Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-01-18

Jóga és zene – élő zenés hatha flow jóga a Lóvasúton

Jóga és zene – élő zenés hatha flow jóga a Lóvasúton

Az egyik legismertebb jógairányzat a hatha, amelynek elnevezése a ha (nap) és tha (hold) szavakból épül össze. Gyakorlása során a szervezetben a Nap és Hold jellegű (aktív-passzív) energiák egyensúlyba hozására törekednek.

Ez az irányzat főleg Nyugaton lett népszerű, a testi egészséget és tökéletességet, a fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szintű egyensúlyra való törekvést helyezi középpontba.
 
Egyensúly a hétköznapokban

Több civilizációs betegség kialakulását vezetik vissza a mindennapokban minket érő stresszhez, amelyet gyakran a munka és a magánélet közötti egyensúly megtartására való törekvés okoz. Amikor úgy érezzük, hogy elmerülünk a feladatokban, és nem tudunk saját magunkra, illetve a családunkra elegendő időt szakítani, akkor itt az ideje, hogy megálljunk egy pillanatra.

Keressünk magunknak olyan tevékenységet, amely segít saját magunkban helyreállítani a belső egyensúlyt, és ha ezt sikerült elérnünk, akkor hamarosan könnyebb lesz más szemmel nézni a külső világ dolgait is.

Tematikus jógaórák élőzenével

A Lóvasúton havonta egy alkalommal megrendezendő élő zenés hatha flow jógaórákon az ászanák és a zene egy egységet alkotva kalauzolja el a résztvevőket a belső világukban. Az órák remek lehetőséget kínálnak kezdőként vagy haladóként is az elmélyült gyakorlásra.

A foglalkozásokon nagy hangsúlyt kap a légzés és a mozgás összhangja, az erősítés és nyújtás egyensúlya. A könnyen érthető instrukciók segítenek a test határainak feltérképezésében, elérésében és a gyakorlásban.

A Bakos Bettina hatha, yin, kismama jóga flow és gyermekjóga-oktató, énekes, zenetanár által tartott foglalkozásokat Dévényi Zoltán gitáros, zeneszerző és producer élő gitárjátéka kíséri, aki maga is évek óta aktívan gyakorolja a jógát.

A foglalkozások időpontjai:

Január 29., 10.00–11.30
Február 26., 10.00–11.30
Március 19., 10.00–11.30

Az egyes órák időtartama: 90 perc

A szervezők kérik, hogy a foglalkozásokra mindenki vigyen saját jógamatracot, kényelmes, jógázásra alkalmas ruhát, illetve az óra végi relaxációhoz plédet is érdemes magunkkal vinni. A helyszínen lehetőség van átöltözni.

Jegyek vásárolhatók a lovasut.jegy.hu oldalon, és a szabad helyek függvényében program előtt a helyszínen.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...