Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-07-18

Jó nyaralást magunknak!

Jó nyaralást magunknak!

A nyár nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy testileg-lelkileg feltöltődjünk, átéljük az élet apró örömeit, és a családtagjainkkal, szeretteinkkel együtt élvezzük a vakációt. Hogyan tehetjük a nyaralást valóban stresszmentessé?


Amikor a téli hónapokban a munkahelyünkön fel szeretnénk vidulni, sokszor a nyári szabadság képe jelenik meg a szemünk előtt. Azután eljön a várva várt pillanat, és azt vesszük észre magunkon, hogy szorongunk az utazás miatt, idegeskedünk a bepakolásnál, és akár az egész vakációt is képesek vagyunk végigstresszelni ilyen-olyan okokból. 

Tanácsok az igazi kikapcsolódáshoz

1. Előfordulhat, hogy a napi rohanásban annyira kevés időnk van befelé figyelni, hogy valójában már szinte elvesztjük a kapcsolatot önmagunkkal. Pedig ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön a nyaralás és feledhetetlen élményekkel gazdagodjunk, nem árt alaposabban végiggondolni, mire is vágyunk valójában. És akkor még ott vannak a többiek, akik akár koruknál, alkatuknál vagy épp hangulatuknál fogva esetleg mást tekintenek üdítő vakációnak, mint mi. Ilyen szempontból is érdemes végigvenni, kikkel leszünk együtt a következő napokban, hogy lehetőleg senki se legyen csalódott.
 
2. Bármilyen furcsán hangzik, a családtagoknak az első napokban össze kell hangolódniuk kicsit, hogy jó csapattá válva élvezni tudják egymás társaságát. Sokat segít, ha esténként például együtt beszéljük meg a következő napi programot. Így lehetőség van arra, hogy mindenkinek jusson a kedvenc időtöltéséből. Szerencsére vannak olyan helyszínek, ahol mindenki jól érzi magát, és megtalálja a maga szórakozását. Ilyenek a strandok, a kalandparkok, az élményfürdők, a segwayezés, a közös kirándulás, a bringóhintózás vagy a bowlingozás
 
3. Létezik a fáradtságnak az a foka, ahol az ember semmi másra nem vágyik, minthogy a felhőket bámulja. A természet önmagában is képes feltölteni minket, ha semmi mást nem szeretnénk, mint a szép tájban gyönyörködni vagy a tenger hullámait nézni, akkor sem dől össze a világ. Ilyenkor nem szégyen a gyerekek elfoglalására segítséget igénybe venni. Választhatunk például olyan szállodát, ahol van gyermekfelügyelet, animáció, vagy sok a hasonló korú lurkóval pihenő család, esetleg a nagyszülőkkel közös vakáció is megoldja ezt a gondot. 
 
4. A nyári szabadságban az a legjobb, hogy csupa olyan dolgot csinálhatunk, amit máskor nem engedhetünk meg magunknak. Ez jelenthet lassabb, ráérős kávézást és reggelizést, délutáni sziesztát vagy késői lefekvést. A lényeg, hogy nem kell ragaszkodnunk a szokott szabályokhoz, és ez a lazaság igaz a gyerekekre is. Ne most akarjuk korrepetálni a szorzást nem értő alsó tagozatost, ne ott kelljen elolvasni a kötelező olvasmányt a nagyobbaknak, és legyünk megengedők magunkkal szemben is, ne foglalkozzunk a munkával ezekben a napokban. 
 
5. Családi nyaralás előtt a gyerekekkel együtt érdemes összekészíteni azokat a játékokat, könyveket, kütyüket, amelyekkel mindenki magában is el tud tölteni rövidebb-hosszabb időt. Nem cél persze, hogy a kamaszok még a nyaraláson is a telefonjukat bámulják, viszont előfordulhat, hogy esőt, rossz időt fogunk ki, amikor bennragadunk a négy fal között, illetve az is életszerűtlen, hogy az addig a neten pörgő srácaink teljesen letegyék a barátaikkal való kapcsolattartást is szolgáló mobiljukat. Okosabb, ha megszabunk egy bizonyos napi időmennyiséget, a többiben pedig olyan aktív időtöltést biztosítunk számukra, amelyben eszükbe sem jut a telefonjuk.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...