Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-12-13

Búcsú és köszöntés – szilveszteri és újévi programok a Hegyvidéken

Búcsú és köszöntés – szilveszteri és újévi programok a Hegyvidéken

Mindenki másként szereti a szilvesztert, de semmiképp se érezzük úgy, hogy kötelező jól érezni magunkat az év utolsó napján. Ez a cikk azoknak szól, akik szeretnének kimozdulni, és itt a Hegyvidéken keresnek színvonalas szórakozást az év végére, vagy épp a következő év elejére.


Igyekeztünk többféle programot összegyűjteni, és legyen szó klasszikus vacsorával egybekötött egész éjszakás szórakozásról vagy egy jókedvű előadásról, ki sem kell tennünk a lábunkat a kerületből! Mivel néhány programnál korlátozott a résztvevők száma, érdemes minél hamarabb megvenni a jegyeket.

Klasszikus szilveszter

A Hegyvidék egyik kedvelt éttermében évek óta tartanak szilveszteri vacsorát, így az idén is átmulathatjuk magunkat az új évbe a Larus étteremben. A helytől megszokott kiemelkedő minőségű hattételes vacsoramenüsor mellett egészen hajnalig táncolhatunk a DJ által kevert zenére.

A helyszínen elővételben megvásárolható jegyek ára tartalmazza a welcome drinket, a Déryné Lyáskó Zsuzsanna séf által készített hatfogásos gourmet vacsoramenüt, az éjféli fogást és egy pohár pezsgőt a koccintáshoz, valamint a zene és a szerviz díját. 

Ha szeretnénk a téli Gesztenyés kertre nyíló panorámával búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat, akkor időben foglaljunk asztalt a Larus étteremben!

Vidám búcsú

A MOM Kulturális Központban az év utolsó napján Csányi Sándor előadását láthatjuk, aki évtizedek óta a legnépszerűbb hazai előadóművészek közé tartozik. A mozivásznon ugyanúgy meghódította a nézők szívét, mint a televízió képernyőjén vagy a színpadon. Önálló estjeire nagyon nehéz bejutni, a jegypénztárak előtt gyakran hosszú sorok kanyarognak, és nem csak hölgyek próbálnak meg mindenáron beülni a nézőtérre. 

A Hogyan értsük félre a nőket? című előadásból ugyanis a férfiak is nagyon sokat tanulhatnak, hiszen egy olyan témát jár körbe a rá jellemző alapossággal és humorral, ami egyformán érdekelhet mindenkit. Elképzelhető ugyanis, hogy már az ősembernek is fájt a feje amiatt, hogy a férfiak és a nők gyakran elbeszélnek egymás mellett és nem értik meg a másikat.

Az előadás után, ha nem is sikerül megfejteni a nőket, garantáltan jókedvűen búcsúztathatjuk az óévet.

Az év utolsó filmje

Ha már túl hideg van, de egy kicsit szeretnénk kimozdulni otthonról, és kényelmes szórakozásra vágyunk az év utolsó napján, akkor egészen este 6 óráig be tudunk ülni a Cinema MOM mozitermeibe. A 2022-es év utolsó filmvetítései közt megtaláljuk a már nagyon várt folytatást az Avatar, a víz útja címmel, eredeti nyelven és szinkronos változatban is, és a fiatalon elment kivételes tehetség életét feldolgozó I Wanna Dance with Somebody – a Whitney Houston- film. Popcorn, üdítő, egy jó film, és kényelmes karosszékekben ülve búcsúzhatunk az óévtől.

Ha viszont kicsit még megmozgatnánk tagjainkat, akkor a Cinema MOM alsó szintjén található bowlingot javasoljuk, amely az év utolsó napján 20 óráig tart nyitva. Január elsején a mozi 13 órától, a bowling pálya pedig 15 órától várja újra a vendégeket.

Kezdjük tiszta lappal

Palya Bea neve sokak számára ismerős lehet, hiszen 30 éve lép fel hazai és külföldi koncerteken, 17 saját lemeze jelent meg, és 500 dalt írt. Január elsején a Lóvasúton egy kicsit más oldaláról is megismerhetjük, azonban ez is szorosan köthető a zenéjében kifejezésre jutó gondolatvilágához.

„Jól akarod indítani az évedet? Megviseltek az elmúlt év gyors és nyomasztó változásai, nem tiszták a céljaid, elfolyik az energiád, egyedül érzed magad? Kell egy erős pozitív élmény, ahol megerősödsz, kell egy szeretetteljes közösség, ahová tartozol? Kell egy teremtő erejű konkrét eszköz, amely végre nem »agyas«, és tényleg működik egyéni szinten, amely kihat a körülötted élőkre is?” – teszi fel a kérdéseket az énekes-dalszerző, tanár és coach.

A leírás szerint a január 1-jén 16 órától kezdődő háromórás workshop résztvevői egymással és Beával együttműködve keretet adnak a lezárásnak és az elkezdésnek, és egy pozitív, közösségi énekes élménnyel hangot adnak konkrét céljaiknak. Ezáltal a saját célok érthetők és érezhetők lesznek, az elérésük érdekében még több energiát tudnak mozgósítani.

Reméljük, mindenki megtalálja a számára legjobb évzáró tevékenységet, és jól kezdi az új évet is!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...