Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-11-03

Novemberi születésnap – ajándékötletek

Novemberi születésnap – ajándékötletek

November 23. és december 21. között a Nyilas csillagjegyűek ünneplik a születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.

A Nyilas jegyet az asztrológiában az elemek közül a tűzjegyekhez sorolják, amelyek jellemzője a spontaneitás, a szenvedély és a domináns viselkedés.

Nyilas, az utolsó tűzjegy

A tűz jegyében születetteket bátornak és szenvedélyesnek tartják, ezért néha spontán, gondolkodás nélküli cselekedetekre hajlamosak, ugyanakkor a Nyilas jó vezető lehet.

A jegy szülötteit tartják a leginkább kalandvágyónak, mindenük az utazás, így biztosan nem fogunk mellé, ha olyan dolgokat veszünk nekik, amiket a következő kalandjukon is használni tudnak, legyen az a túrázáshoz szükséges ruházat, kempingfelszerelés vagy mondjuk, az ezek szállításához használatos eszköz. 

Aktív utazásokhoz

Az autós utazásoknál nagyon jól jön az extra teret biztosító tetőbox, amelynek az egyik legismertebb márkája megvásárolható a Thule Centrumban. Az autó tetejére szerelhető tárolót előszeretettel használják a nagyobb társasággal útra kelő síelők, de bármilyen más esetben is jól jöhet az extra tárolóhely, amelyet könnyebb ki- és bepakolni is.

Ha pedig kerékpártúrázni szeret az ünnepelt, akkor az autóra szerelhető különböző típusú biciklitartók is szóba jöhetnek.
 
Kalandtúrák

Meglephetjük az ünnepeltet egy kalandtúrával is, amihez a High-Tech Sportok Bázisa négy helyszínen kínál többfajta lehetőséget, a Normafánál található egységük mellett Mátrafüreden, Balatonfüreden és Hévízen is várják a kalandvágyó érdeklődőket. 

Legyen szó páros vagy csapatprogramról, az agyaggalamb-lövészettől a seqwaytúrán keresztül többnapos élményprogramokra is befizethetünk, ha pedig nem tudjuk eldönteni, hogy melyik lenne a megfelelő az ünnepelt számára, akkor ajándékutalványt vásárolhatunk. 

Tortaötlet

Benne járva az őszben már javában tart a csonthéjasok szezonja, készítsük el ezért az ünnepeltnek a svédek kedvenc mandulatortáját, amely nemcsak gyorsan elkészíthető, de gluténmentes is.
 
Svéd mandulatorta
 
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg darált mandula
10 dkg cukor
4 tojásfehérje
 
Krémhez:
4 tojássárgája
10 dkg cukor
2 ek. keményítő
1 vaníliarúd
2 dl tej
15 dkg vaj
a tetejére díszítésnek szeletelt mandula
 
Elkészítés
1. Válasszuk szét a tojásokat, és tegyük félre a sárgáját.
2. A fehérjét, a cukrot fokozatosan hozzáadagolva verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a darált mandulát. Kanalazzuk bele egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformába.
3. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb. 20 perc, de végezzünk tűpróbát), majd vegyük ki, és kihülés után tegyük egy nagyobb tálra. 
4. Amíg az alap sül, a tojássárgákat tegyük egy lábasba, keverjük hozzá a cukrot, a keményítőt és a vaníliarúd kikapart magjait, aztán öntsük fel a tejjel. 
5. A tűzhelyen alacsony lángon folyamatosan keverve főzzük sűrű krémmé. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni, majd adjuk hozzá a vajat. 
6. A kész krémet simítsuk egyenletesen a tészta tetejére és az oldalára is. 
7. A szeletelt mandulát pirítsuk meg, utána szórjuk a tortára.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk a Nyilasoknak!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...