban

Vakáció! Nyári táborok a MOM Sportban

A tanévben az iskolapadban görnyedő, szabadidejükben is mobilozó, számítógépező gyere-keknek mi lehetne jobb vakációs program, mint egy úszótábor? Az úszást pedig több más, őket érdeklő tevékenységgel is összeköthetik a MOM Sport nyári táborában


Az úszás a legegészségesebb mozgásformák egyike, jó néhány kedvező hatása van a fejlődő gyermek szervezetére. A fizikai és mentális előnyökön túl a vízbiztonság megszerzése is alap-vető fontosságú.

Az úszás edzi a szívet, a tüdőt, eközben átmozgatja az egész testet, de úgy, hogy nem terheli meg az ízületeket. A gyerekek teste ebben a korban még nagyon gyorsan fejlődik, ezért egyál-talán nem mindegy, hogy mivel tölti a szabadidejét csemeténk. Az úszás szinte az egyetlen mozgásforma, amely az összes izmot igénybe veszi és légzésszabályozásra készteti az embert.

Az egész szervezet működését befolyásolja, kihat a szív- és érrendszerre, a légzőrendszer mű-ködésére, de még az anyagcsere-folyamatokat is befolyásolja. Az úszásnak köszönhetően javul a szervezet oxigénellátása, és ez fokozza a gyermek szellemi teljesítményét is. Az úszás hatal-mas állóképességet ad. A gyerekeket már kicsi korukban megtanítja arra, hogyan kell kitartó-nak lenni.

Ez a sport motivál, figyelemre tanít, célt ad a fiatal korosztálynak, és segít a kon-centráció gyakorlásában. Ha már kicsi korában úszni tanul a gyermekünk, akkor egy hatalmas, hasznos ajándékot adunk számára, amelyet egész életében jól tud hasznosítani.
 
Foglalkozások

Szintfelmérést követően mindennap délelőtt és délután 1-1 úszásóra, vízi ügyességi játékok, sorverseny, kreatív foglalkozások, strandolás, ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogató bohóc vár a táborban résztvevő gyermekekre. A tematikus táboroknál napi egy óra úszás, napi egy alka-lommal a tematikának megfelelő sport: pingpong, foci, tánc, a legótábor esetén legóhasználat.

A június 20-án induló táborban szakképzett, angolul is beszélő oktatók délelőtt és délutáni úszásoktatással és egész napos programmal várják a 4-11 éves gyerekeket. A tábor ideje alatt a szervezők állandó orvosi ügyeletet biztosítanak.
 
A táborok tervezett programja

7.30–8.15 érkezés 
8.45–9.15 öltözés
9.15–10.00 vizes foglalkozások (úszás, vízilabda, szinkronúszás)
10.00–10.30 tízórai
10.30–11.45 strandolás, játék/csoportos foglalkozások
12.00–12.30 ebéd
12.30–13.30 csendes pihenő, mese/filmnézés
13.30–13.45 öltözés
13.45–14.30 vizes foglalkozások (úszás, vízilabda, szinkronúszás)
14.30–15.15 öltözés, játék
15.15–15.30 uzsonna
15.30–16.00 délutáni foglalkozások (bábszínház, arcfestő, kézműves-foglalkozások, sportve-télkedők)
16.00–16.30 szülők érkezése
16.30 táborzárás
 
Helyszín

Óriási, parkosított, kerítéssel védett zöldterületen gumipadlós játszótere, szabadtéri konditer-me és műfüves focipályája van a MOM Sport Kertnek, ahol a nyári táborok szabadtéri prog-ramjai zajlanak. Amikor a gyerekek nem sportolnak, légkondicionált teremben játszanak, pi-hennek.
Az uszoda vize UV-technológiával antibakterializált és előtisztított, ezért az átlagos uszodák-hoz képest feleannyi vegyszert használnak.
 
Intenzív úszástanfolyam 

Ezen a nyáron június 20-án kezdődik a kéthetes turnusokban zajló, intenzív úszástanfolyam, amelyre négyéves kortól, illetve 110 cm magasságtól várják a gyerekeket. Különböző szinte-ken, a vízhez szoktatótól, a haladóig tartanak csoportokat, igény szerint. A tanfolyam végére látványos fejlődést és vízi magabiztosságot tapasztalhatunk a gyerekeknél.

Az intenzív úszástanfolyam egész nyáron tart, 10 és 5 napos turnusokban (hétfőtől péntekig), mindennap 16.30–17.15-ig és 17.15–18.00-ig tart az oktatás.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...