Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-06-23

Vakációs mesenézés – Ingyenes gyerekelőadások a Margitszigeten

Vakációs mesenézés – Ingyenes gyerekelőadások a Margitszigeten

A nyári szünetben az a legjobb, hogy nem kell kapkodni, lehet ráérősen élvezni a szabadidőt. A júliusi szombat délelőttöket pedig kicsiknek-nagyoknak érdemes az interaktív meseszínpad meglátogatásával tölteni a Margitszigeten.


Ha napos és meleg az idő, a Margitsziget sokféle lehetőségeket kínál a vakáció idejére. Lehet játszóterezni, a Vadaskertben állatokat simogatni, bringóhintózni, görkorizni, biciklizni, a szökőkút vízjátékát figyelni, a fák alatt sétálni, fagyizni és piknikezni is. Július három szombatjának délelőttjén pedig ez a sok jó fokozható, hiszen remek szórakozást kínál a családok számára a Margitszigeti Színház kínálata.

Nincs korhatár, a gyerekek és a felnőttek is nagyszerűen érezhetik magukat, és kikapcsolódhatnak a vidám programokkal. Az interaktív meseszínpadon a közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadások hangulatát. A lurkók éppúgy részt vehetnek az akciókban a színpadon, mint játékos kedvű szüleik, nagyszüleik. 

Július 2-án a Magyar Népmese Színház Világszép nádszál kisasszony című meséje, 9-én a Szekér Színház Arany-mesék című előadása, 30-án pedig Nizsai Dani bábszínházának Pulcinella éneke című darabja varázsolja el az érdeklődőket. Az előadások délelőtt fél tizenegykor kezdődnek.
 
Világszép nádszál kisasszony
magyar népmese – interaktív elemekkel
Július 2., szombat, 10.30

A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb kerek e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy a lányt kiszabadítsa a banya fogságából, bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csodálatos segítőtársai továbbviszik az úton, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.
 
Arany János: Arany-mesék
Három zenés mese gyerekeknek és felnőtteknek
Július 9., szombat, 10.30 

Az Arany-mesék (A bajusz, A fülemüle, A Pázmán lovag című Arany-versek nyomán) nemcsak gyerekeknek, de a felnőtteknek is szólnak. Kedves paraszti furfangosság keveredik bennük, erős értelemmel. A mesékben nem éppen jó emberi tulajdonságok válnak nevetségessé. Sok bennük a tanulság, a humor és a bölcselet. Népi hagyományaink, Arany zseniális emberábrázolása és szókincse van jelen mindhárom mesében.
 
Pulcinella éneke
vásári bábjáték
Július 30., szombat, 10.30

Pulcinella imádja az életet. Úgy, ahogy van. Őt már az is boldoggá teszi, ha semmi mást nem csinál, csak énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Ahhoz, hogy legyűrje az akadályokat, több feladatot meg kell oldania. Csak akkor gyújthat új nótára, ha sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is… Játékos és tréfás kalandjaihoz mindenkit társul hív, háromtól kilencvenhárom éves korig.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...