Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-05-17

Vakáció! Nyári táborok a MOM Sportban

Vakáció! Nyári táborok a MOM Sportban

A tanévben az iskolapadban görnyedő, szabadidejükben is mobilozó, számítógépező gyere-keknek mi lehetne jobb vakációs program, mint egy úszótábor? Az úszást pedig több más, őket érdeklő tevékenységgel is összeköthetik a MOM Sport nyári táborában


Az úszás a legegészségesebb mozgásformák egyike, jó néhány kedvező hatása van a fejlődő gyermek szervezetére. A fizikai és mentális előnyökön túl a vízbiztonság megszerzése is alap-vető fontosságú.

Az úszás edzi a szívet, a tüdőt, eközben átmozgatja az egész testet, de úgy, hogy nem terheli meg az ízületeket. A gyerekek teste ebben a korban még nagyon gyorsan fejlődik, ezért egyál-talán nem mindegy, hogy mivel tölti a szabadidejét csemeténk. Az úszás szinte az egyetlen mozgásforma, amely az összes izmot igénybe veszi és légzésszabályozásra készteti az embert.

Az egész szervezet működését befolyásolja, kihat a szív- és érrendszerre, a légzőrendszer mű-ködésére, de még az anyagcsere-folyamatokat is befolyásolja. Az úszásnak köszönhetően javul a szervezet oxigénellátása, és ez fokozza a gyermek szellemi teljesítményét is. Az úszás hatal-mas állóképességet ad. A gyerekeket már kicsi korukban megtanítja arra, hogyan kell kitartó-nak lenni.

Ez a sport motivál, figyelemre tanít, célt ad a fiatal korosztálynak, és segít a kon-centráció gyakorlásában. Ha már kicsi korában úszni tanul a gyermekünk, akkor egy hatalmas, hasznos ajándékot adunk számára, amelyet egész életében jól tud hasznosítani.
 
Foglalkozások

Szintfelmérést követően mindennap délelőtt és délután 1-1 úszásóra, vízi ügyességi játékok, sorverseny, kreatív foglalkozások, strandolás, ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogató bohóc vár a táborban résztvevő gyermekekre. A tematikus táboroknál napi egy óra úszás, napi egy alka-lommal a tematikának megfelelő sport: pingpong, foci, tánc, a legótábor esetén legóhasználat.

A június 20-án induló táborban szakképzett, angolul is beszélő oktatók délelőtt és délutáni úszásoktatással és egész napos programmal várják a 4-11 éves gyerekeket. A tábor ideje alatt a szervezők állandó orvosi ügyeletet biztosítanak.
 
A táborok tervezett programja

7.30–8.15 érkezés 
8.45–9.15 öltözés
9.15–10.00 vizes foglalkozások (úszás, vízilabda, szinkronúszás)
10.00–10.30 tízórai
10.30–11.45 strandolás, játék/csoportos foglalkozások
12.00–12.30 ebéd
12.30–13.30 csendes pihenő, mese/filmnézés
13.30–13.45 öltözés
13.45–14.30 vizes foglalkozások (úszás, vízilabda, szinkronúszás)
14.30–15.15 öltözés, játék
15.15–15.30 uzsonna
15.30–16.00 délutáni foglalkozások (bábszínház, arcfestő, kézműves-foglalkozások, sportve-télkedők)
16.00–16.30 szülők érkezése
16.30 táborzárás
 
Helyszín

Óriási, parkosított, kerítéssel védett zöldterületen gumipadlós játszótere, szabadtéri konditer-me és műfüves focipályája van a MOM Sport Kertnek, ahol a nyári táborok szabadtéri prog-ramjai zajlanak. Amikor a gyerekek nem sportolnak, légkondicionált teremben játszanak, pi-hennek.
Az uszoda vize UV-technológiával antibakterializált és előtisztított, ezért az átlagos uszodák-hoz képest feleannyi vegyszert használnak.
 
Intenzív úszástanfolyam 

Ezen a nyáron június 20-án kezdődik a kéthetes turnusokban zajló, intenzív úszástanfolyam, amelyre négyéves kortól, illetve 110 cm magasságtól várják a gyerekeket. Különböző szinte-ken, a vízhez szoktatótól, a haladóig tartanak csoportokat, igény szerint. A tanfolyam végére látványos fejlődést és vízi magabiztosságot tapasztalhatunk a gyerekeknél.

Az intenzív úszástanfolyam egész nyáron tart, 10 és 5 napos turnusokban (hétfőtől péntekig), mindennap 16.30–17.15-ig és 17.15–18.00-ig tart az oktatás.

Ajánló
Ajánló
Szabadtéri játékok: a fejlesztés eszközei

Szabadtéri játékok: a fejlesztés eszközei

Sokszor előkerül a gyermekek fejlődésével kapcsolatban, hogy a felnőtteknek olykor triviálisnak...

Leonardo 500 – egy zseni élete a Várkert Bazárban

Leonardo 500 – egy zseni élete a Várkert Bazárban

Hála a Leonardo da Vinci munkásságáról az elmúlt évtizedek során készült könyveknek és filmeknek,...

Nyári táborok 2023

Nyári táborok 2023

Lehet, hogy az időjárás még csak most fordult melegebbre, de már csupán néhány hét választ el...