Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-08-09

Színház vagy kalandtúra? – családi program a Négyszögletű Kerek Erdőben

Színház vagy kalandtúra?  – családi program a Négyszögletű Kerek Erdőben

Több generáció is felnőtt már Lázár Ervin történetein, amelyek a Négyszögletű Kerek Erdőben játszódnak, és nem véletlen, hogy a felnőttek szeretnék továbbadni az élményt gyermekeiknek is. Most a Füge produkció és Kókai Katalin Staféta-nyertes rendező segítségével nemcsak elmesélhetjük ezeket az élményeket, hanem ott is lehetünk az erdőben. 


Igen, jól olvasták, a rendhagyó program során, amely a Négyszögletű Kerek Erdő Küldetés nevet viseli, és a Lóvasút épületétől indul, egészen különleges élményben lehet része a családnak, hiszen az előadás alatt az erdőben elevenednek meg az írott mű sorai.

Vissza a természetbe!

Az előadásra, amelyet két felvonásban játszanak, családokat várnak, és a gyermekek figyelmének fenntartása érdekében arányosan oszlanak meg a történetmesélős és az interaktív részek. A szereplők közötti dialógusokból álló szöveg mellett meghatározó elem a zene, a mozgás, valamint a közönséggel folyamatosan fenntartott kapcsolat. 

A kiindulási pont a Lóvasútnál lesz, ahol a beltéri kezdőjelenet zajlik, majd a résztvevők (szándékosan nem nézőket írunk) egy játékos túra keretében, speciális térkép segítségével feladványokat megoldva közelítik meg az erdő belsejét, és így jutnak el Mikkamakkáék tisztására. Igazából azonban nem ez történik, hanem az egész család belecsöppen a mesevilágba, és a szereplőket nézve, hallgatva, a feladatokat megoldva maguk is a mese részeivé válnak. A nézőtér sem hagyományos, inkább egy piknikre hasonlít, ahol padok, szőnyegek és egyéb ülő alkalmatosságok lesznek kirakva.

A mese, azaz a túra, vagyis az előadás végére pedig eljutunk az előadás fő helyszínére, ahol a szereplők otthona rejtett pagonyként bukkan elő a fák közül. A látványtervező segítségével mindannyian részt veszünk az erdei oázis látványvilágának kialakításában. Néhány kelléken és díszletelemen kívül csak az erdőben található alapanyagokat használjuk fel, szigorúan ügyelve a környezet megóvására. A produkció tervezői a természetes vagy újrahasznosított anyagokat a jelmezek és kellékek esetén is előnyben részesítik.

A darabban az erdő akusztikai sajátosságainak is fontos szerepe van. A különleges zenei atmoszférát Kákonyi Árpád teremti meg, a saját és egy kortárs angol zeneszerző (Cosmo Sheldrake) biofonikus műveit felhasználva, főként ütőhangszerekkel és többszólamú dalokkal.

Mire készüljünk?

A szervezők elmondása alapján: „A nézőket előzetesen nem egy hagyományos gyerekelőadásra készítjük fel, hanem egy rövid túrával egybekötött egész estés családi programra, amely egy színházi előadás köré rendeződik. Arra ösztönözzük őket, hogy a hátizsákokba élelmet, meleg ruhát, pokrócot, zseblámpát készítsenek. Hasonló kellékekből mi is felszerelkezünk, hogy szükség esetén biztosítani tudjuk a számukra.”

Mivel a program este kezdődik és közel 3 órás, a sötétedő erdő nemcsak kaland, hanem felelősség is. A második felvonás napnyugta környékén kezdődik, és az erdei tisztásnál ér véget. Lesz olyan karakter, amely vetített alak formájában jelenik meg, és a többi szereplőt is a projektor fénye világítja meg.

A szervezők kérése, hogy a résztvevők az előadás előtt nézzék meg a képre kattintva ezt a kisfilmet is:

Mit hozzunk magunkkal?

A szervezők kérése, hogy a program résztvevői az alábbi felszereléseket hozzák magukkal:
- élelmet és innivalót
- meleg ruhát
- zseblámpát
- kullancsriasztó sprayt
- kalandvágyat és gyermekien nyitott szívű érdeklődést

A program időpontjait a képre kattintva nézhetik meg. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az előadás hossza körülbelül 3 óra!
 
Jegyinformáció:

Teljes árú jegy: 3500 Ft
Diák-, gyerekjegy: 2500 Ft
 
Hegyvidék kártyával 1000 Ft kedvezmény!
 
Jegyek kaphatók a lovasut.jegy.hu-n, a MOMkult jegypénztárában vagy az előadás előtt a helyszínen.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...