Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-06-16

Júniusi zenés rendezvények a Városmajorban

Júniusi zenés rendezvények a Városmajorban

Nyáron ismét népszerű hazai sztárok lépnek fel a főváros egyik legkedveltebb szabadtéri színpadán, a Városmajorban. Júniusban találkozhatunk Horgas Eszterrel, Falusi Mariann-nal, a Benkó Dixieland Band csapatával és Náray Erikával. A kínálatban ugyanúgy találnak izgalmas programot a felnőttek, mint a nosztalgiázásra vágyó nagyszülők.

A Városmajorban jó másfél évszázada otthonra találtak a mutatványosok, a vurstli, a katonazenészek, a hullámvasút, 100 éve pedig egy szabadtéri mozi, a mai Városmajori Szabadtéri Színpad közvetlen elődjének számító létesítmény várta a nézőket. A második világháború után már nyári színházként működő helyszínen zenés színjátékokat és könnyed bohózatokat adtak elő, ám ezek mellett fontos szerep jutott a zenei programoknak. E hagyomány ma is tovább él, idén nyáron is több jól ismert előadóművész áll elénk a Városmajorban.
 
A képzelet szárnyalása

Június 25-én neves társaságban léphet színpadra a jó néhány előadóművész és szerző, többek között a John Lennon műveit bemutató zenés est játékmestere, Kálloy Molnár Péter. Vagány zsenik, magukkal ragadó férfiak és nők dalai hangzanak el Horgas Eszter és Falusi Mariann előadásában. Közös fellépésük John Lennon egyik számától kölcsönözte a címét. Az Imagine hitet tesz a képzelet szabad szárnyalása mellett.

Olyan hírességek dalai közül válogatnak, akik megismerték a siker ízét, de a fájdalmat és a szenvedést is. Horgas Eszter és Falusi Mariann Freddie Mercury, John Lennon, a The Doors együttes és Edith Piaf művei közül válogat. A gyűjteményből a sokat szenvedett Seress Rezső sem maradhatott ki. Neki a Szomorú vasárnap több mint száz nyelven előadott örökzöld dalát köszönhetjük. 

A zenés est többi megidézett művészéről, Paul Simonról, Art Garfunkelről, Gershwinről, Madonnáról és Elton Johnról is elmondhatjuk, hogy a maguk sajátos eszközeivel megváltoztatták a világot. E zenei zsenik nevét a mai napig jól ismerik a szép dallamok kedvelői. A dalok előadásában a ClassJazz Band zenekar működik közre.
 
Egy nagyszerű születésnap

1966-ban csatlakozott a Benkó Dixieland Bandhez Nagy Iván. A jelenlegi csapat legrégebbi tagja, a híres „dzsigoló” az idén töltötte be a 80. évét, ami jó alkalom arra, hogy a Benkó Dixieland Band június 26-án, vasárnap este a Városmajorban tartson egy nagyszabású születésnapi bulit. Ez az este több okból is igazi különlegességnek ígérkezik.

Az együttes olyan dalokból nyújt át csokrot a közönségnek, amelyek végigkísérték Nagy Iván életútját. Ráadásul, akik most beülnek a nézőtérre, egy olyan sztárvendéget is láthatnak, aki eddig egyetlen alkalommal sem szerepelt együtt a Benkó Dixieland Banddel.

Náray Erika a magyar jazzélet egyik igazi csillaga. A színész, szinkronszínész és énekes a Vígszínházban, a Pesti Színházban és az Operett színházban játszott. Örömmel értesült arról, hogy Nagy Iván 80. születésnapjára a Benkó Dixieland tagjai őt szeretnék maguk mellett díszvendégként a színpadon látni. Biztosak lehetünk abban, hogy a Városmajori Szabadtéri Színpadon ezen az estén is nagy sikert arató, jól ismert dallamok hangzanak majd el.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...