Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-09-21

Szeptemberi születésnap – ajándékötletek

Szeptemberi születésnap – ajándékötletek

Szeptember 21. és október 20. között a Mérleg csillagjegyűek ünneplik a születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.


A Mérleg az asztrológiában a levegőjegyekhez tartozik, amelyek jellemzője az ötletesség és általában magas intelligencia, rájuk pedig a kreativitás is jellemző.

Mérleg, a második levegőjegy 

A levegőjegyek szülöttei szeretik a társaságot, kommunikatívak és különösen tehetségesek lehetnek a művészetekben. A Mérlegek a kreativitásukat gyakran kézműves hobbijukban vagy ételcsodák készítésében bontakoztatják ki, ezért remek ötlet lehet egy festőkurzus vagy különleges desszertkészítő workshop, ha egy Mérleget szeretnénk megajándékozni.
Megnéztük, hogy itt, a XII. kerületben hol találhatunk ilyeneket.

Barabás Villa

A Barabás Villa névadója a hazai biedermeier festészet egyik legjelentősebb alkotója, Barabás Miklós, nem csoda, hogy a gyönyörű épület több kiállításnak, művészeti előadásnak, illetve alkotóműhelynek is helyszínéül szolgál.

Jelenleg a Kormos Mercedesz által megalkotott Furagura Alkotóműhely foglalkozásain vehetnek részt az érdeklődők. A Furagura név egy kreatív társasjátékot takar, amely lehetővé teszi, hogy az ember a szabad alkotói érzés segítségével megismerje önmagát, és az így megteremtett nyelvezettel a vizuális művészet közvetítésével mutassa meg másoknak, hogy hogyan látja a világot.

Segítségével könnyebb lesz környezetünk értelmezése, a mindennapok működésének látása és érzékelése, amelyek segítenek az alkotói képességek és készségek fejlesztésében, a harmónia és a saját út megtalálásában. 

Az alkalmanként 90 perces foglalkozásokon készült alkotásokat háromhavonta egy tárlat keretében kiállítják a Barabás Villában. A diáklelkű felnőttek jelentkezését 2022. októbertől várják.

Workshop Stúdió

A Németvölgyi úton gyönyörű környezetben található hangulatos, romantikus villában gasztro- és kézműves tematikájú workshopokon vehetünk részt, ahol a Workshop Stúdió szakembereitől tanulhatunk.

Ez a stúdió ad helyet a L’École de Grand Pâtisserie – Francia cukrász iskolának, ahol a francia cukrászat alapjaival ismerkedhetünk meg. A foglalkozásokon elsajátíthatjuk az ínycsiklandó és látványos francia cukrászsütemény, a tartelette otthoni elkészítését. 

A workshopon megismerkedhetünk a tartelette alapreceptjével, amelyet háromféle töltelékkel, hagyományos citromos, csokis (egy kis meglepetéskülönlegességgel) és gyümölcsös ízesítéssel készítenek el. A négy és fél órás foglalkozáshoz minden eszközt és alapanyagot biztosítanak, lépésről lépésre megismertetik az alapanyagokat, a receptet, a betöltési, a formázási technikákat, a kisütés, valamint a díszítés fortélyait.
 
Tortaötlet

A Workshop Stúdió Facebook-oldalán az aktuális foglalkozásokon kívül remek recepteket is találhattok. Most ezek közül osztunk meg olvasóinkkal egy gyümölcstortaalapot, amelyet saját, vagyis inkább az ünnepelt ízlése alapján ízesíthetnek, díszíthetnek.

Gyümölcsös torta alap

Hozzávalók:
150 g tejszín 31 vagy 35%-os
220 g mogyoróolaj
80 gr napraforgó-olaj
5 tojás
170 g mogyoró finomra ledarálva 
600 g kristálycukor
5 g só
14 g sütőpor
150 g mangó pürésítve

Elkészítés:
1. A tejszínt, az olajokat és a tojásokat egy tálba kimérjük, jól átkeverjük.
2. A többi összetevőt egymás után hozzáadjuk. Keverés közben ügyeljünk, hogy a tészta csomómentes legyen. 
3. A sütött melegítsük elő 220 fokra (légkeveréses funkció). A tortaformát vastagon vajazzuk ki. Miután a tortát betettük a sütőbe, vegyük vissza a hőfokot 190 fokra, és süssük 20 percig. A 20 perc elteltével vegyük vissza a hőfokot 150 fokra. Süssük további 45 percig. 
4. Sütés után a formában hagyjuk kihűlni. Aki még nem készített „olajos” tortát, lehet, hogy meg fog lepődni. Kívül finom, ropogós, formatartó, és szeleteléskor látható a belül puha olajos textúra.

Reméljük, tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk a Mérleg jegyűeknek!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...