Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-07-14

Júliusi születésnap – ajándékötletek

Júliusi születésnap – ajándékötletek

Július 21. és augusztus 20. között az Oroszlán csillagjegyűek ünneplik a születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.


Az Oroszlán jegyet az asztrológiában az elemek közül a tűzjegyekhez sorolják, amelyek jellemzője a spontaneitás, a szenvedély és a domináns viselkedés.

Oroszlán, a második tűzjegy

A tűz jegyében születetteket bátornak és szenvedélyesnek tartják, néha túláradó energiájuknak köszönhetően spontán, gondolkodás nélküli cselekedetekre is hajlamosak. Ugyanakkor az Oroszlán domináns, határozott viselkedése miatt jó vezető lehet.

A jegy szülöttei általában kedvelik a luxust, és elmondható róluk, hogy drága az ízlésük. Ha az ünnepelt szereti a kültéri sportokat, például a kerékpározást, akkor neki jó ajándék lehet a BikeArt Centerben kapható, erre a sportfajtára kifejlesztett igényes, márkás ruhadarab.Szintén itt kaphatók a triatlonozáshoz kifejlesztett speciális öltözetek, illetve az eredetileg kerékpáros ruházatot készítő Orca márka kiváló minőségű szabadidőruhái is.

Az Oroszlánok számára az ékszer is jó választás lehet, azonban inkább az egyedi készítésű vagy kis szériában készült különleges ékszerekkel vívhatjuk ki elismerésüket. Ezért sem kell messzire mennünk, hiszen a Hegyvidéken és a szomszédos kerületekben is több olyan ékszerkészítőt és ékszerüzletet találunk, ahol beszerezhetjük erre az alkalomra a különleges darabokat.

Ha kevésbé költséges, mégis különleges ajándékot szeretnénk adni a csillagjegy szülötteinek, akkor egy jó minőségű bor vagy delikát termék is remek választás. A Grand Radovin például a különleges magyar és külföldi borok széles választéka mellett prémium minőségű italok, pálinkák, pezsgők, likőrök, valamint delikát termékek széles választékát kínálja.

Érdemes figyelni Facebook-oldalukat, mert évente többször szerveznek kis létszámú bor- és prémium-italkóstolókat.

Tortaötlet

Az egyik mostanában divatos tortastílus a naked cake, azaz csupasz torta, ami a hagyományos fondant- vagy marcipánbevonat helyett egy vékony réteget, a tortában található krémet használ a külső borításhoz is. Ezzel és az egyszerű díszítéssel, ami lehet gyümölcs vagy akár ehető virág, egy minimalista, ugyanakkor nagyon elegáns tortát kapunk. A következő recept akár így is elkészíthető.
 
Mascarponés málnatorta
 
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
150 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
175 g búzaliszt
1 tk. sütőpor
 
Töltelékhez:
500 g málna
400 ml habtejszín
50 g porcukor
1 tasak zselatin fix (ha szükséges)
500 g mascarpone krémsajt
 
Díszítéshez:
szeletelt mandula
 
Elkészítés:
Tészta:
1. Az egész tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton verjük habosra, majd lassabb fokozaton folytatva keverjük hozzá a vaníliás és a sima cukrot.
2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és óvatosan, kis adagokban keverjük a felvert tojáshoz. 
3. A tortaformába simított tésztát a sütő alsó részében 25-30 perc alatt készre sütjük.
4. A kész süteményt kihűlés után három egyforma lapra vágjuk.

Töltelék:
1. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt a porcukorral és szükség esetén zselatinkeményítővel keményre verjük. 
2. A mascarponét egy nagyobb tálban átkeverjük, hogy fellazuljon, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Az így kapott krém körülbelül harmadát félretesszük a torta bevonásához.
3. A málnából a legszebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a többit óvatosan a töltelékkrémbe keverjük. 

Összeállítás:
1. A kihűlt tortalapokat egyenletesen megkenjük a málnás mascarponekrémmel, és a legfelső lapot kicsit megnyomkodjuk, hogy összeálljon.
2. A bevonásra félretett krémmel beborítjuk a torta tetejét és oldalát. Ha csupasz tortát szeretnénk, akkor az oldalán csak egy vékony rétegben, ha klasszikusabb kinézetűt, akkor pedig egyenletesen, és az oldalát borítsuk be a szeletelt mandulával.
3. A tetejét mindkét esetben a félretett málnaszemekkel díszítsük, és a kész tortát legalább egy órára tegyük hűtőszekrénybe.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk az Oroszlánoknak!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...