Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-09-16

Romantika a Normafánál

Romantika a Normafánál

Közeledik az ősz, és ilyenkor mutatja legszínesebb arcát az erdő, nekünk pedig nem is kell messzire mennünk ahhoz, hogy az őszi erdő romantikus hangulatát átéljük a Normafánál.

Bár azt mondják, hogy a legtöbb lánykérésre karácsonykor kerül sor, az őszi erdő is fantasztikus hátteret szolgáltathat a nagy kérdés feltevéséhez, de más különleges alkalmat is könnyen megszervezhetünk a Hegyvidéken. Ehhez adunk most néhány ötletet.
 
Lehozni a csillagokat

Kevés romantikusabb dolog van nyáron, mint egy kellemes séta a csillagos ég alatt. Azonban a csillagokról a többi évszakban sem kell lemondanunk, sőt a Svábhegyi Csillagvizsgáló különleges, kifejezetten pároknak szóló programjával bármikor romantikázhatunk.

Maga a helyszín is igazán különleges, ha a csillagokat is lehozná kedvesének... szó szerint!  Budapest legnagyobb és legromantikusabb csillagvizsgálója életre szóló élményt nyújt. Az ősfás parkban hatalmas és stílusos kupolák, romantikus klasszicista épületek várják a párokat, és a programok is lenyűgözők.

Nappali vagy esti távcsöves bemutatókon megnézhetjük a Szerelem bolygóját, a Szűz csillagképet és a párban járó pompás kettőscsillagokat, a lézeres csillagképtúrán pedig megelevenedik a régi csillaglegendák romantikus világa. Nemcsak nézhetünk hullócsillagokat, hanem a kezünkbe is vehetünk valódi, már lehullott „csillagokat” (meteoritokat). Egyedi igény esetén hangulatvilágítással és zenével is szolgálnak, borult idő esetén pedig a kellemesen meleg előadóteremben romantikus égi válogatást láthatnak a Szív-ködtől a Gránátcsillagig.

A város tetején

A Hegyvidéken található Budapest legmagasabb pontja, az Erzsébet-kilátó, amely egész évben látogatható, és többféleképpen is megközelíthető. A Normafa természetes környezetének megkímélése érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat több olyan változtatást vezetett be a közlekedésben, amely az autós forgalom korlátozását eredményezte. Ezzel egy időben könnyebbé vált a közösségi közlekedési eszközökkel való utazás a Normafához.

A nagyobb közlekedési csomópontoktól busszal (21, 21A, 212), vagy a Magyarországon egyedül itt található Fogaskerekűvel kényelmesen el tudunk jutni a Normafa kapujához, ahonnan egy kellemes sétával érjük el az Erzsébet-kilátót.

A kilátóhoz vezető, kb. 2 km-es sétány minden évszakban más és más arcát mutatja, kezdve a tavaszi virágoktól a nyáron hűsítő zöld lombokon keresztül az őszi erdő ezer árnyalatáig, télen pedig itt a legnagyobb az esély, hogy a fővárosban havas tájat lássunk.

A kilátó tetejéről akár egy naplementét is végignézhetünk, az épület aljában található Erzsébet Kilátó Kávézóban pedig az évszaktól függően hideg vagy forró itallal töltődhetünk fel.

A lefelé úthoz válasszuk a libegőt, amin utazva úgy érezhetjük, hogy Budapest felett lebegünk, az utazás közben elénk táruló panoráma nappal és este is káprázatos.

A nyitvatartás havonta változó, de még a téli hónapokban is a 10 órás nyitástól 15.30-ig igénybe tudjuk venni. Jegyet váltani két tetszőleges irányba való utazásra lehet, de amennyiben csak egy utazás valósul meg, abban az esetben a vásárlás napjától számított egy évig még egy egyirányú utazásra van lehetőség, így a következő alkalommal is gyönyörködhetünk Budapest panorámájában.
 

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...