Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-07-18

Napsugaras remény, veszélyes szerelem – tartalmas és szórakoztató nyári olvasmányok

Napsugaras remény, veszélyes szerelem – tartalmas és szórakoztató nyári olvasmányok

Ezúttal olyan könyveket mutatunk be, amelyek főszereplői megpróbálnak rendet teremteni világuk látszólagos zűrzavarában, és nemcsak a saját életüket hozzák egyenesbe, de másokon is segítenek. Ráadásul, miközben haladnak a maguk útján, meglegyinti őket a hírnév szele, és néha nehéz döntéseket kell meghozniuk azzal kapcsolatban, hogy kinek higgyenek, amikor elbűvölő és hízelgő szavak zúdulnak rájuk.

Ezen a nyáron is a bőség zavarával kell küszködnie azoknak, akik szétnéznek egy könyvesboltban, vagy leülnek a számítógépük elé és az interneten keresgélnek, hogy milyen újdonságok sorakoznak a szaküzletek és a könyvtárak polcain. A következő összeállításban a képzelet szárnyán eljutunk Párizsba, az USA-ba, Angliába, Buenos Airesbe és Spanyolországba is. Megismerkedhetünk az írók és az olvasók egy egészen különleges fórumával, amely a legkorszerűbb eszközöket felhasználva teszi lehetővé, hogy sok tízmilliónyian juthassanak friss, esetleg korábban még nem publikált olvasnivalóhoz.
 
Egy rendkívüli élet krónikája

A hazai tévénézőknek és olvasóknak nem kell bemutatni Julianna Margulies Emmy- és Golden Globe-díjas színészt. Az egész ország a szívébe zárta, amikor Carol Hathaway nővér szerepében játszott a Vészhelyzet című korházi sorozatban.

Az viszont talán meglepetés lehet, hogy nem csupán a televízió képernyőjén és a filmvásznon állja meg a helyét, de remek írónak is bizonyult. Amerika után itthon is megjelent önéletrajzi műve, a Napsugárlány. Julianna könnyed eleganciával mutatja meg felnőtté válásának izgalmas történetét.

A későbbi színész 1966-ban született New York államban. Nagyszülei között magyar bevándorlókat is találunk. A gyerekkorát nem könnyítette meg, hogy az anyja és az apja is erős, ugyanakkor meglehetősen bohém személyiség volt. Elváltak, emiatt a kislány hosszú vándorútra indult. Élt Angliában, Franciaországban és az USA-ban is.
 
Sikerek és nehézségek

Furcsának tűnhet, de a szépsége megnehezítette színészi pályafutását. Sokáig csak mellékszerepeket kapott és reklámokban tűnt fel, mert a külseje annyira eltért az amerikai szépségideáltól. 1994-ben az előbb említett Vészhelyzetben figyeltek fel rá.

Eredetileg csak az első részben szerepelt volna, de óriási népszerűsége miatt állandó helyet kapott. Azóta több mint tucatnyi mozifilmben és televíziós sorozatban találkozhattunk vele, és a Time magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé is beválasztotta.

Élete során jó néhány alkalommal kellett nehéz döntéseket hoznia. Könyvéből kiderül, hogyan birkózott meg a kudarccal, és miként sikerült rendet teremtenie a hétköznapok – a magánélet és a munka – zűrzavarában.

Julianna Margulies önéletrajzi művét azoknak ajánljuk, akik szeretik az igaz történeteket, érdeklődve forgatják egy nem mindennapi személyiség felnőtté válásának krónikáját, és szeretnének többet megtudni az amerikai filmgyártás kulisszatitkairól.
 
Vádlók és áldozatok

Mercedes Ron argentin származású spanyol író öt évvel ezelőtt robbant be választott hazája, majd a spanyol nyelvű országok irodalmi életébe. A fiatal író Az én hibám című könyvével elbűvölte az izgalmas olvasmányra és fordulatos cselekményre vágyó olvasókat.

 A 18 évnél idősebbeknek ajánljuk Nicholas Leister történetét. A könyv igazi hőse azonban nem ő, hanem Noah, aki kezdetben lenyűgözve bámulja új mostohatestvérét, ám hamarosan megérti, Nicholas valójában azt testesíti meg, amitől ő az egész élete során irtózott és menekült. Nem számít az sem, hogy a családjuk dúsgazdag. Az eurómilliók sem segítenek, ha valakiről kiderül, hogy kettős életet él és félelmetes titkokat rejteget.
 
Egy izgalmas közösség

Mercedes 1993-ban született. Már kislánykorában arról álmodozott, hogy író legyen. Cseppet sem hétköznapi úton indult el, amikor 2015-ben belátta, hogy ideje végre valóra váltania élete nagy álmát.

Ehhez a Wattpad nevű ingyenes közösségi hálózatot használta fel az interneten. E különleges közösségnek amatőr és profi írók, valamint közel negyvenmillió olvasó alkotja a tagságát. Megmutatják egymásnak a műveiket, remek olvasnivalókhoz jutnak, ráadásul segítséget kérhetnek vagy tanácsot adhatnak. A 2006 óta működő közösségi hálózat több, napjainkban népszerű író pályafutását indította el. Mindenekelőtt angol és spanyol nyelven folyik a kommunikáció rajta, ám napjainkban több mint harminc nyelven is lehet már hosszabb-rövidebb történeteket olvasni. A kanadai székhelyű hálózatot közel ötszázmillió irodalombarát használja.
 
Mercedes is itt mutatta be első regényét. A virtuális sikert hamarosan kézzelfogható eredmények követték. A könyve először Spanyolországban jelent meg. Ma már a világ jó néhány országában olvashatják Az én hibám folytatásait (A te hibád, A mi hibánk). Könyvei világszerte nagyszerű fogadtatásban részesültek, több nyelvre, így magyarra is lefordították őket.

Az ifjú hölgy egyetemen tanul, és immár a nyolcadik regényét is befejezte. Ráadásul szeretné valóra váltani a másik nagy álmát is: íróként már bizonyított, most énekhangjával akarja lenyűgözni a világot.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...