Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-10-20

Októberi születésnap – meglepetés ötletek

Októberi születésnap –  meglepetés ötletek

Október 23. és november 22. között a Skorpió csillagjegyűek ünneplik a születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.


A Skorpió az asztrológiában a vízjegyekhez tartozik, amelyek jellemzője az érzelmesség és az érzékenység, amely nagyfokú empátiával, jó problémamegoldó képességgel párosul.

Skorpió, a második vízjegy 

A vízjegyek szülöttei döntéseiket alapos mérlegelés és átgondolás után hozzák meg, megérzéseikre hallgatva. Azonban nagyfokú empátiájuk miatt hajlamosak a saját érzéseiket és igényeiket másokkal szemben háttérbe helyezni, ezért megpróbálhatunk egy meglepetésköszöntést szervezni a Skorpió jegy szülöttének, amit az ünnepelt kedve szerint alakítunk.

Megnéztük, hogy itt, a XII. kerületben milyen lehetőségek vannak erre.

Klasszikus környezetben

Az egyik leghíresebb magyar cukrászdinasztia az Auguszt család, amelynek történetét a Cukorból, akaratból, szerelemből című film is feldolgozta, és jelenleg négy helyszínen várja vendégeit. Ezek közül a Farkasréti Auguszt Pavilon klasszikus stílusú vendégterében lehetőség van családi, baráti összejövetelek szervezésére, ahol a rendezvény díja tartalmaz forró italokat, üdítőt, sós és édes süteményt.

Itt tortát is rendelhetünk az ünnepeltnek, hiszen a híres E80 torta is egy különleges napra, Auguszt Elemér 80. születésnapjára készült először! „Papata időskorában már mindig mondta nekünk, hogy ő nem kér semmit születésnapjára, neki már mindene megvan. De a süteményt nagyon szerette. Ekkortájt alakult ki a családi hagyomány, hogy minden évben valami új tortával rukkoltunk elő neki. Szívdobogva várta a család, hogy mit mond majd, ízlik-e neki. Ez a 80.-ra készült volt az első, ami bekerült a kínálatba, és azóta is nagy népszerűségnek örvend” – áll a cukrászda Facebook-oldalán.
 
Modern, természetközeli környezetben

A 2017-ben átadott megújult zugligeti Lóvasút exkluzív műemlék épülete egyedi, különleges helyszínt kínál nagyobb magán- vagy céges rendezvényekre, ahol letisztult, világos, harmonikus belső tér várja a vendégeket. Az épület akadálymentes, környezettudatosan klimatizált/fűtött, 155 négyzetméteres, erdőre néző teraszával igazán különleges, természetközeli hangulatú, mégis jól megközelíthető mind közösségi közlekedéssel, mind autóval. A Lóvasútnál a parkolás ingyenes. 

A rendezvényközpont üzemeltetését végző Larus Events a helyszínen a megszokott Larus-színvonalon vállalja a 60–200 fős rendezvények teljes körű szervezését is. 

Házias, magyaros környezetben

A Németvölgy szívében található Makk VII Vendéglő nem véletlenül nyerte el 2017-ben a kerületi lakosok szavazatai alapján a Hegyvidék Legjobb Étterme címet. A több évtizedes múlttal büszkélkedő családias, vendégszerető étteremben csendes, meghitt környezetben tölthetjük el az időt, legyen szó családi eseményről vagy baráti összejövetelről.

Az étlapon olyan közkedvelt magyaros fogások szerepelnek, mint a Jókai bableves, a vadas marhaszeletek szalvétagombóccal, a rántott borjúláb és a hagyományos túrógombóc. Házias jellegű ételek mellé kiváló magyar borokat és csapolt sört kínálnak, a születésnapi összejöveteleknél pedig a köszöntéshez a pezsgő az étterem ajándéka.

Otthoni környezetben

Ha csak szűkebb körben vagy inkább ismerős környezetben, az otthonunkban szeretnénk tartani a köszöntést, akkor megfelelő dekorációs elemeket találhatunk hozzá a Manubaba bolt kínálatában. A Kiss János altábornagy utcai üzletben és az üzlet weboldalán a party kiegészítők kategóriában nemcsak babáknak szóló bulikhoz, hanem egy felnőtt köszöntéséhez is találunk megfelelő, színben egymással harmonizáló dekorációt.

A tányérok, poharak, tortagyertyák mellett helyet kaptak a felfújható köszöntőfeliratok és a szülinapi zsúrok elengedhetetlen kellékei a lufik is. Ráadásul ez utóbbiak három különböző színösszeállításban, természetes, biológiailag lebomló anyagból készült változatban is elérhetők.

Tortaötlet

Az első két helyszínen lehetőség van születésnapi torta rendelésére is, azonban ha mi szeretnénk elkészíteni a Skorpió jegy szülöttének az ünnepi tortát, akkor most megosztjuk olvasóinkkal egy szezonális sütőtökös tortaalap receptjét.

Sütőtökös torta alap

Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
1 csésze finomliszt
1 csésze zabpehely (apró szemű)
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
2 tojás
1/2 csésze olaj
1/2 csésze cukor
őrölt gyömbér és fahéj

Elkészítés:
1. A sütőtököt feldaraboljuk, 190 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, majd a húsát pépesítjük.
2. Amíg a tök sül, egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd az olajjal és a fűszerekkel, egy másik tálban pedig összekeverjük a hozzávalókban felsorolt száraz anyagokat.
3. A pépesített sütőtököt hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd belekeverjük a száraz összetevőket.
4. A tortaalapot sütőpapírral bélelt tortaformában 190 fokosra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük és tetszés szerinti krémmel díszítjük.

Reméljük, tudtunk segíteni a meglepetés előkészítésében, és boldog születésnapot kívánunk a Skorpió jegyűeknek!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...