Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-09-08

Gesztenyenap a Hegyvidéken – hagyomány és újdonság három helyszínen

Gesztenyenap a Hegyvidéken – hagyomány és újdonság három helyszínen

Ahogyan a nyár eleji kerületi rendezvény - amely a Hegyvidéki piknik elnevezést kapta - is megújult, úgy az őszi Gesztenyenap is tartogat néhány újdonságot. Természetesen a legnépszerűbb programok továbbra is várják a kerületieket, három helyszínen is!


Szeptember 25-én, vasárnap három helyszínen lehet részt venni a Gesztenyenap ingyenes programjain, délelőtt 10-től este 7-ig. A MOM Kulturális Központban és a Lóvasúton főleg gyermekeknek, illetve családoknak szóló programokat találhatnak, a Hegyvidéki Kulturális Szalonnál pedig a felnőtteket és az idősebbeket várják a szervezők. 

Családi gesztenyézés

A Gesztenyenap rendezvényei ingyenesek, azonban van olyan helyszín, ahol korlátozott a férőhelyek száma, ezért a Lóvasút peronján 10 órakor kezdődő Rajzolj zenét! programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Itt a gyerekek élő elektronikus zenei aláfestés által inspiráltan, földre terített hatalmas lapokra rajzolhatnak, festhetnek. 

A zenei közreműködő a budapesti zenész, iamyank lesz, akinek kísérletező, műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig „utaztatja” a gyerekeket. A regisztrációhoz kattintson a képre:

Ha már a Lóvasúton vagyunk, érdemes részt venni az egész nap tartó kincskeresésen, kipróbálni a biciklidobot, a gettómarimbulát, a hangburgereket, a kisbubit, a slagszaxot, a fakutyát, a papírkutyát, a dzsimitit, a teknóteknőt, ebédre pedig megkóstolhatjuk az őszi kert virágait, az erdő és mező vadon nőtt kincseit. Kipróbálhatjuk, hogy milyen íze van a csalánnak, a szőrös disznóparéjnak vagy a libatopnak.

A Halmos Monika fitoterapeuta által vezetett programra a férőhelyek korlátozott száma miatt szintén regisztrálni kell, amelyet a képre kattintás után lehet megtenni.

Eközben a MOM Kult kertjében olyan, korábban is népszerű programok várnak mindenkit, mint a játszóház, a népi játszótér, a gyermektáncház és hangszerbemutató, de ismét megtalálják a Vitéz László Bábjáték-automatát, valamint bűvészműsor is várja a szórakozást kereső kicsiket. Ezeken kívül találkozhatnak a Helen Doron English Hegyvidék nyelviskolával, és érdekes időtöltést kínál a Paradicsom Projekt titkos kert foglalkozása vagy a Maciművek plüssmacivarró workshopja.

A tartalmas napot 17 órától a nemzetközi színtéren is a világ legjobb világzenei formációi között elismert és számos díjjal jutalmazott Söndörgő zenekar koncertje zárja a MOM Kult szabadtéri színpadán.

Programok felnőtteknek

A Gesztenyenap a Hegyvidéki Kulturális Szalonnál is sok érdekességet kínál, amelyek közt délután 3-ig különböző, a memóriával kapcsolatos szűrések, illetve játékok mellett szappankészítő, valamint nemezvirágfejdísz- és kitűzőkészítő foglalkozások is lesznek.

Az aktív programok mellett nem maradhatnak el a kulturális események sem. Ennek részeként 10 órától a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház előadásában láthatjuk Pozsgai Zsolt: A király és a szűz c. előadását, amely IV. Béla és legkedvesebb leánya, Anna hercegnő kapcsolatára építve mutatja be a kort, egy király bizonytalanságait, döntéseinek hátterét. A Jantyik Csaba által rendezett darabban IV. Bélát a rendező, a leányát, Anna hercegnőt pedig Nagy Enikő játssza, a darab dramaturgja Szigeti Réka.

Fél 12-től Duka Elemér és a Gipsy Chamber Orchestra ad szalonkoncertet, amelyben a klasszikus művektől kezdve az izgalmas filmzene-feldolgozásokon és népdalátiratokon át a tradicionális cigánymuzsika megkomponált változatáig hallhatunk zeneműveket. 

A Városháza téren a programokat délután 2-től Nia, Zumba, hastánc, Szenior örömtánc-bemutató és közös tánc zárja.

A Gesztenyenap lezárása

A Lóvasútról kiindulva 16.30 és 18.45 között részt vehetünk a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, Földváry Gergely történész által kalauzolt Helytörténeti séta a Zugligetben programon, amelyről visszaérkezve épp időben kapcsolódhatunk az Ars Sacra Fesztivál eseményéhez. 

Az este 7-kor kezdődő program, amely egy Juhász Róza által megszerkesztett, körülbelül 70 perces előadás, Jókai Anna legfontosabb élethelyzeteit, filozófiai gondolatait kívánja a közönség elé tárni. A program ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

Az Átvilágítás – Juhász Róza irodalmi estje Jókai Anna életéről programra a képre kattintás után tud regisztrálni.

 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk programjainkon!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...