Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-06-14

Júniusi születésnap – ajándékötletek

Júniusi születésnap – ajándékötletek

Június 21. és július 20. között a Rák csillagjegyűek ünneplik születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.


A Rák csillagjegyet az asztrológiában az elemek közül a vízjegyekhez sorolják, amelyek jellemzője az érzelmesség, a nagy fokú érzékenység és empátia. 

Rák, az első vízjegy 

A víz a változást szimbolizálja (mint egy folyó), ugyanakkor a nyugalmat és az állandóságot is (mint egy tó). A Rákok a döntéseket belső megérzéseikre hallgatva, alapos mérlegelés és átgondolás után hozzák meg. Mindig készen állnak arra, hogy meghallgassák a barátaikat és a családtagjaikat, akik különösen fontosak számukra. Nagyszerű problémamegoldók, ugyanakkor a saját érzéseiket és igényeiket hajlamosak elhanyagolni, másokkal szemben háttérbe helyezni.

Éppen ezért, ha ajándékozásra kerül a sor, gondoljunk arra, hogy milyen kényeztetéssel tudjuk viszonozni, amit eddig tőlük kaptunk. Lepjük meg őket például egy masszázsalkalommal, ahol a változatosság kedvéért csak velük foglalkozik valaki, így kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek, például a Vitality Wellnessben, ahol a frissítő, relaxáló és gyógymasszázsok mellett holisztikus kozmetika, manikűr-, pedikűrszolgáltatások is igénybe vehetők.

Szintén jó kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget kínál a MOM Sport Uszoda és Sportközpont, ahová bérletet is tudunk venni az ünnepeltnek. Az uszoda modern, minimálstílusú, jól felszerelt, és a Magyar Fürdőszövetség 5 csillagos nemzeti védjegyét is megkapta.

A medencék vize UV-fénnyel antibakterizált és előtisztított, így kevesebb mint feleannyi mennyiségű klór szükséges a tisztaság megőrzéséhez, mint az átlagos uszodákban.

Az úszás, kiegészítve a MOM Sportban található wellnessrészlegben gőzfürdőzéssel és szaunázással, remek kikapcsolódás, oldja a stresszt, méregtelenít, és energiával tölt fel. Nyáron pedig a szabadtéri medence és a mellette található füves pihenőrész is várja a vendégeket.

Családi ünnepség

Mivel a Rák jegyűek számára nagyon fontos a család, valószínűleg örülni fognak egy kellemes családi összejövetelnek. Ha azonban ehhez nincs otthon elég helyünk, vagy azt szeretnénk, hogy a vendéglátás után ne nekünk kelljen foglalkozni a mosatlan edényekkel és a takarítással, akkor válasszunk egy kellemes éttermet itt, a Hegyvidéken. 

A Larus Étterem például kisebb vagy nagyobb baráti, családi összejövetel tartására is alkalmas, mivel a benti rész mellett a Sas-hegyre és a Gesztenyés kertre néző hangulatos terasz várja a vendégeket.

Az étterem étlapján különleges minőségű grillételek, könnyű saláták, vegetáriánus fogások, halak és húsok találhatók, a tudatos és egészséges étkezési elvek szerint elkészítve, követve a természet időbeosztását.

Tortaötlet

Magyarországon nem annyira elterjedt a rebarbara, illetve a rebarbarás édességek, de az angolszász országokban igen kedveltnek számítanak. Mivel épp ebben az időszakban van szezonja, készítsünk az ünnepeltnek egy fordított, azaz „upside down” rebarbaratortát. Ebben a receptben a megszokottól eltérően először a gyümölcs kerül a tortaformába, majd a tésztát rátéve kisütjük, és tálalás előtt az egészet megfordítjuk.

Megfordított rebarbaratorta

Hozzávalók:
50 dkg rebarbaraszár
1 evőkanál liszt
2 dl méz
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál őrölt fahéj
 
Tésztához:
10 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
2 evőkanál vaj
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál narancslé
 
Elkészítés:
1. A megmosott rebarbaraszárakat kb. egycentis darabokra vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a liszttel, az őrölt fahéjjal és a reszelt narancshéjjal. Rácsorgatjuk a mézet és összekeverjük.
2. Kikenünk vajjal egy közepes méretű tűzálló tálat vagy tortaformát, beleöntjük a rebarbarás keveréket, és 20 percre betesszük a 170 fokos sütőbe.
 
3. Közben a tésztához először a sütőporos lisztben elmorzsoljuk a puha vajat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávaló. Nagyjából galuskasűrűségű tésztát kell kapnunk.
4. Miután kivettük a sütőből a keveréket, és kicsit hagytuk hűlni, a tetejét egyenletesen beterítjük a tésztával, majd visszatesszük további 25-30 percre a sütőbe. (Végezzünk rajta tűpróbát, akkor jó, ha már nem ragad rá a tészta) 
5. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, a tetejére egy nagy tányért helyezünk, majd óvatosan, egy határozott mozdulattal ráfordítjuk a formát, így a tálra borítva a szirupos rebarbara kerül felülre.
6. Egy kis idő után, amikor már érezzük, hogy magától kicsúszik a formából, vegyük le róla a sütőedényt. 
7. Tálaláskor adhatunk hozzá vaníliafagyit vagy sűrűbb görög joghurtot is.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk a Rákoknak!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...