Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-09-08

Gesztenyenap a Hegyvidéken – hagyomány és újdonság három helyszínen

Gesztenyenap a Hegyvidéken – hagyomány és újdonság három helyszínen

Ahogyan a nyár eleji kerületi rendezvény - amely a Hegyvidéki piknik elnevezést kapta - is megújult, úgy az őszi Gesztenyenap is tartogat néhány újdonságot. Természetesen a legnépszerűbb programok továbbra is várják a kerületieket, három helyszínen is!


Szeptember 25-én, vasárnap három helyszínen lehet részt venni a Gesztenyenap ingyenes programjain, délelőtt 10-től este 7-ig. A MOM Kulturális Központban és a Lóvasúton főleg gyermekeknek, illetve családoknak szóló programokat találhatnak, a Hegyvidéki Kulturális Szalonnál pedig a felnőtteket és az idősebbeket várják a szervezők. 

Családi gesztenyézés

A Gesztenyenap rendezvényei ingyenesek, azonban van olyan helyszín, ahol korlátozott a férőhelyek száma, ezért a Lóvasút peronján 10 órakor kezdődő Rajzolj zenét! programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Itt a gyerekek élő elektronikus zenei aláfestés által inspiráltan, földre terített hatalmas lapokra rajzolhatnak, festhetnek. 

A zenei közreműködő a budapesti zenész, iamyank lesz, akinek kísérletező, műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig „utaztatja” a gyerekeket. A regisztrációhoz kattintson a képre:

Ha már a Lóvasúton vagyunk, érdemes részt venni az egész nap tartó kincskeresésen, kipróbálni a biciklidobot, a gettómarimbulát, a hangburgereket, a kisbubit, a slagszaxot, a fakutyát, a papírkutyát, a dzsimitit, a teknóteknőt, ebédre pedig megkóstolhatjuk az őszi kert virágait, az erdő és mező vadon nőtt kincseit. Kipróbálhatjuk, hogy milyen íze van a csalánnak, a szőrös disznóparéjnak vagy a libatopnak.

A Halmos Monika fitoterapeuta által vezetett programra a férőhelyek korlátozott száma miatt szintén regisztrálni kell, amelyet a képre kattintás után lehet megtenni.

Eközben a MOM Kult kertjében olyan, korábban is népszerű programok várnak mindenkit, mint a játszóház, a népi játszótér, a gyermektáncház és hangszerbemutató, de ismét megtalálják a Vitéz László Bábjáték-automatát, valamint bűvészműsor is várja a szórakozást kereső kicsiket. Ezeken kívül találkozhatnak a Helen Doron English Hegyvidék nyelviskolával, és érdekes időtöltést kínál a Paradicsom Projekt titkos kert foglalkozása vagy a Maciművek plüssmacivarró workshopja.

A tartalmas napot 17 órától a nemzetközi színtéren is a világ legjobb világzenei formációi között elismert és számos díjjal jutalmazott Söndörgő zenekar koncertje zárja a MOM Kult szabadtéri színpadán.

Programok felnőtteknek

A Gesztenyenap a Hegyvidéki Kulturális Szalonnál is sok érdekességet kínál, amelyek közt délután 3-ig különböző, a memóriával kapcsolatos szűrések, illetve játékok mellett szappankészítő, valamint nemezvirágfejdísz- és kitűzőkészítő foglalkozások is lesznek.

Az aktív programok mellett nem maradhatnak el a kulturális események sem. Ennek részeként 10 órától a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház előadásában láthatjuk Pozsgai Zsolt: A király és a szűz c. előadását, amely IV. Béla és legkedvesebb leánya, Anna hercegnő kapcsolatára építve mutatja be a kort, egy király bizonytalanságait, döntéseinek hátterét. A Jantyik Csaba által rendezett darabban IV. Bélát a rendező, a leányát, Anna hercegnőt pedig Nagy Enikő játssza, a darab dramaturgja Szigeti Réka.

Fél 12-től Duka Elemér és a Gipsy Chamber Orchestra ad szalonkoncertet, amelyben a klasszikus művektől kezdve az izgalmas filmzene-feldolgozásokon és népdalátiratokon át a tradicionális cigánymuzsika megkomponált változatáig hallhatunk zeneműveket. 

A Városháza téren a programokat délután 2-től Nia, Zumba, hastánc, Szenior örömtánc-bemutató és közös tánc zárja.

A Gesztenyenap lezárása

A Lóvasútról kiindulva 16.30 és 18.45 között részt vehetünk a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, Földváry Gergely történész által kalauzolt Helytörténeti séta a Zugligetben programon, amelyről visszaérkezve épp időben kapcsolódhatunk az Ars Sacra Fesztivál eseményéhez. 

Az este 7-kor kezdődő program, amely egy Juhász Róza által megszerkesztett, körülbelül 70 perces előadás, Jókai Anna legfontosabb élethelyzeteit, filozófiai gondolatait kívánja a közönség elé tárni. A program ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

Az Átvilágítás – Juhász Róza irodalmi estje Jókai Anna életéről programra a képre kattintás után tud regisztrálni.

 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk programjainkon!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...