Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-12-08

Így nem nehéz a matematika – Íme, a Matekötlet!

Így nem nehéz a matematika – Íme, a Matekötlet!

Sokaknak okoz nehézséget a matematika tanulása a középiskolában, vagy már az általános iskola felső tagozatában is. Ha úgy gondoljunk, hogy nekünk vagy gyermekünknek vannak hiányosságai, és szükségünk van szakértő segítségre, megvan a megoldás!


Nem kell vért izzadni és szorongva gondolni a matematika tantárgyra. A www.matekotlet.hu oldalon a teljes általános és középiskolai tananyag, valamint a kiegészítő anyag rendszerezett összefoglalása megtalálható, rengeteg mintafeladattal.
 
Ha úgy érezzük, hogy gyermekünk 
 
• nem tudja megoldani a matekházit, és kellene egy ötlet vagy egy sablon,
• szeretne felkészülni a matematikafelmérésre vagy témazáróra,
• elfelejtette a régebben vagy a tanórán hallottakat, tanultakat,
• hiányzott matekóráról, emiatt nem hallotta a tanári magyarázatot,
• érettségire, felvételire készül, és nem emlékszik minden ötletre,
• egyéni tanrendben tanul, és kidolgozott mintafeladatokra van szüksége,
• munka mellett szeretne érettségizni, és elkelne a segítség,
digitális oktatásban tanul, és így nehezen megy a matek,
 
nos, akkor épp erre van szüksége. Ez a segédanyag a mobilon, laptopon elérhető azonnali segítség matekból, ahol regisztráció után 7 napig ingyen kipróbálhatjuk a teljes anyagot.
 
Mit kapunk a Matekötlettől?

Ez a segédanyag a következők miatt lehet fontos:

• Használatával azonnal rendelkezésünkre áll a teljes általános és középiskolai matematika-tananyag, valamint kiegészítő anyag rendszerezett összefoglalása, online elérhető formában. Ez közel 900 kinyomtatott oldal lapozgatása helyett egyetlen klikkelés segítségével érhető el.

• A számunkra szükséges matematika-tananyag témaköreit a tartalomjegyzék alapján, a kulcsszavakat a tárgymutató segítségével egyszerű kikeresni.

• A szükséges információ, ötlet, megoldási sablon azonnal rendelkezésünkre áll, bárhol is vagyunk éppen: tanórán, szünetben, otthon vagy utazás közben, és elegendő hozzá egy mobiltelefon, tablet vagy laptop.

• A weblapon az elméleti ismeretek mellett a típusfeladatok megoldási lehetőségei is szerepelnek részletes magyarázatokkal, és ötleteket ad más, kapott feladatok megoldásához.

• A www.matekotlet.hu oldal tartalmazza az általános és középiskolai matematika-tananyag összes definícióját, tételét (legtöbbjének a bizonyítását is), amelyeket egyetlen kattintással elérhetünk.

• A weblap tartalmazza a középiskolában leggyakrabban előforduló feladatok megoldási ötleteit, eljárásait részletesen kidolgozott típusfeladatok segítségével úgy, hogy közben a lehető legapróbb részletekig leírva megtaláljuk a feladat megoldásának lépéseit is.

• A segédanyag rengeteg példán keresztül tartalmazza az általános iskolai alapismereteket, a középszintű érettségi követelményekhez tartozó tananyagot, az emelt szintű érettségi követelményeihez kapcsolódó tananyagot, a középiskolások részére a matematika kevésbé ismert kiegészítő anyagrészeit is.

A weblapon megtaláljuk 1970-től 2004-ig a régi matematika érettségik és felvételik feladatsorait.

A weblapról közvetlenül letölthetők 2005-től napjainkig a matematika közép- és emelt szintű érettségi feladatsorai és megoldási útmutatói.

Ha tetszik az online segédanyag, akkor a 7 nap ingyenes használat után megrendelhetjük a teljes hozzáférést. 
 
A legjobb ötletek a matematika megértésére

A www.matekotlet.hu oldal megálmodója Horváth Tibor György nyugdíjas matematika-műszaki-informatika szakos tanár, aki szerint ezt az anyagot bármely más kollégája is elkészíthette volna, de neki volt rá kapacitása.

A tanár úr nem tartja magát okosabbnak egyetlen matematikát tanító kollégájánál sem, csak esetleg az életkora miatt nagyobb a gyakorlata. Az itt található feladatmegoldási módszereket találta a legalkalmasabbnak arra, hogy azt a tanítványai megértsék. Horváth Tibor György azt vallja, hogy egy feladathoz sokféle megközelítési és megoldási lehetőség van. Az ezen a weblapon szereplő anyag folyamatos fejlesztés, bővítés alatt áll, és a tanár úr megköszön minden építő javaslatot, véleményt.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...