Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-07-18

Merüljünk el a jóga világába!

Merüljünk el a jóga világába!

A nyár alkalmas arra, hogy több énidőt ajándékozzunk magunknak. Ha szeretnénk mélyebben elmerülni a jóga világába, és ezt összekötnénk egy kellemes vakációs élménnyel, jelentkezzünk a Muditayoga Holidayre! 

Ha a munkahelyi hétköznapokon arról ábrándoztunk, milyen jó lenne egy szigeten tölteni a nyári szabadságunkat, az álmunk most valósággá válhat. A Muditayoga Holiday augusztus 21. és 28. között ashtanga-, dynamic flow-órákkal, ászanasulival, jógafilozófia-tanulással és persze tengerben fürdéssel, napozással, pihenéssel, feltöltődéssel vár minket az egyik legszebb horvátországi szigeten, Korčulán. Akár családdal, akár barátokkal, akár egyedül mennénk, ha szeretnénk egy szuper jógás-nyaralós hetet eltölteni az Adrián, ott a helyünk.
 
Miért jó a tábor?

Az adriai jógatábor egy önismereti tábor, és egyben nyaralás is, ahol az elmúlt években mindenki nagyon jól érezte magát: azok is, akik családdal, gyerekkel jöttek, azok is, akik párral és azok is, akik egyedül, mert erre a hétre megtapasztalhatták, milyen a Muditayoga Family részesének lenni.

A napirend csábító: reggel tengerpanorámás gyakorlás, utána kétórás svédasztalos brunch, majd szieszta vagy lazulás a parton, vagy szigetátúszás, napozás. Kora délután ászanasuli és jóga, védikus filozófia a szálloda panorámateraszán. Aztán lehet megint a tengerben lubickolni, a bátrabbaknak szikláról ugrálni és napozni naplementéig. Este pedig, vacsora közben és után megoszthatjuk a tapasztalásainkat másokkal, világmegváltó beszélgetéseket folytathatunk vagy társasjátékozhatunk.

A jógatábor csodálatos fekvésű: közvetlenül a tengerparton, saját félszigettel és mindenféle strandolási lehetőséggel, a gyerekeknek külön minimedence vagy lankás bemenetel a tengerbe, felnőtteknek gyorsabban mélyülő kavicsos strand vagy a félszigeten több, létrás merülési lehetőség. 

Ha az apartmanos elhelyezést választjuk, főzhetünk is, de a szállodának van két saját étterme, ahol mindenki megtalálhatja a kedvencét, a vegántól a frissen fogott tengeri herkentyűkig.

Ha pedig minden időt aktívan szeretnénk kihasználni, arra is van lehetőségünk: SUP-, szörf-, kajak-, jet-ski-, motorcsónak-bérlésre vagy kerékpárral kirándulni a szigeten.

Lesz egy pihenőnap, amikor korán reggel kirándulással kezdünk a közeli hegytetőre, ahol mudita meditáláson vehetünk részt, utána reggeli és városnézés, választhatunk Dubrovnik, Korčula és Hvar között.
 
Ősszel is folytathatjuk

Szeptember 10-én 200 órás Yoga Flow jógaoktató-képzés kezdődik a Muditayoga Jóga Stúdióban. A tanfolyamot nemcsak oktatóknak ajánlják, hanem azoknak is, akik szeretnének jobban belemerülni a jógába, a saját gyakorlásuk, fejlődésük érdekében. Ha így szeretnénk részt venni a képzésen, és nem akarunk vizsgát tenni, akkor nem kell teljesíteni a gyakorlati részből az óratartást, az óralátogatásokat és az elméleti teszteket, ráadásul az aktuális kedvezményes részvételi díjból is további kedvezményt kapunk. 

A képzés célja: a dinamikus jógairányzatok megismertetése, alkalmazása az astanga vinyásza jóga ászanái, légzés- és meditációs technikái segítségével. A tanfolyamon elsajátíthatjuk, hogy hogyan tudjuk tudatosabban, biztosabban, félelem és sérülések nélkül használni a testünket, és miként tudjuk átadni a tudást a vendégeknek egy jógaóra keretében.
 
A tanfolyam tematikája:

• Bevezetés a jóga alapjaiba (jógafilozófia, jógaetika, a jóga nyolc lépcsője, táplálkozás, ájurvéda, a jóga energetikai rendszere/jógaanatómia, légzéstechnikák, szankszkrit nyelv, mantrák, meditáció, relaxáció, mitológia, jógaszútrák).

• Ászanák helyes végrehajtása, gyakorlása, oktatása, javítása, anatómia

• Az oktatás módszertana: óratervezés, -felépítés, -vezetés

• Otthoni gyakorlási praktikák

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...