Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-11-08

Orvosesztétikai kezelések ősszel – minek van itt az ideje?

Orvosesztétikai kezelések ősszel – minek van itt az ideje?

Bőrünk a legnagyobb szervünk, egy átlagos felnőtt bőrfelülete körülbelül két négyzetméter nagyságú, és az egyik legfontosabb feladata, hogy megvédi a testünket a külső környezeti hatásokkal szemben. A bőrünk egészségét és kinézetét belsőleg és külsőleg is tudjuk támogatni.

A bőrszövet a test működésének szempontjából fontos érzékelősejteken és idegsejteken kívül szőrtüszőket, verejtékmirigyeket, vérereket is tartalmaz, amelyek esetleges elváltozása nagyban befolyásolhatja a külső megjelenésünket is. Nem véletlen, hogy minden évben újabb kozmetikai eljárásokkal állnak elő a szakemberek, amelyek segítségével ezeken az elváltozásokon lehet segíteni.
 
Most azokat a lézeres eljárásokat nézzük meg, amelyeket a kezelések után szükséges fényvédelem miatt az őszi/téli időszakban érdemes elvégeztetni.

Szőrtelenítés

Sok nő mindennapjait nehezíti meg a nemkívánatos testszőrzet, és ezért sokféle szőrtelenítési eljárást kidolgoztak már a szakemberek. Legyen szó azonban akár a borotválásról, akár a szőrtelenítő krémekről vagy az epilálógépekről, ezek csak ideiglenes megoldást biztosítanak, hiszen az eltüntetett szőrszálak rövidebb-hosszabb idő múlva visszanőnek. 

Erre próbál megoldást kínálni a lézeres szőrtelenítés, amely a probléma, azaz a szőrszál gyökerénél kezeli a bajt. A lézeres szőrtelenítés, amely nem összetévesztendő az IPL-technológiával, orvosi lézerrel történik, amelynek fényenergiája a szőrszálak pigmentanyagában nyelődik el. Az így elnyelt hő közvetlenül a szőrtüszőbe jut. Mivel ez az eljárás a növekedési fázisban lévő szőrtüszőre hat, így egyetlen alkalom nem elég, azonban egy kezeléssorozat hatása valóban véglegesnek tekinthető, és ha az őszi időszakban kezdjük el, akkor sima lábakkal várhatjuk a nyári fürdőruhaszezont.

A Bársony Orvos-Esztétikában a végleges szőrtelenítéshez az egyedülálló Alexandrite lézert használják, és a kezelés minden esetben kizárólag egy alkalmassági vizsgálat után végezhető el. A kezelés teljesen biztonságos, hiszen a lézer fénye kizárólag a célszövetben, a szőrszálak pigmenttartományában nyelődik el, a környező bőrfelületben nem, így a bőrszövetet nem károsítja.

Fibromaeltávolítás

Ez a fajta bőrelváltozás nem összekeverendő az anyajegyekkel, mert bár hasonlóan barna színezetű is lehet, a fibromák inkább bőrszínűek, és kis nyéllel kapcsolódnak a bőrfelületez. Főleg a testhajlatokban fordulnak elő, és a legtöbb esetben inkább esztétikai problémát jelentenek, azonban épp az elhelyezkedésük miatt sokszor a ruházat dörzsölődésének hatására elsebesedhetnek.

Amennyiben ilyen problémánk van, és szeretnénk ezeket a bőrkinövéseket eltávolíttatni, akkor erre a hűvösebb időszak az alkalmasabb, így érdemes a lézeres eltávolító eljárást az őszi-téli hónapokban elvégeztetni.

Érkezelési eljárások

A bőr hajszálereinek kitágulása hálószerűen elhelyezkedő hajszálértágulat vagy apró visszerek formájában már fiatal korban is jelentkezhet, és többnyire öröklött vagy hormonális okokra vezethető vissza.

A szülés után a lábon, a combon, illetve idősebb korban főként az arcon és az alsó végtagokon jellemző az értágulatok kialakulása, azonban ezek legtöbbje eredményesen kezelhető.

A kezelés során alkalmazott lézerrel véglegesen és nyomtalanul meg lehet szüntetni a tűzfoltokat, seprűvénákat, hajszálereket, apró visszereket, továbbá hatékonyan kezelhető a rosacea is. Ez a korszerű kezelés bizonyítottan eredményes, gyors, fájdalommentes, higiénikus, és bármely tesztrészen alkalmazható. Mivel ebben az esetben a kezelt területen fokozott fényvédelemére van szükség, az őszi-téli hónapok a legalkalmasabbak rá.

Tetováláseltávolítás

Legyen az akár egy hirtelen felindulásból magunkra tetováltatott ábra, felirat vagy épp egy elrontott kozmetikai tetoválás, ma már van megoldás arra, hogy ne kelljen életünk végéig viselnünk a megbánt döntés eredményét.

A korábbi plasztikai sebészeti beavatkozások gyakran maradandó hegeket hátrahagyó eljárásaival ellentétben a legmodernebb lézertechnikai berendezések alkalmazásával a bőrgyógyászok képesek bármilyen színű tetoválás hegmentes eltávolítására. A tetoválás során a bőr legmélyebb rétegébe juttatott festékszemcse jóval nagyobb méretű, mint a szervezet védekezésében résztvevő falósejtek, így azok a festékszemcséket nem tudják természetes úton eltávolítani, azaz a tetoválás egy életre szól.

A lézeres eltávolító eljárás során használt lézersugár azonban elnyelődik a festékszemcsében, és apró darabokra „robbantja” azokat, így a falósejtek segítségével a festék lassan kiürül a szervezetből. A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges, a végleges eltüntetéshez átlagosan 4-8 kezelés szükséges, ám ez színes tetoválások esetén több is lehet.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...